Heeft u een vraag over letselschade of overlijdensschade?
Wij hebben het antwoord voor u!

Veelgestelde vragen letselschade

 1. Welke schade komt voor vergoeding in aanmerking?

  Indien u een ongeval is overkomen en u lijdt als gevolg daarvan letsel schade, dan dient alle schade vergoed te worden. Hierbij kunt u denken aan medische kosten, maar ook aan inkomensverlies omdat u door het ongeval gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt bent geraakt. Maar ook kosten voor een hulp in het huishouden, onderhoudskosten aan huis en tuin en reiskosten worden vergoed. Ten slotte heeft u altijd recht op smartengeld, een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u door het ongeval lijdt. Lees meer over schadevergoeding bij letselschade

 2. Hoe lang duurt het voordat ik mijn schade vergoed krijg?

  Dit hangt af van de aard en ernst van het letsel en de looptijd van uw letselschadedossier. Bij licht letsel duurt het hooguit enkele maanden voordat uw letselschade volledig vergoed is. Maar helaas duren veel letselschadezaken langer omdat u nog onder behandeling bent. Dan werken wij met voorschotten. U krijgt dan periodiek uw schade vergoed totdat uw dossier definitief afgerond is. Dit kan soms meerdere jaren duren.

 3. Waarom een letselschade advocaat en geen letselschadebureau?

  Bij Brugman Letselschade Advocaten werken alleen maar advocaten met uitermate veel kennis en ervaring op het gebied van letsel schade. Daarnaast staan al onze advocaten onder toezicht van de Orde van Advocaten. Voor u de garantie dat u met een deskundige en betrouwbare partij te maken heeft.

  Letselschadespecialist is geen beschermde titel zoals letselschade advocaat dit is. Het gevolg is dat er veel letselschadebureaus zijn waar uw belangen niet worden behartigd door een jurist, laat staan door een letselschade advocaat. Hierdoor krijgt u vaak niet waar u recht op heeft. En soms gaat het ook helemaal mis en blijkt dat u onnodig met schade blijft zitten. Kiest u daarom altijd voor een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Voor de kosten hoeft u het niet te laten want wij werken bijna altijd gratis voor u!

 4. Wat kost een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten?

  Bij Brugman Letselschade Advocaten werken wij in bijna alle gevallen kosteloos voor u. Met name bij verkeersongevallen en bedrijfsongelukken staat de aansprakelijkheid bijna altijd vast. De aansprakelijke partij moet dan niet alleen uw schade, maar ook uw kosten van rechtsbijstand betalen! Wij verhalen de advocaatkosten en de kosten van bijvoorbeeld onze medisch adviseur dan ook op de aansprakelijke partij. Wij werken dan dus gratis voor u ! Lees meer over onze kosteloze rechtsbijstand

 5. Ik ben niet tevreden over mijn huidige belangenbehartiger. Nemen jullie ook dossiers over?

  Ja! Brugman Letselschade Advocaten neemt geregeld letselschadedossiers over van andere advocaten, letselschadebureaus en rechtsbijstandsverzekeraars. Wij regelen alles voor u. Bij ons betaalt u geen kosten voor de overname en wij verhalen kosteloos uw letselschade op de aansprakelijke partij. Lees meer over ons letsel schadetraject

 6. Ik twijfel of mijn belangen wel goed worden behartigd. Voeren jullie kosteloos een second- opinion uit?

  Zeker! U kunt bij ons terecht voor een kosteloze second- opinion. Wij bestuderen uw dossier en geven u gratis een advies op maat. Indien u dit wenst kunnen wij zelfs het dossier kosteloos overnemen van uw huidige belangenbehartiger.

 7. In welke plaatsen in Nederland werken de letselschade advocaten?

  De letsel schade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten werken door heel Nederland. Wij komen graag bij u thuis om me u te praten over wat u is overkomen. U hoeft dus niet naar een van onze afspraaklocaties te komen. Ook al bent u uiteraard van harte welkom! Lees meer over ons letselschadetraject

 8. Ik ben in Nederland aangereden door een buitenlands voertuig. Kunnen jullie mij helpen

  Zeker weten! Brugman Letselschade Advocaten heeft de expertise in huis om ook letselschade te verhalen bij verzekeraars van buitenlandse voertuigen. En ook dit doen wij bijna altijd volledig kosteloos voor u! Lees meer over letselschade bij ongeval met buitenlands voertuig

 9. Ik ben aangereden en de dader is doorgereden, wat nu?

  Maakt u zich geen zorgen. In Nederland kan uw schade worden verhaald op het Waarborgfonds. Deze betaalt alle letselschade bij een aanrijding waarvan:

  – De dader is doorgereden.
  – Het motorvoertuig niet is verzekerd.
  – De auto, motor of scooter gestolen blijkt te zijn.

Veelgestelde vragen overlijdensschade
 1. Ik heb iemand verloren door een ongeval, wat moet ik doen?

  Gecondoleerd met dit grote verlies. Neemt u contact op met ons kantoor. Wij maken dan een afspraak met u of de ontstane situatie te bespreken. Samen met u inventariseren wij wat er moet gebeuren.

 2. Wie heeft er recht op overlijdensschade

  Het aantal personen die recht hebben op overlijdensschade is limitatief opgenomen in de wet. Het gaat kort samengevat om:

  1. De minderjarige kinderen van de overledene, ook stiefkinderen;
  2. De echtgenote of geregistreerd partner van de overledene;
  3. andere bloed- of aanverwanten van de overledene, mits deze reeds ten tijde van het overlijden geheel of ten dele in hun levensonderhoud voorzag of daartoe krachtens rechterlijke uitspraak verplicht was;
  4. Gezinsleden van de overledene die reeds vóór het overlijden met de overledene in gezinsverband samenwoonden en in wier levensonderhoud de   overledene geheel of voor een groot deel voorzag;
  5. Personen die met de overledene in gezinsverband samenwoonde en in wiens levensonderhoud de overledene bijdroeg door het doen van de gemeenschappelijke huishouding.

 3. Waar bestaat overlijdensschade uit

  Bij overlijdensschade dient de schade vergoed te worden die de nabestaande lijdt door het derven van levensonderhoud. Het gaat er met andere woorden om dat u als nabestaande financieel in dezelfde situatie komt te verkeren als voor het overlijden van uw naaste. Had de overledene een inkomen en werd uw gezin hiermee in de levensbehoefte voorzien? Dan dient het inkomen aangezuiverd te worden tot het niveau zoals dat voor het overlijden was.

  Naast de schade door het derven van levensonderhoud komen ook alle gemaakte uitvaartkosten voor vergoeding in aanmerking.

  U heeft meer rechten dan u in eerste instantie denkt, neemt u daarom contact op met een van onze overlijdensschade advocaten. Zij helpen u graag verder.

   

 4. Wat kost het om door Brugman Letselschade Advocaten bijgestaan te worden?

  Voor het verhalen van uw overlijdensschade betaalt u in de regel niets. Indien een derde verantwoordelijk is voor het ongeval, dan zorgen wij dat zowel uw overlijdensschade als de kosten voor onze rechtsbijstand op de aansprakelijke partij verhaald worden.

 5. Kan ik een kosteloos adviesgesprek aanvragen?

  Bij Brugman Letselschade Advocaten zijn wij er als u ons het meeste nodig heeft. Wij bieden u altijd een vrijblijvend adviesgesprek bij ons op kantoor aan. U kunt ons dan al uw vragen stellen. Neem gerust contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Staat uw vraag er niet tussen?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar