Onze letselschade advocaten informeren en adviseren u graag!
Wilt u weten waar u recht op heeft na een ongeval of medische fout?

Ongeval met buitenlands voertuig

In de Europese Unie zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd. In Nederland is dit op basis van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen, oftewel de WAM. Bent u dus in Nederland of in het buitenland aangereden door een motorvoertuig uit de Europese Unie, dan weet u zeker dat uw letselschade vergoed wordt. Maar dit klinkt eenvoudiger dan het lijkt. Want waar dient u uw claim in en welk recht is van toepassing? Om een antwoord te geven op deze vragen moet een onderscheid worden gemaakt tussen een aanrijding in Nederland en in het buitenland.

In Nederland ongeval door buitenlands voertuig

Bent u in Nederland aangereden door een motorvoertuig met een kenteken van een ander EU- land? Dan kunt u in Nederland terecht bij de vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar. Op basis van een Europese richtlijn moet namelijk iedere verzekeraar in de EU in Nederland een vertegenwoordiger hebben. Dit is vaak een Nederlandse verzekeraar, bijvoorbeeld Achmea.
Indien u in Nederland bent aangereden door een buitenlands voertuig uit de EU, dan verhaalt Brugman Letselschade Advocaten uw letselschade kosteloos voor u. Wij dienen de claim in bij de Nederlandse vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar en regelen verder alles voor u. Bel ons direct via 0800 27 84 626 of vul bijgaand contactformulier in en wij nemen contact op met u!

Op ongevallen met een buitenlands voertuig in Nederland is Nederlands recht van toepassing. Alle schade waar in Nederland recht op is wordt voor u verhaald. Bent u in Nederland slachtoffer van een ongeval en is daarbij een motorvoertuig uit een niet EU-land betrokken? Ook dan kunnen wij u helpen.

In ander EU-land ongeval door buitenlands voertuig

Is het ongeval in een ander EU-land gebeurd? Ook dan kunt in Nederland uw letselschade claimen bij de vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar. Wel is hier in principe het recht uit het andere EU-land op van toepassing. En uw rechten kunnen per land verschillen.

Wilt u weten waar u recht op heeft bij een ongeval in een ander EU-land? Laat u dan kosteloos adviseren door een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Wij helpen u graag.

Bent u in een niet EU-land aangereden? Dan kunnen wij u helaas niet helpen. Maar wij verwijzen u graag door naar een advocaat die u wel kan helpen. Neemt u dus ook in dit geval gerust contact met ons op.

Lees hier meer over letselschade na een verkeersongeval

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar