Heeft u vragen op het gebied van Letselschade of overlijdensschade?
Vraag het aan Brugman Letselschade Advocaten

Overige oorzaken letselschade

Heeft u letselschade opgelopen door een losliggende tegel, een gat in de weg of een hondenbeet? Of bent u slachtoffer van een medische fout? Wij helpen u!

Oorzaken letselschade door gedraging dier

In de wet is bepaald dat een bezitter van een dier aansprakelijk is voor schade die het dier toebrengt. Slechts in uitzonderingsgevallen is dit anders. Dit alles is opgenomen in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek wat over aansprakelijkheid voor dieren gaat. Bent u dus gebeten door een hond en hierbij gewond geraakt? Dan is de bezitter van de hond verplicht uw letselschade te vergoeden.

Letselschade door hondenbeet

Een hondenbeet kan ernstige gevolgen hebben. Littekens en angstklachten zijn veel voorkomende letsels. Maar ook kan sprake zijn van spier of zenuwletsel. De gevolgen van een hondenbeet kunnen aanzienlijk zijn, tot arbeidsongeschiktheid aan toe. Bij Brugman Letselschade Advocaten verhalen wij deze schade op de hondenbezitter.

Letselschade door trap van paard

Bij letsel als gevolg van een gedraging van een paard ligt de situatie gecompliceerder. Niet als u nietsvermoedend achter een paard staat en een trap van het paard krijgt. De bezitter van het paard moet uw letselschade dan volledig vergoeden. Discussie is er in de rechtspraak echter met name bij een val van een paard. In hoeverre is de bezitter van een paard aansprakelijk voor de geleden letselschade.

Indien u paardrijdt, dan aanvaardt u het risico dat u van het paard valt, zo oordeelt de rechter vaak. Maar dit wil niet zeggen dat u dan helemaal geen recht heeft op een schadevergoeding. De bezitter kan zich niet eenvoudigweg verweren met de mededeling dat u vrijwillig op het paard bent gaan zitten. De rechtspraak laat zien dat bij letsel door een val van een paard meestal een percentage van de letselschade wordt vergoed, van 25% tot 100%.

Lijdt u letselschade als gevolg van een gedraging van een dier? Neem contact met ons op voor het verhalen van uw schade.

Letselschade door gebrekkige weg

Andere oorzaak van letselschade is een gat in het wegdek of een losliggende stoeptegel, welke voor ernstig letsel kunnen zorgen. De wegbeheerder is onder omstandigheden aansprakelijk voor de geleden letselschade. Dit kan op 2 gronden, een gebrekkige opstal of vanwege gevaarzetting.

Bij een gebrekkige opstal voldoet de weg, de stoep of een gebouw niet aan de daaraan te stellen eisen. Is er sprake van een opstaande tegel met een hoogteverschil van ten minste 3 centimeter? Of zit er een grote kuil in de weg waardoor u valt? Dan is sprake van een gebrekkige opstal. De wegbeheerder is dan aansprakelijk.

Soms is de weg op zich niet gebrekkig, maar maken de omstandigheden de wegbeheerder aansprakelijk. Bijvoorbeeld als niet gewaarschuwd wordt voor een gevaarlijke situatie. Dat noemen we gevaarzetting. Of hier sprake van is wordt bepaald op grond van een aantal criteria: de ‘Kelderluik’ criteria, vernoemd naar een bekend arrest van de Hoge Raad.

Dit zijn de Kelderluikcriteria:

– Hoe waarschijnlijk kan de niet-inachtneming van de vereiste onoplettendheid en voorzichtigheid worden geacht?

– Is de kans groot dat uit deze niet-inachtneming ongevallen ontstaan?

– Zitten hier ernstige gevolgen aan?

– Hoe bezwaarlijk zijn de te nemen veiligheidsmaatregelen?

Is sprake van gevaarzetting? Dan dient de wegbeheerder uw letselschade te vergoeden. Bent u benieuwd of er bij uw situatie sprake is van een gebrekkige opstal of gevaarzetting? Bel met onze letselschade advocaten voor gratis advies.

Letselschade door medische fout

De laatste alternatieve oorzaak van het oplopen van letselschade is door een medische fout. In Nederland gebeuren jaarlijks veel incidenten in het ziekenhuis. Soms met ernstig letsel tot gevolg. Het enkele feit dat er letsel is opgelopen brengt nog geen aansprakelijkheid met zich mee.

In de wet is bepaald wanneer een incident een medische fout is. Dit is het geval wanneer de behandelaar heeft gehandeld in strijd met de voor de beroepsgroep geldende professionele standaard. Met andere woorden, als een arts niet heeft gehandeld zoals de gemiddelde arts zou hebben gehandeld, dan is er sprake van een medische fout.

Of er wel of niet een medische fout is begaan, staat ter beoordeling van een medisch adviseur. Bij Brugman Letselschade Advocaten hebben wij een eigen medisch adviseur in huis. Onze adviseur wordt standaard ingeschakeld bij een vermeende medische fout.

Andere oorzaken letselschade

Lijdt u letselschade door een medische fout en wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Neem dan contact met onze letselschade advocaten op.

Lees hier meer over letselschade als gevolg van een medische fout

  • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp.
  • 7 dagen per week in heel Nederland
  • Meer dan 3.000 cliënten in 14 jaar
  • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman-orde-van-advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

    Logo-Brugman-Wit

    Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

    Adres

    Brugman Letselschade advocaten
    Dick Ketlaan 2
    1687 CD Wognum

    Telefoonnummer

    0800 27 84 626

    E-mailadres

    contact@advocatenkantoorbrugman.nl

    Taalwisselaar