Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Wat is letselschade?

Een ongeval kan ingrijpende gevolgen hebben. Voor het slachtoffer zelf, maar ook voor de omgeving van het slachtoffer. Is iemand gewond geraakt bij het ongeval, dan spreken wij van letsel. Schade als gevolg van letsel noemen wij letselschade.

Is een ander verantwoordelijk voor het ontstaan van het letsel? Dan is er recht op een vergoeding van de geleden schade, de letselschadevergoeding.

Letselschade is onder te verdelen in 2 delen. Aan de ene kant de materiële schade. Deze schade kan op geld gewaardeerd worden, zoals medische kosten, kosten voor extra kinderopvang of inkomensschade. Daarnaast is er immateriële schade. Deze schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Smartengeld is niet op geld waardeerbaar. Het is een vergoeding voor de pijn en het verdriet van het slachtoffer.

Schadevergoeding letselschade

Letselschade moet vergoed worden door de aansprakelijke partij. Vaak is dit een verzekeraar. Bij de bepaling van de hoogte van de schadevergoeding wordt een vergelijking gemaakt. Een vergelijking tussen de situatie zoals deze sinds het ongeval is en de situatie waarbij het ongeval wordt weggedacht. Dit is de hypothetische situatie.

Het verhalen van letselschade is niet eenvoudig. De juiste persoon moet aansprakelijk gesteld worden en er gelden verschillende verjaringstermijnen. Ook is een aansprakelijkstelling nodig en dient onderhandeld te worden over de hoogte van uw schade.

Regelmatig is er sprake van letsel dat in de toekomst nog problemen kan geven. Het is belangrijk om daar bij het verhalen rekening mee te houden. Daarom schakelen wij onze medisch adviseur in. Deze adviseert over eventueel op te nemen bepalingen in de overeenkomst die het slachtoffer uiteindelijk met de verzekeraar aangaat.

Uw advocaat van Brugman Letselschade Advocaten informeert u graag over de verschillende schadeposten welke in uw geval voor vergoeding in aanmerking komen.

Bel 0800 27 84 626 (gratis) of mail ons voor al uw vragen.

 

Letselschade advocaat vs letselschadebureau

Brugman Letselschade Advocaten biedt specialistische hulp bij het verhalen van letselschade. Onze letselschade advocaten zijn lid van de LSA, de specialistenvereniging voor Letselschade advocaten. En ook zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten.

Naast letselschade advocaten zijn er letselschadebureaus actief. Deze bezitten veelal niet de juiste juridische kennis om een letselschadeslachtoffer correct bij te staan. U krijgt dan niet de schadevergoeding waar u recht op heeft. Kiest u daarom altijd voor een erkende advocaat.

Vaak kiezen slachtoffers voor een letselschadebureau vanwege de kosten. Dit is niet nodig. Bij Brugman Letselschade Advocaten verhalen wij uw letselschade en de kosten van rechtsbijstand op de aansprakelijke partij. U maakt dus geen kosten voor onze rechtsbijstand.

Schade bij getuigen

Niet alleen het slachtoffer zelf heeft recht op een vergoeding van letselschade. Op basis van de rechtspraak en de wet zijn er meer rechthebbenden.

Iemand die getuige is geweest van een ernstig ongeval, kan hier mentaal veel last van hebben. In het zogeheten taxibus-arrest is bepaald dat getuigen onder omstandigheden recht hebben op een schadevergoeding. De schade die de getuige lijdt staat bekend als shockschade.

Per 1 januari 2018 is de nieuwe Wet Affectieschade actief. Deze geeft aan naaste familie van het slachtoffer een recht op schadevergoeding.

 Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar