- Wij bestaan al langer dan 15 jaar met een succespercentage van 95%.
- 7 dagen per week in heel Nederland van 09:00 tot 22:00.
- Bij ons bent u geen dossiernummer: u krijgt uw eigen, persoonlijke letselschade advocaat.
U kunt ons ook kennen van:
Deze vraag ontvangen onze letselschade advocaten en overlijdensschade advocaten (te) vaak. Want helaas gebeuren er in Nederland jaarlijks honderden dodelijke ongevallen in het verkeer. Een dodelijk ongeval op het werk komt minder vaak voor, maar in 2019 overleden er wel 69 mensen door een bedrijfsongeval in Nederland.
Een dodelijk ongeval is enorm verdrietig. Helaas heeft een dergelijk ongeluk ook nog eens grote gevolgen voor de nabestaanden. Zeker als er kinderen en een partner in het spel zijn die (deels) financieel afhankelijk zijn van de overledene. De vraag is dan, wie betaald de overlijdensschade en waar bestaat deze eigenlijk uit? Onze letselschade advocaten leggen het u graag uit.
Heeft u vragen over overlijdensschade na een dodelijk ongeluk of wilt u een vrijblijvend advies? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos. bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij nemen dan contact met u op wanneer het u schikt.
Voordat u in zee gaat met een letselschade advocaat, wilt u uiteraard weten hoe anderen onze rechtsbijstand ervaren. U leest onafhankelijke meningen over onze letselschade advocaten hieronder.
Overlijdensschade is geregeld in het Burgerlijk Wetboek (BW) en wel in artikel 6:108 BW. In het eerste lid van dit wetsartikel staat wie er bij een dodelijk ongeval recht heeft op een overlijdensschadevergoeding. Dit zijn:
De hiervoor genoemde personen hebben recht op een vergoeding van schade door het derven van levensonderhoud. Dit is het geval als het inkomen van het slachtoffer door het dodelijk ongeval wegvalt. In dat geval hebben de overige gezinsleden immers minder te besteden. Zeker als de overledene kinderen heeft of de overblijvende partner niet of part-time werkt, ontstaat er zo’n tekort.
Om de schade door het derven van levensonderhoud te berekenen dient met allerlei omstandigheden rekening gehouden te worden. Zo wordt aan de ene kant rekening gehouden met een tekort aan inkomen door het wegvallen van het salaris van de overledene. Aan de andere kant wordt ook rekening gehouden met onder andere bedragen die door het overlijden vrijkomen uit levensverzekeringen zoals een hypotheekverzekering. Daarnaast worden bedragen uit een ongevallenverzekering verrekend met het gemis aan inkomen.
Een overlijdensschade berekening is ingewikkeld. Er is een systeem ontwikkeld om overlijdensschade na een dodelijk ongeval te berekenen. Dit is geen eenvoudige berekening en deze wordt dan ook veelal gemaakt door een letselschade advocaat of overlijdensschade advocaat.
Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag bij overlijdensschade. Onze letselschade advocaten en overlijdensschade advocaten stellen de aansprakelijke partij aansprakelijk en berekenen de schade die de nabestaanden lijden. Dit doen wij gratis voor u. De advocaatkosten worden betaald door de aansprakelijke partij, vaak een letselschade verzekeraar.
Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.
Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.
Aniek is werkzaam als letselschade advocaat. Haar doel is om haar cliënten in de lastige periode na een ongeval de bijstand te bieden waar zij recht op hebben zodat haar cliënten zich kunnen focussen op het herstel. Zij vindt het hierbij belangrijk toegankelijk te zijn voor haar cliënten.
Kim is als letselschade jurist werkzaam. Zij is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade als gevolg van diverse ongelukken, waaronder verkeersongelukken en bedrijfsongevallen.
Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!
Naast schade door het derven van levensonderhoud worden er begrafeniskosten gemaakt. Ook deze kosten komen voor vergoeding in aanmerking als er een aansprakelijke partij is. Dit is geregeld in het 2e lid van artikel 6:108 BW. Dit artikel luidt:
“Bovendien is de aansprakelijke verplicht aan degene te wiens laste de kosten van lijkbezorging zijn gekomen, deze kosten te vergoeden, voor zover zij in overeenstemming zijn met de omstandigheden van de overledene.”
Uit dit artikel blijkt dat in ieder geval de begrafeniskosten zelf en een monument bij het graf vergoed dient te worden door de aansprakelijke partij. Wat daarnaast onder “de kosten van lijkbezorging” valt is voor discussie vatbaar. Het is immers een ruim begrip. Uit de jurisprudentie blijkt dat in ieder geval de volgende begrafeniskosten voor een vergoeding op grond van artikel 6: 108 BW voor vergoeding in aanmerking komen;
Voor vergoeding in aanmerking komen uiteindelijk “de kosten die in overeenstemming zijn met de omstandigheden van de overledene.” Dit betekent dat er gekeken wordt naar de wensen die de overledenen bij leven kenbaar heeft gemaakt, religie maar ook de welstand van de persoon die bij het dodelijk ongeval om het leven is gekomen.
Wilt u weten welke begrafeniskosten voor vergoeding in aanmerking komen bij een dodelijk ongeval? Onze letselschade advocaten en overlijdensschade advocaten helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis of op een van onze afspraaklocaties. Wij helpen u graag.
Na een dodelijk verkeersongeval of dodelijk bedrijfsongeval kunnen nabestaanden onder voorwaarden ook recht hebben op shockschade en/ of affectieschade. Recht op shockschade heeft de persoon die of zij een dodelijke ongeval heeft waargenomen, dan wel direct geconfronteerd is met de ernstige gevolgen van het dodelijke ongeval.
In het geval van shockschade wordt de volledige schade vergoed. Het gaat dan om de materiële schadeposten zoals inkomensschade en medische kosten als het smartengeld.
Per 1 januari 2019 is er recht op affectieschade. Slechts een beperkt aantal personen heeft hier recht op:
Deze personen komen in aanmerking voor een vergoeding van affectieschade. De hoogte van de affectieschadevergoedingen liggen tussen de € 12.500 en € 20.000 per persoon. De affectieschadebedragen worden betaald door de verzekeraar van de aansprakelijke partij.
Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding van shockschade of affectieschade? Bel dan met onze letselschade advocaten en overlijdensschade advocaten: 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos.
Rechtvaardigheid begint hier – Laat ons uw letselschadezaak onderzoeken
Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.
Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar +31229221892
Heeft u letselschade opgelopen of heeft u vragen? Laat ons u helpen uw recht te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult.
Brugman Letselschade Advocaten
Adam Smithweg 4
1689 ZW Zwaag (Noord-Holland)
Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn
Smart Business Center
Robijnstraat 78
1812 RB Alkmaar
Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum
WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere
Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven
Capitool 10
7521 PL Enschede
Park Tower
Nieuwe Stationsstraat 20
6811 KS Arnhem
Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen
Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht
Het Waalschip
Albert Plesmanweg 37-43
3088 GB Rotterdam
GebouwWest
Donauweg 10
1043 AJ Amsterdam