Bent u getuige geweest van een ongeval van een familielid of bekende?
Onze letselschade advocaten verhalen uw shockschade

Smartengeld

Is u een ongeluk overkomen? Dan kunt u materiële en immateriële schade oplopen. Materiële schade, zoals verlies aan arbeidsvermogen, hulp in het huishouden, onderhoud en gemaakte kosten, kan op geld gewaardeerd worden. Bij smartengeld is dit anders. Smartengeld is namelijk een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u door het ongeval lijdt en heeft betrekking op immateriële schade. Deze valt nooit in geld uit te drukken.

Immateriële schade

Immateriële schade is de schade die u oploopt, maar die niet gemakkelijk in geld valt uit te drukken. Het gaat hierbij in letselschade om “gederfde levensvreugde” door het ongeval. Een geldbedrag dat wordt uitgekeerd bij immateriële schade is daarom altijd enigszins subjectief en arbitrair.

Smartengeldgids

Om het smartengeld te waarderen wordt gebruikgemaakt van de Smartengeldgids. Hierin staan vele rechtszaken uit het verleden opgesomd waar smartengeld in is toegekend. Op basis van deze voorbeelden uit het verleden wordt het smartengeld in een concrete zaak afgeleid.

Smartengeld nabestaanden

Is uw naaste een ongeluk overkomen? Tot 1 januari 2019 had alleen het slachtoffer van een ongeval of medische fout recht op een vergoeding voor het verdriet en het verlies aan levensvreugde. Smartengeld kon tot die tijd niet worden toegekend aan secundaire benadeelden zoals de directe familie.

Sinds 2019 is het voor naasten van slachtoffers mogelijk geworden om aanspraak te maken op een schadevergoeding voor geleden shockschade of affectieschade. Onder andere de ouders, partner, kinderen en broers en zussen hebben recht op een vergoeding van het verdriet dat zij hebben als gevolg van het hun naaste overkomen ongeval of medische fout.

Smartengeld advocaat

Lijdt u direct of indirect schade als gevolg van een ongeval? Neemt u dan contact met ons op. Brugman Letselschade Advocaten is gespecialiseerd in het verhalen van smartengeld en wij helpen u graag en volledig kosteloos. Bel 0800 27 84 626 of mail ons voor gratis hulp bij het verhalen van uw schade als gevolg van een ongeval.

shockschade verhalen

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar