Heeft u bij een verkeersongeval letselschade opgelopen?
Onze letselschade advocaten helpen u graag!

Letselschade verkeersongeval

U bent betrokken geweest bij een verkeersongeval. Een heftige ervaring, zeker als u bij het verkeersongeval gewond bent geraakt. En als gevolg van het ongeval lijdt u ook nog eens letselschade. Gelukkig kunnen wij deze in de meeste gevallen kosteloos voor u verhalen.

Letselschade verkeersongeval motorvoertuigen

Bij een verkeersongeval kan het gaan om een ongeval tussen auto’s of een motor/scooter en een auto. Wij spreken dan over een ongeval tussen motorvoertuigen. De bezitter van het motorvoertuig dat de fout heeft gemaakt is gehouden de letselschade door het verkeersongeval van de ander te vergoeden. Bijvoorbeeld omdat de bestuurder geen voorrang gaf.

Verkeersongeval tussen motorvoertuig en fietser of voetganger

Het verkeer wordt steeds drukker. Niet iedereen let ook altijd even goed op. Zo wordt een fietser of voetganger nogal eens door een auto of scooter/motor over het hoofd gezien. Dat gaat vaak nog net goed, maar soms ook helemaal fout met letselschade tot gevolg.

Is het motorvoertuig schuldig aan het ongeval? Dan dient de volledige letselschade van de voetganger of fietser vergoed te worden. Maar wat als de fietser of voetganger (ook) schuld heeft? Bijvoorbeeld door een rood licht te negeren? Dan nog heeft de fietser recht op een schadevergoeding van ten minste 50% van zijn of haar schade. Dit is bepaalt op basis van de Wegenverkeerswet 1994.

Welk percentage van de schade uiteindelijk vergoed wordt hangt af van de mate van schuld. Maar alleen in het geval van overmacht aan de zijde van de bestuurder van het motorvoertuig bedraagt de schadevergoeding minder dan 50%.

Is u een ongeluk overkomen met een buitenlands voertuig of een onbekende dader en wilt u weten hoe u de schade kunt verhalen? Lees dan verder op onze pagina’s over een ongeval met buitenlands voertuig of een ongeval met onbekende dader.

Verkeersongeval minderjarigen

Minderjarigen tot 14 jaar worden door de wet extra beschermd. Want jonge kinderen zijn nu eenmaal niet altijd even voorzichtig. Ze steken soms de weg over zonder uit te kijken. Maar ook al maakt het kind jonger dan 14 jaar een verkeersfout, de letselschade bij minderjarigen als gevolg van het ongeval komt voor 100% vergoeding in aanmerking. Dit is slechts anders bij aan opzet grenzende roekeloosheid. Hier is in de praktijk eigenlijk nooit sprake van.

De Wet aansprakelijkheid Motorvoertuigen

Van belang is nog te vermelden dat de verzekeraar van het motorvoertuig direct kan worden aangesproken. Dit op basis van de Wet aansprakelijkheid Motorvoertuig, de WAM. Ieder motorvoertuig is verplicht verzekerd op grond van de WAM. Er is dus altijd een partij die aangesproken kan worden voor de letselschade.

Eenzijdig verkeersongeval met auto, motor of scooter

Heeft u als bestuurder of passagier een eenzijdig ongeval gehad met de auto, motor of scooter? Dan kunt u uw letselschade verhalen bij een schade inzittendenverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van de verzekering is de letselschade van passagiers en vaak ook de bestuurder verzekerd.

Letselschade na verkeersongeval verhalen

Brugman Letselschade Advocaten is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval. Wij helpen u direct! Neem contact met ons op via 0800 27 84 626 (gratis) of vul het contactformulier in. Dan nemen we contact met u op. Onze letselschade advocaten zorgen dat uw letselschade accuraat en volledig verhaald wordt op de aansprakelijke partij.

verkeersongeval en letselschade advocaten team

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Bel of mail ons. Wij helpen graag!

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar