Heeft u zwaar lichamelijk letsel aan een ongeval overgehouden?
Brugman Letselschade Advocaten verhaalt uw letselschade!

Schadeclaim bij zwaar lichamelijk letsel

U heeft aan een ongeval zwaar lichamelijk letsel overhouden. Dan is de kans groot dat u schade lijdt. Deze schade wordt letselschade genoemd. Is een ander verantwoordelijk voor ontstaan van uw letsel, dan heeft u recht op een vergoeding van uw letselschade.

Bij Brugman Letselschade Advocaten dienen wij de schadeclaim bij zwaar lichamelijk letsel kosteloos voor u in. Omdat de meeste mensen verzekerde zijn tegen aansprakelijkheid, betaalt meestal een verzekeraar uw letselschade. Neem contact met onze letselschade advocaten op voor meer informatie of gratis hulp bij uw schadeclaim.

IconWat is letselschade

Indien u aan een ongeval medische klachten overhoudt, dan is er sprake van letsel. Dit leidt tot beperkingen en als gevolg daarvan kunt u niet werken. Of u raakt beperkt op het gebied van huishoudelijke taken of het onderhoud van uw woning. U lijdt dan schade. De schade die u door het zwaar lichamelijk letsel lijdt noemen wij letselschade. En deze dient vergoed te worden!

Letselschade kan onderverdeeld worden in materiële schade en immateriële schade. Voorbeelden van materiële schade is:

  • Inkomensschade
  • Kosten voor verzorging thuis
  • Het eigen risico en eigen bijdragen
  • Reis- en parkeerkosten
  • Een studievertraging
  • Onderhoudskosten aan huis en tuin.

SmartengeldIcon

Voornoemde schadeposten worden materieel genoemd omdat ze waardeerbaar zijn op geld. Dit is anders bij immateriële schade, oftewel smartengeld. Hierbij gaat het om de persoonlijke gevolgen die het ongeval voor u heeft. Dit is niet op geld waardeerbaar. Maar u heeft wel recht op een vergoeding! Deze wordt vastgesteld op basis van de smartengeld gids.

Voorbeelden van gevolgen waarvoor smartengeld wordt vergoed:

  • Angstklachten in het verkeer.
  • Slapeloosheid.
  • Verdriet om verlies van uw baan.
  • Schaamte voor een ontsierend litteken.
  • Boosheid omdat u blijvende beperking ervaart
  • Angst voor honden na een hondenbeet
  • Depressiviteit

Oorzaken zwaar lichamelijk letsel

Zwaar lichamelijk letsel kan diverse oorzaken hebben. Het komt met name voor na:

  1. Een ongeval in het verkeer
  2. Bedrijfsongevallen
  3. Mishandelingen
  4. Hondenbeten
  5. Een va val over een gebrekkige weg op stoep

IconVerkeersongeval

Jaarlijks gebeuren er meer dan 20.000 ongevallen met zwaar lichamelijk letsel. Dit zijn er gemiddeld bijna 55 per dag! Het is hiermee de voornaamste oorzaak van letselschade in Nederland. Er zijn in Nederland een aantal speciale regeling die gelden in het geval van een verkeersongeval. De belangrijkste zijn de Wegenverkeerswet en de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen (WAM).

Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen

De Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen is een belangrijke wet die van toepassing is op alle motorvoertuigen, zoals:

  • Auto’s
  • Motoren
  • Brommers en scooters
  • Invalidenvoertuig
  • Bepaalde elektrische fietsen
  • Bussen en touringcars
  • Vrachtwagens

Deze wet is van belang omdat u als letselschadeslachtoffer met zwaar lichamelijk letsel direct bij de verzekeraar uw claim kunt indienen. U hoeft dus niet eerst uit te zoeken is wie de verzekerde is, de bestuurder of een derde, bijvoorbeeld een leasemaatschappij.

De Wegenverkeerswet

Bent u als voetganger of fietser aangereden door een motorvoertuig? Dan is deze weg erg belangrijk voor u. Op grond van de Wegenverkeerswet wordt u namelijk als “zwakke” verkeersdeelnemer aangemerkt. Immers, u bent veel kwetsbaarder in het verkeer dan een bestuurder van een auto of vrachtwagen.

Op grond van Wegenverkeerswet heeft u als voetganger of fietser altijd recht op een schadevergoeding van ten minste 50%, ook als het motorvoertuig geen verkeersfout heeft gemaakt. Bij kinderen tot 14 jaar wordt zelfs altijd de volledige letselschade vergoed als het kind door een motorvoertuig wordt aangereden.

Wilt u meer informatie of uw letselschade verhalen? Neemt u dan contact met ons op! Wij helpen u graag!Icon

Bedrijfsongeluk

Ook bij een bedrijfsongeluk kunt u zwaar lichamelijk letsel oplopen. Bijvoorbeeld na een val van een steiger of door een fout van een collega. Uw werkgever is in de meeste gevallen gehouden uw letselschade te vergoeden, zelfs vaker dan u wellicht denkt! Omdat de meeste werkgevers verzekerd zijn tegen bedrijfsongevallen, wordt uw letselschade door deze verzekeraar vergoed. De werkgever merkt verder niks van de schadeclaim.

Lijdt u letselschade door een bedrijfsongeluk? Wij helpen u met uw schadeclaim. Bel voor meer informatie: 0800 278 4626 of stuur ons een bericht.

Zwaar lichamelijk letsel na een hondenbeet

Een hondenbeet kan tot zwaar lichamelijk letsel lijden, zeker als het gaat om meerdere beten of als er een infectie ontstaat. Spieren en zenuwen kunnen beschadigt worden met blijvend letsel tot gevolg. De bezitter van de hond is aansprakelijk voor uw letselschade en dient u een schadevergoeding te betalen. Zorgt u er daarom voor dat u weet wie de bezitter van de hond is. Dit is niet altijd de persoon die de hond uitlaat!

Om uw rechten te waarborgen bij een hondenbeet adviseren wij u om van eventuele getuigen de contactgegevens te noteren, evenals van de persoon bij wie de hond hoort of die hem uitliet. Zo zorgt u ervoor dat u kunt bewijzen dat u door de bewuste hond bent aangevallen en door de hond bent gebeten. Ook kunt u dan aantonen om welke hond het gaat en kunt u eenvoudig de bezitter achterhalen.

Kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Wilt u uw letselschade bij zwaar lichamelijk letsel na een ongeval verhalen? Onze letselschade advocaten helpen u gratis. De tegenpartij moet namelijk ook de kosten voor rechtsbijstand betalen. Dit naast uw schade. Wij doen dus geen no-cure-no-pay maar weken te allen tijde volledige kosteloos voor u! Neem contact met ons op, wij zijn er graag voor u!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar