Is de dader na een aanrijding doorgereden?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Doorrijden na aanrijding, wat nu?

Een aanrijding is al erg genoeg. Zeker als u hierbij gewond raakt of klachten aan overhoudt. Is er ook nog sprake van doorrijden na een aanrijding, dan zorgt dit voor een extra probleem. Want bij wie moet je dan terecht voor een letselschade vergoeding? Gelukkig zijn er meerdere opties als de tegenpartij doorrijdt na een aanrijding. U leest het in deze bijdrage.

Op deze pagina bespreken wij de volgende onderwerpen:

 • doorrijden na aanrijding: kenteken is bekend
 • de doorrijder is onbekend gebleven, wat te doen?
 • schade op svi verzekering claimen
 • letselschade claimen op het Waarborgfonds Motorverkeer
 • wat doet een letselschade advocaat?
 • Gratis rechtsbijstand bij letselschade, hoe kan dat?

Lijdt u letselschade na een aanrijding? Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos voor u, ook bij doorrijden na een aanrijding. Bel voor een gratis letselschade advies en het kosteloos verhalen van uw letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button. Wij nemen dan direct contact met u op.

Doorrijden na aanrijding, kenteken is bekend

Als u van achteren bent aangereden of als fietser aangereden bent, dan kunt u schadevergoeding eisen. Bij doorrijden na een aanrijding door de tegenpartij is dit een probleem. Soms heeft u het geluk dat het kenteken van de doorgereden bestuurder bekend is. Bijvoorbeeld omdat er getuigen zijn die het ongeluk hebben zien gebeuren. Om dan alsnog succesvol u letselschade te claimen geven wij u graag 5 tips:

 • bel ter plaatste de politie, zij kunnen dan een onderzoek doen
 • zijn er getuigen van de aanrijding? Noteer contactgegevens
 • doe binnen 14 dagen aangifte bij de politie van doorrijden na een aanrijding,
 • vraag het proces-verbaal van de politie op
 • schakel een letselschade advocaat in, deze dient alsnog een letselschade claim in

Doorrijden na ongeval, dader blijft onbekend

Is de bestuurder die doorgereden is niet meer te achterhalen? Dan zijn er een aantal mogelijkheden om toch uw letselschade te verhalen. Is er sprake van een auto ongeluk, zoals een kop-staart botsing? Dan kun u aanspraak maken op een schadevergoeding voor letselschade bij:

Als u als fietser aangereden door een auto bent, dan is er geen svi- verzekering. U zult het dan moeten doen met het Waarborgfonds Motorverkeer. Om voor een schadevergoeding in aanmerking te komen, dient u dan wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze bespreken wij hieronder.

Het Waarborgfonds Motorverkeer

In Nederland is ieder motorrijtuig verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dit op grond van de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM). Als u dus schade lijdt door een verkeersongeval en er is een auto of scooter bij betrokken, dan wordt uw letselschade vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Maar wat nu als de dader is doorgereden na de aanrijding. De WAM-verzekeraar is dan niet bekend.

Alle autoverzekeraars in Nederland storten jaarlijks een groot bedrag in een fonds, het Waarborgfonds Motorverkeer. Uit de fonds worden verkeersschades betaald. Het gaat dan om de volgende gevallen:

 • De dader is onbekend gebleven omdat deze is doorgereden na een aanrijding
 • Het motorvoertuig is onverzekerd en de dader is bekend
 • De dader is wel bekend, maar het voertuig blijkt gestolen
 • Het motorvoertuig is wel verzekerd, maar de verzekeraar is failliet
 • Het schadeveroorzakende voertuig is vrijgesteld van de verzekeringsplicht

Is er dus sprake van doorrijden na een aanrijding, dan neemt het Waarborgfonds de schadeclaim in behandeling. Maar hier zijn wel enkele belangrijke voorwaarden aan verbonden!

Heeft u te maken met het doorrijden na een aanrijding? Is het voertuig dat u aanreed niet verzekerd? Geen nood, uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten verhaalt voor u de schade op het Waarborgfonds. Bel 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen dire contact met u op. Wij helpen u graag.

Voorwaarden beroep op Waarborgfonds Motorverkeer

Om voor een letselschade vergoeding in aanmerking te komen, moet u bewijzen dat u aangereden bent en dat de dader is doorgereden na de aanrijding. Zijn er getuigen van het auto-ongeluk? Vraag dan om de namen en contactgegevens. Dit kan heel belangrijk zijn om aan uw bewijslast te voldoen. Zijn er geen getuigen? Belt u dan direct de politie zodat zij  op de ongeval locatie onderzoek kunnen doen. Van dit onderzoek wordt een proces verbaal opgesteld welke u letselschade advocaat kan opvragen. Dit helpt bij uw bewijslast.

Om een beroep te kunnen doen op het Waarborgfonds dient u voorts aan een aantal voorwaarden te voldoen:

 • U moet 14 binnen dagen na het ongeval aangifte doen bij de politie.
 • De letselschade claim moet tijdig ingediend worden, in ieder geval binnen 3 jaar na het ongeluk
 • De schade moet zijn veroorzaakt door een motorvoertuig, bij een aanrijding tussen fietsers kunt u dus niet bij het Waarborgfonds terecht.

Bent u in de auto of als fietser aangereden door een auto en is de dader doorgereden? Belt u dan zo spoedig mogelijk met ons. Wij zorgen dan dat er tijdig een beroep wordt gedaan op het Waarborgfonds en verhalen uw letselschade, 100% kosteloos! Daarbij is het wel van belang dat u aangifte doet bij de politie! Ook hier kunnen wij u bij helpen!

Schade op de svi verzekering claimen

In Nederland is een autoverzekering een verplichte verzekering. Het gaat dan alleen om de aansprakelijkheidsverzekering. Een svi verzekering is daarentegen een vrijwillige verzekering. Op basis van de svi- verzekering is er altijd recht op een letselschade vergoeding. De toedracht van de aanrijding maakt daarbij niet uit. Is er sprake van doorrijden na een aanrijding? Ook dan betaalt de svi verzekering een schadevergoeding bij letselschade. Alleen de voertuigschade valt niet onder de svi.

Is de tegenpartij bij een auto ongeluk dus doorgereden, dan kunt u kiezen tussen het Waarborgfonds of de svi verzekeraar. Het Waarborgfonds zal overigens vaak verwijzen naar een svi verzekering, ten onrechte! Het is daarom verstandig om altijd tijdig aangifte te doen en uw letselschade (ook) te claimen bij het Waarborgfonds. Beide verzekeraars mogen dan uitmaken wie uw letselschade claim in behandeling neemt.

Wat doet een letselschade advocaat?

Als u door toedoen van een ander letselschade oploopt, dan kunt u aanspraak maken op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat. Dit recht is opgenomen in de wet. Met name bij doorrijden na een aanrijding is het verstandig een letselschade advocaat in te schakelen. Dit is wat een letselschade advocaat doet:

Kosteloze rechtsbijstand bij doorrijden na aanrijding

Als een ander aansprakelijk is voor de gevolgen van een ongeval, dan heeft u recht op de hulp van een kosteloze letselschade advocaat of letselschade jurist. Dit is ook het geval als u bij een het doorrijden na een aanrijding een beroep doet op het Waarborgfonds. Wij kunnen u dus altijd 100% kosteloos bijstaan bij het verhalen van uw letselschadevergoeding.

In Nederland kunt u kiezen uit vele letselschade specialisten. Het is echter geen beschermde titel, dit betekent dat iedereen zich letselschade specialist mag noemen. Het is daarom van belang goed onderzoek te doen welke letselschade- expert u kiest. Letselschade advocaat is wel een beschermde titel. Alleen advocaten met ruime ervaring en en bijzondere deskundigheid mogen zich letselschade advocaat noemen. Het is voor u de garantie dat u te maken heeft met een ervaren en deskundige belangenbehartiger.

Letselschade claim indienen

Bent u als voetganger aangereden, als fietser aangereden, op de scooter of in de auto aangereden en is de dader onbekend of is het motorvoertuig dat u aanreed niet verzekerd? Dien uw letselschadeclaim dan via Brugman Letselschade Advocaten in bij het Waarborgfonds. Onze letselschade advocaten zorgen dat u volledig schadeloos wordt gesteld.

Brugman Letselschade Advocaten is lid van de LSA, de beroepsvereniging van Letselschade Advocaten. Zo weet u zeker dat u geholpen wordt door betrouwbare en deskundige letselschade advocaten!

Charlotte is 1 van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Charlotte is een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Zij helpt slachtoffers bij het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of een hondenbeet.

 • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp.
 • 7 dagen per week in heel Nederland
 • Meer dan 3.000 cliënten in 14 jaar
 • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman-orde-van-advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar