Letselschade vergoeding claimen na een ongeval?
100% kosteloze rechtsbijstand bij verhalen schade!

Letselschade vergoeding claimen na ongeval

Als u door toedoen van een nader schade lijdt, dan heeft u recht op een letselschade vergoeding. Bijvoorbeeld na een verkeersongeval of bedrijfsongeval. Onze letselschade advocaten en letselschade juristen helpen u hier graag bij. En dit doen zij gegarandeerd 100% kosteloos!

Wilt u een letselschade vergoeding claimen na een ongeval? Bel 0800 278 46 26 of stuur ons een bericht. Wij gaan direct voor u aan de slag en zorgen dat uw letselschadevergoeding betaald wordt door de aansprakelijke partij.

Icon

Schadevergoeding auto ongeluk

Gebeurde er in het jaar 2000 nog ruim 16.000 verkeersongelukken, in 2018 is het aantal verkeersongevallen gestegen naar ruim 21000. Niet in alleen in de 4 grootste steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) maar door heel Nederland groeit het aantal verkeersongevallen nog steeds.

In de volgende gevallen heeft u recht op een schadevergoeding na auto ongeluk:

 1. Als een auto u op de fiets of als voetganger heeft aangereden
 2. Bij een kop-staart- botsing of ander ongeval tussen motorvoertuigen
 3. In het geval van een eenzijdig ongeval bij een SVI- verzekering
 4. Op grond van de regeling schuldloze derde

Wilt u een schadevergoeding na een auto ongeluk claimen bij de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij? Onze letselschade specialisten helpen u graag.

Bel 0800 278 4626 (gratis) voor het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of mail ons!

Fietser aangereden

Bent u als fietser aangereden bij een auto ongeluk? Dan heeft u altijd recht op een letselschadeschadevergoeding. Ook als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt! Dit is bepaald in de wet! De wetgever rekent fietsers namelijk tot de “zwakker” verkeersdeelnemers. Een auto is immers veel sterker dan een fietser. Hetzelfde geldt als een voetganger wordt aangereden door een auto.

Als u als fietser bent aangereden heeft u altijd recht op een letselschade vergoeding van ten minste 50%. Dit kan oplopen tot 100%, afhankelijk van de vraag wie schuld heeft aan het ongeval. Daarnaast is er een billijkheidscorrectie. Bent u ernstig gewond geraakt bij het auto ongeluk? Dan bedraagt uw letselschade vergoeding vaak 75% tot 100%.

Lees ook: Artikel 185 Wegenverkeerswet

IconLetselschade vergoeding bij kop staart botsing

Bij een kop staart botsing kan ernstig letsel ontstaan. Met name whiplash klachten komen bij deze auto ongelukken veel voor. Ander letsel dat bij een verkeersongeval veelvuldig voorkomt is:

Heeft u whiplash symptomen of ander letsel opgelopen bij een kop staart botsing of ander auto ongeluk, dan heeft u recht op een vergoeding van uw letselschade. Maar het verkrijgen van een letselschade vergoeding is niet eenvoudig. U heeft meestal te maken met een verzekeraar die veel verstand heeft van letselschade. Er wordt dan ook vaak te weinig uitgekeerd bij een letselschadeclaim.

Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u kosteloos bij het verhalen van uw letselschadevergoeding. Wij stellen een aansprakelijkstelling op en zorgen dat u direct een voorschot op uw schade ontvangt. Daarnaast schakelen wij onze medisch adviseur in en onderhandelen wij met de verzekeraar van de aansprakelijke partij over de schade. Is het nodig? Dan procederen wij voor u!

IconKosteloze rechtsbijstand bij letselschade

Wij werken 100% kosteloos voor u. Dat klinkt als een sprookje, maar wij verhalen uw schade en de kosten van rechtsbijstand op de aansprakelijke partij. In de wet is namelijk geregeld dat de veroorzaker van een verkeersongeval of bedrijfsongeval deze kosten moet betalen.

Onze letselschade advocaten en letselschade juristen werken dus echt 100% kosteloos voor u!

Zoekt u een ervaren en deskundige letselschade advocaat voor het kosteloos verhalen van uw letselschade? Neem contact met ons op. Bel 0800 278 4626 of stuur ons een bericht!

Schade inzittendenverzekering (SVI- verzekering)

Op basis van een schade inzittendenverzekering, ook wel een SVI- verzekering genoemd, heeft u als inzittende van een auto altijd recht op een vergoeding van letselschade. Ook bij een eenzijdig ongeval en ook als de bestuurder een fout heeft gemaakt. Bent u bestuurder en overkomt u een eenzijdig ongeval of maakt u een verkeersfout? Dan kunt u zelf ook een beroep doen op de SVI- verzekering!

De meeste mensen sluiten tegenwoordig een SVI- verzekering af. Heeft u deze nog niet? Dan adviseren wij u dit wel te doen. Op grond van een schade inzittendenverzekering is er immers altijd recht op een letselschadevergoeding na een ongeval.

Lees ook: Alles over letselschade en SVI- verzekering

IconLetselschade advocaat of letselschade jurist

Bij letselschade kunt u naast een letselschade advocaat ook kiezen voor een letselschade bureau. Hier zijn er honderden van in Nederland. Er zitten goed letselschadebureaus tussen, maar het gros is geen letselschade jurist, laat staan letselschade advocaat!

Letselschade advocaat, letselschadejurist en letselschade specialist zijn geen beschermde titels. Iedereen mag zich zo dus noemen. Dit betekent dat u nooit weet met wie u nu echt te maken heeft.

De meeste advocaten van Brugman Letselschade Advocaten zijn lid van de LSA. Dit is de beroepsvereniging van letselschade advocaten. Slecht een select aantal advocaten mag zich zo noemen. Alvorens lid van de LSA te mogen worden dient een zware opleiding gevolgd en behaald te worden. Daarnaast hebben letselschade advocaten van de LSA gegarandeerd ten minste 5 jaar ervaring in het verhalen van een letselschade vergoeding.

Wij adviseren u om altijd een letselschade advocaat in de arm te nemen en geen letselschade jurist of letselschade- expert. U weet dan zeker dat u met een ervaren, deskundige en betrouwbare partij te maken heeft.

Bel 0800 278 46 26 (gratis) of stuur ons een bericht voor vragen of het verhalen van uw letselschade.

Lees ook: Overstappen van letselschade bureau

Schadeposten letselschadevergoeding:

 • Verlies aan verdienvermogen bij arbeidsongeschiktheid
 • Medische kosten (eigen risico en eigen bijdragen)
 • Reiskosten
 • Een studievertraging
 • Kosten voor hulp in het huishouden
 • Onderhoudskosten huis en tuin
 • Reparatie- en vervangingskosten
 • Energieverbruik
 • Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • Revalidatiecentrum daggeldvergoeding
 • Verzorgingskosten thuis
 • Medische hulpmiddelen.

Bovenstaande kosten zijn op geld waardeerbaar, het gaat dan om een materiële letselschade vergoeding. Daarnaast is er smartengeld. Dit is een vergoeding voor geleden en te lijden pijn en:

 • angstklachten (PTSS)
 • Slapeloosheid
 • verdriet
 • depressie
 • Psychische klachten
 •  Boosheid en frustratie
 • verwerkingsproblemen

Zowel de materiële schade als het smartengeld vallen onder de letselschadevergoeding.

No cure no pay letselschade

Tot voor kort was het een letselschade advocaat verboden om een letselschadevergoeding te claimen op basis van no cure no pay of te wel, u betaalt alleen voor rechtsbijstand als uw wint. U betaalt dan en percentage van uw letselschadevergoeding. Inmiddels is dit onder strikte voorwaarden toegestaan.

Brugman Letselschade Advocaten werkt nooit op basis van no cure no pay, dit zou niet eerlijk zijn naar u toe. Bij gebleken aansprakelijkheid heeft u namelijk altijd recht op gratis rechtsbijstand. Wij staan u dan ook 100% kosteloos bij! Kiest u dus nooit voor no cure no pay bij letselschade, u betaalt dan voor iets waar u niet voor hoeft te betalen!

Wet affectieschade, smartengeld voor ouders en kinderen

Tot 1 januari 2019 hadden alleen slachtoffers zelf recht op een smartengeldvergoeding. Dit terwijl ook ouders en kinderen er geschokt zijn door het ongeval dat het slachtoffer lijdt. Zij hadden echter geen recht op een schadevergoeding.

Dit is sinds 1 januari 2019 anders. Per deze datum hebben ook anderen dan het slachtoffer zelf recht op een letselschade vergoeding. Deze bestaat uit smartengeld en wordt affectieschade genoemd. Het gaat om:

– Kinderen van het slachtoffer
– Ouders van het slachtoffer
– De partner van het slachtoffer
– Overige nauwe persoonlijke relaties

Wilt u affectieschade verhalen op de aansprakelijke partij? Dit doen wij kosteloos voor u. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht.

Recht op een letselschade vergoeding

Letselschade heeft diverse oorzaken. De meest voorkomende oorzaken van letselschade zijn:

 1. Verkeersongeval
 2. Bedrijfsongeval
 3. Hondenbeet
 4. Val over gebrekkige stoeptegel of weg

IconBrugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Dit doen wij al meer dan 11 jaar en onze letselschade advocaten hebben tot 30 jaar ervaring in het verhalen van een letselschadevergoeding.

Heeft u letselschade? Wij zijn altijd in de buurt. Met 8 afspraaklocaties verspreid over Nederland zijn wij altijd dichtbij. Maar wij komen ook gewoon bij u thuis, waar in Nederland u ook woont. En zelfs in België zijn wij actief.

IconContact met uw letselschade advocaat

Wilt u contact met uw letselschade advocaat voor het verhalen van letselschade? Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Buiten kantooruren kunt u ook bij ons terecht via de chatfunctie. U komt dan direct in contact met een van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten.

letselschade-advocaten-brugman-slider-home

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar