- Wij bestaan al langer dan 15 jaar met een succespercentage van 95%.
- 7 dagen per week in heel Nederland van 09:00 tot 22:00.
- Bij ons bent u geen dossiernummer: u krijgt uw eigen, persoonlijke letselschade advocaat.
U kunt ons ook kennen van:
Artikel 5 Wegenverkeerswet (wvw) geeft regels over hoe bestuurders zich op de weg dienen te gedragen om hinder en gevaar te voorkomen. Overtreedt een bestuurder artikel 5 wvw, dan is deze aansprakelijk voor alle schade die verkeersslachtoffers lijden. Het gaat dan om schade aan het voertuig, maar ook om letselschade.
Houdt een bestuurder zich niet aan de regels uit artikel 5 Wegenverkeerswet en ontstaat er door diens schuld een verkeersongeval waardoor iemand zwaar lichamelijk letsel oploopt of komt te overlijden? Dan is artikel 6 Wegenverkeerswet van toepassing. De bestuurder is dan aansprakelijk voor de letselschade, maar kan ook door justitie strafrechtelijk vervolgd worden.
Artikel 5 Wegenverkeerswet wordt ook wel het “kapstokartikel” genoemd. Maar wat houdt deze kapstokfunctie nu in? In de wet staan allerlei regels over hoe iemand zich moet gedragen. Zo staat in artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (rvv) dat iemand voldoende afstand moet houden om een kop-staart botsing te voorkomen.
Artikel 5 Wegenverkeerswet is een heel ruim artikel. Is er geen bijzondere regel zoals artikel 19 rvv, dan is het algemene “kapstok” artikel 5 Wegenverkeerswet van toepassing. Dit wetsartikel geeft immers alleen aan dat het verboden is zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.
Voorbeelden van verkeersovertredingen die onder artikel 5 wvw vallen zijn:
Het overtreden van artikel 5 wvw brengt aansprakelijkheid met zich mee. Een letselschade advocaat kan u helpen om de schade die u lijdt door een aanrijding te verhalen.
Bent u door toedoen van een ander bij een ongeval gewond geraakt? Dan heeft u recht op kosteloze rechtsbijstand bij het verhalen van uw letselschade.
Bent u aangereden door schuld van een ander? Dan kunt u op grond van artikel 5 Wegenverkeerswet de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat:
Wordt aansprakelijkheid erkend? Dan moet de tegenpartij alle materiële schade en het smartengeld te betalen.
Artikel 5 Wegenverkeerswet luidt: “Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.
Artikel 6 Wegenverkeerswet luidt: “Het is een ieder die aan het verkeer deelneemt verboden zich zodanig te gedragen dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval plaatsvindt waardoor een ander wordt gedood of waardoor een ander zwaar lichamelijk letsel wordt toegebracht of zodanig lichamelijk letsel dat daaruit tijdelijke ziekte of verhindering in de uitoefening van de normale bezigheden ontstaat.
Het verschil tussen artikel 5 Wegenverkeerswet en artikel 6 Wegenverkeerswet is dat artikel 5 gaat over gevaar en artikel 6 om een verkeersongeval met letsel of overlijden tot gevolg.
Bent u verkeersslachtoffer door toedoen van een ander? Dan heeft u recht op vergoeding van materiële schade en smartengeld. Voorbeelden van materiële schadeposten zijn:
Een smartengeldvergoeding ziet op de psychische schade die u door een aanrijding lijdt. Hierbij kan gedacht worden aan verkeersangst, pijnklachten en een PTSS.
Artikel 5 Wegenverkeerswet gaat over een overtreding. Dit betekent dat de dader aansprakelijk is voor de letselschade van het verkeersslachtoffer. Overtreding van artikel 6 Wegenverkeerswet is een misdrijf omdat er dan sprake is van letsel of zelfs een dodelijk verkeersongeval.
Tot 1 januari 2019 had alleen het slachtoffer van een ongeval recht op schadevergoeding. Dit is inmiddels verandert, ook naasten van een slachtoffer hebben recht op schadevergoeding. Bent u als naaste van het verkeersslachtoffer geconfronteerd met de gevolgen van een ongeval? Dan kunt u aanspraak maken op shockschade. Zowel uw materiële schade als het smartengeld worden vergoed. In het geval u ouder, kind of partner bent van het slachtoffer, dan is er onder voorwaarden ook recht op een smartengeldvergoeding, affectieschade genoemd. Lees hier meer over affectieschade!
Vraag een letselschade advocaat van ons kantoor om de mogelijkheden, wij helpen u graag.
Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval? Dan is het belangrijk dat u kunt rekenen op professionele, toegankelijke én betrokken hulp. Bij Brugman Letselschade Advocaten krijgt u precies dat.
Onze aanpak werkt. Bij 95 van de 100 dossiers lukt het ons om een schadevergoeding voor het slachtoffer te regelen.
Met ruim 3.500 geholpen cliënten en een klanttevredenheid van 98% weet u zeker dat u bij ons in goede handen bent.
U bent bij ons geen dossiernummer. Wij luisteren naar uw verhaal, denken met u mee en houden contact gedurende het hele traject. U staat er geen moment alleen voor.
Met meer dan 25 locaties door heel Nederland is er altijd een vestiging in de buurt. We staan bij u op de stoep, waar en wanneer het nodig is.
U betaalt niets voor onze dienstverlening. De kosten verhalen wij op de aansprakelijke partij. Voor u is onze hulp dus volledig kosteloos.
Onze advocaten zijn deskundig en aangesloten bij LSA, het keurmerk voor letselschadespecialisten.
Bent u benieuwd hoe wij u begeleiden na een ongeval? In deze korte video leggen we uit wat u van ons kunt verwachten, van de eerste intake tot de uiteindelijke schadevergoeding.
Voordat u in zee gaat met een letselschade advocaat, wilt u uiteraard weten hoe anderen onze rechtsbijstand ervaren. U leest onafhankelijke meningen over onze letselschade advocaten hieronder.
Bent u betrokken geraakt bij een ongeval en wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij luisteren naar uw verhaal, geven gratis juridisch advies en helpen u stap voor stap verder.
Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.
Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.
Gertjan is aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgestudeerd en door zijn vergaarde ervaring is hij de gedreven advocaat die u zoekt bij het verhalen van letselschade.
Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!
Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.
Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar +31229221892
Heeft u letselschade opgelopen of heeft u vragen? Laat ons u helpen uw recht te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult.
Brugman Letselschade Advocaten
Adam Smithweg 4
1689 ZW Zwaag (Noord-Holland)
Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn
Smart Business Center
Robijnstraat 78
1812 RB Alkmaar
Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum
WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere
Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven
Capitool 10
7521 PL Enschede
Park Tower
Nieuwe Stationsstraat 20
6811 KS Arnhem
Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen
Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht
Het Waalschip
Albert Plesmanweg 37-43
3088 GB Rotterdam
GebouwWest
Donauweg 10
1043 AJ Amsterdam