Wilt u uw letselschade laten verhalen door een letselschade bureau?
Kies voor een ervaren en deskundige letselschade advocaat!

Gratis hulp van ons letselschade bureau

Een aanrijding van achteren, ongeval op het werk of een hondenbeet. Als u hierbij gewond raakt of klachten oploopt, dan is er recht op een schadevergoeding. In de wet is opgenomen dat u hierbij gratis help kunt krijgen van een letselschade advocaat of letselschade bureau. Maar wat is de beste keuze en waar heeft u recht op bij letselschade? Wij leggen het u graag op deze pagina uit.

Heeft u vragen of wilt u uw letselschade claimen op de aansprakelijke persoon? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 of klik op onderstaande button. Een van onze letselschade specialisten neemt dan nog dezelfde dag contact met u op.

Wat doet een letselschade bureau?

Bij het indienen van een letselschade claim krijgt u meestal te maken met een letselschade jurist van een verzekeraar. Deze zal uw schadeclaim beoordelen. Verzekeraars hebben veel kennis van het recht en letselschade. Zij zullen ook proberen de letselschade vergoeding zo laag mogelijk te houden omdat zij daar belang bij hebben. Daarom is het belangrijk dat u zelf ook een letselschade jurist of letselschade advocaat inschakelt.

Ook de wetgever snapt dat u op moet boksen tegen een grote letselschade verzekeraar. In de wet staat daarom dat u recht heeft op gratis juridische hulp van een letselschadespecialist. Deze zal u helpen bij het indienen van de letselschade claim. Bij Brugman Letselschade Advocaten doen wij het volgende voor u:

 • wij onderzoeken wie aansprakelijk is
 • er wordt een aansprakelijkheidsbrief opgesteld
 • de tegenpartij wordt aansprakelijk gesteld voor uw letselschade
 • er wordt een voorschot op de letselschade geregeld
 • wij voeren de discussies met de verzekeraar voor u
 • uw letselschade wordt in kaart gebracht in een schadestaat
 • indien nodig schakelen wij een medisch adviseur voor u in
 • ontstaan er problemen met werkgevers, de gemeente of het UWV? Ook dan helpen wij
 • wij zorgen ervoor dat uw letselschade maximaal verhaald wordt

Kiest u dus voor ons kantoor, dan helpen wij u van A tot Z en nemen wij de financiële afwikkeling van uw ongeluk op ons. Zo kunt u zich richten op een optimaal herstel.

Letselschade bureau of letselschade advocaat?

Vaak krijgen wij de vraag waar je voor moet kiezen bij letselschade. Voor een letselschade bureau of toch een letselschade advocaat? Wij leggen u het verschil tussen beide graag uit.

Bij een letselschade bureau wordt u bij uw letselschade claim bijgestaan door hooguit een letselschade jurist. Iedereen mag echter een letselschadebureau starten en zich letselschade specialist noemen. Kiest u voor een letselschade advocaat? Dan weet u zeker dat uw advocaat een universitaire opleiding en ruime ervaring heeft. Wel zo fijn als je schade hebt.

Daarnaast is het grote voordeel van een letselschade advocaat dat deze bij de rechtbank mag procederen. Letselschade juristen mogen dit niet. Ontstaat er dus discussie met de verzekeraar over de toedracht van het ongeluk, het verband tussen het ongeval en de schade of de hoogte van de letselschade bedragen, dan heeft u meer aan een letselschade advocaat.

Belangrijk om te weten is dat een letselschade advocaat van ons kantoor “gewoon” gratis uw letselschade claimt. De rechtsbijstandskosten worden betaald door de verzekeraar. U ontvangt dus kwalitatief hoogwaardige rechtsbijstand zonder dat het u iets kost!

Contact met uw letselschade advocaat in de buurt

Lijdt u schade na een aanrijding of bent u gevallen over een losliggende stoeptegel? Neem dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en vul ons contactformulier in. Een van onze letselschade advocaten neemt dan direct contact met u op.

Onze letselschade specialisten werken in heel Nederland. Met meer dan 10 afspraaklocaties zijn wij ook altijd in de buurt. Maar wij komen ook gewoon bij u thuis voor een letselschade advies en het claimen van uw letselschade op de aansprakelijke persoon.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Staat de aansprakelijkheid vast, bijvoorbeeld na een aanrijding? Dan is er recht op een schadevergoeding voor uw letselschade. Deze bestaat uit diverse letselschade bedragen. Ook is er recht op smartengeld, een vergoeding voor pijn, angst, verdriet en psychische klachten. De volgende letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking:

 • schade in uw inkomen
 • pensioenschade
 • schade door een studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • huishoudelijke hulp
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • onderhoudskosten huis en tuin.

Wie hebben er recht op een schadevergoeding?

Tot enkele jaren terug hadden alleen slachtoffers van een aanrijding of bedrijfsongeval recht op een schadevergoeding bij letselschade. De afgelopen jaren is het aantal rechthebbenden echter uitgebreid. Een aantal bij wet en in de rechtsspraak genoemde personen heeft recht op een schadevergoeding als een naaste een ongeluk overkomt. Zij hebben recht op shockschade en/ of affectieschade.

Wat is shockschade?

Bent u getuige van een ernstig of dodelijk ongeluk? Als het letselschade slachtoffer of de overledene een naaste van u is, dan kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding. Deze schade wordt shockschade genoemd. Er zijn voor een vergoeding van shockschade wel vereisten:

 • alleen naasten van een slachtoffer kunnen letselschade claimen
 • er dient sprake te zijn van een erkend ziektebeeld zoals psychische klachten

Heeft u recht op shockschade? Dan worden alle geleden letselschade bedragen vergoed. Dit naast het smartengeld. Ook is er recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade bureau of letselschade advocaat.

Wat is affectieschade?

Naast shockschade bestaat er ook affectieschade. Deze schade is het beste te vergelijken met smartengeld, alleen dan voor naasten en nabestaanden. Het recht op affectieschade is opgenomen in de Wet affectieschade.

Affectieschade bestaat, anders dan shockschade, uit een vaste vergoeding die varieert tussen de € 12.500,00 en € 20.000,00. Deze bedragen zijn opgenomen in deze affectieschade tabel.

Affectieschade en shockschade

Affectieschade en shockschade kunnen apart maar ook naast elkaar gevorderd worden. U kunt dus op beide aanspraak maken. Bent u getuige van een ongeluk of is er sprake van ernstig letsel of overlijden van een naaste? Laat uw affectieschade en shockschade dan door onze letselschade advocaten verhalen op de aansprakelijke partij.

Bel voor hulp bij affectieschade en shockschade 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Vraag en antwoord bij letselschade

Een ongeluk roept veel vragen op, dan is heel logisch. U heeft immers waarschijnlijk nog nooit een ongeluk meegemaakt. In deze rubriek geven wij u antwoord op 3 veel voorkomende vragen over letselschade. Zit uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd vrijblijvend.

Wat te doen bij een aanrijding?

Na een aanrijding komt er veel op u af. U heeft letsel en/ of klachten en staat onder behandeling van een arts of fysiotherapeut. Daarnaast lijdt u ook nog eens schade en u wilt deze schade vergoed zien. Er zijn dan een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Wij geven u graag 5 tips over wat te doen bij een aanrijding:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • zijn er getuigen? Vraag om de contactgegevens
 • maak foto’s van de locatie van het ongeval
 • ga altijd naar een arts en vertel welke letsel u heeft
 • is er sprake van doorrijden na ongeval? Bel ter plaatste de politie

Belangrijk is dat u altijd recht heeft op gratis rechtsbijstand van een letselschade bureau of letselschade advocaat. Deze zullen u helpen bij de afwikkeling van uw letselschade claim.

Een bedrijfsongeval, wie betaalt de kosten?

Van een bedrijfsongeval wordt gesproken als u op het werk een ongeluk is overkomen en u hierbij gewond bent geraakt. Als gevolg hiervan maakt u allerlei kosten. De vraag is dan bij een bedrijfsongeval, wie betaalt de kosten? Dit is in alle gevallen de werkgever! Er is namelijk een zorgplicht van de werkgever. Deze zorgplicht houdt in dat de werkgever er voor moet zorgen dat u veilig uw werk kunt doen. Gebeurt er toch een ongeluk op het werk? Dan gaat de rechter in de meeste gevallen van uit dat de werkgever zijn zorgplicht heeft geschonden. Er is dan sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Van werkgeversaansprakelijkheid is ook sprake indien:

 • u gewond bent geraakt door een fout van een collega
 • bij een verkeersongeval onder werktijd

Onze letselschade advocaten of ons letselschade bureau Letselschade Kompas helpen u graag bij werkgeversaansprakelijkheid.

Wat te doen na een hondenbeet?

Een hondenbeet kan voor vervelend letsel zorgen. Daarnaast is er het risico op een tetanus infectie. Daarom is het ten eerste goed om naar de huisarts te gaan. Deze kan dan beoordelen of u een tetanusprik moet krijgen.

Wij krijgen vaak de vraag wat te doen na een hondenbeet. Om uw recht op schadevergoeding veilig te stellen adviseren wij u als volgt:

 • vraag altijd op de volledige gegevens van de hondenbezitter en niet alleen het telefoonnummer
 • zijn er getuigen van de hondenbeet? Vraag dan om contactgegevens
 • maak foto’s van de hond en van uw letsel
 • laat uw letsels beoordelen en vastleggen door een arts

Contact met uw letselschade advocaat

Heeft u andere vragen of wilt u uw letselschade claimen op de aansprakelijke partij? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button voor gratis rechtsbijstand bij uw letselschadeclaim.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

 • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp.
 • 7 dagen per week in heel Nederland
 • Meer dan 3.000 cliënten in 14 jaar
 • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman-orde-van-advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar