Wij informeren en adviseren u graag op het gebied van letselschade!
Vraag het onze ervaren en deskundige letselschade advocaten.

Letselschade bedrijfsongeval

Uw werkgever moet er alles aan doen om te zorgen dat u geen bedrijfsongeval overkomt. Overkomt u toch een ongeval terwijl u aan het werk bent? Dan is uw werkgever in veruit de meeste gevallen gehouden uw letselschade te vergoeden.

De wet zegt dat een werkgever ervoor moet zorgen dat uw werkplek en de machines waarmee u werkt veilig zijn. Daarnaast dient er voldoende toezicht op uw werkzaamheden gehouden te worden. En tenslotte moet de werkgever u goede instructies geven. Wordt aan deze eisen niet voldaan? Dan is uw werkgever aansprakelijk voor de door u geleden letselschade.

Letselschade ongeval op werk

Een medewerker heeft een zeer beperkte bewijslast bij een bedrijfsongeval. U hoeft als medewerker slechts te bewijzen dat u tijdens uw werk een ongeval is overkomen en dat u hierbij gewond bent geraakt. U hoeft dus niet te bewijzen dat uw werkgever tekort is geschoten in zijn verplichtingen. De werkgever moet aantonen dat hij aan zijn verplichtingen uit de wet heeft voldaan. Slaagt hij hierin niet? Dan is hij aansprakelijk voor uw letselschade.

Is u een bedrijfsongeval overkomen?

 1. Vul een schadeformulier in en lever dit in bij uw direct leidinggevende.
 2. Is er een getuige van het bedrijfsongeval? Vraag deze dan om een verklaring op papier te zetten. U moet immers bewijzen dat u een ongeval is overkomen tijdens uw werkzaamheden.
 3. Daarnaast is het aan u om aan te tonen dat u letsel aan het bedrijfsongeval heeft overgehouden. Ga daarom direct na het ongeval naar de huisarts of het ziekenhuis en zorg dat het ongeval en uw letsel op papier komen te staan.
 4. Neem contact op met uw letselschade advocaat om uw schade te verhalen. Onze advocaten helpen u direct. Bel ons op 0800 27 84 626 of vul het contactformulier in en wij bellen u!

Ongeval in het verkeer onder werktijd en tijdens woon- werkverkeer

In het verkeer gebeuren veel ongelukken, ook tijdens werktijd. Bent u voor uw werk onderweg onder werktijd, dan is uw werkgever meestal aansprakelijk voor de letselschade die u door het verkeersongeval lijdt. Bijna iedere werkgever is ook voor deze schade verzekerd. Deze verzekering wordt de WEGAM genoemd.

Ook tijdens woon- werkverkeer kan u een ongeval overkomen. Voor letselschade door een ongeval tijdens woon- werkverkeer is uw werkgever niet aansprakelijk. Maar veel werkgevers hebben deze schade vrijwillig verzekerd. Vraag daarom altijd bij uw werkgever na of een verzekering is afgesloten voor letselschade door een ongeval tijdens woon- werkverkeer.

Bedrijfsongeval en de Inspectie SZW

Bent u na het ongeval opgenomen in het ziekenhuis of is er sprake van blijvend letsel? Dan is de werkgever verplicht om de inspecteur van de Inspectie SZW in te schakelen. De inspecteur doet een onderzoek naar het ongeval. Valt de werkgever een verwijt te maken, dan krijgt hij een boete. Hiervan maakt de inspecteur een boeterapport op. Dit rapport is belangrijk bewijs om aan te tonen dat uw werkgever niet de vereiste zorgvuldigheid in acht heeft genomen.

Naast een bedrijfsongeval zijn er ook andere soorten ongevallen waarbij u letselschade op kunt lopen. Lees hier meer over andere oorzaken letselschade

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar