Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
Bent u aangereden door een voertuig met buitenlands kenteken?

Ongeval met buitenlands voertuig

In de Europese Unie zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd. In Nederland is dit op basis van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen, oftewel de WAM. Bent u dus in Nederland of in het buitenland aangereden door een motorvoertuig uit de Europese Unie, dan weet u zeker dat uw letselschade vergoed wordt. Maar dit klinkt eenvoudiger dan het lijkt. Want waar dient u uw claim in en welk recht is van toepassing? Om een antwoord te geven op deze vragen moet een onderscheid worden gemaakt tussen een aanrijding in Nederland en in het buitenland.

In Nederland ongeval door buitenlands voertuig

Is er in Nederland sprake van een aanrijding met buitenlands voertuig? Dan kunt u in Nederland terecht bij de vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar. Op basis van een Europese richtlijn moet namelijk iedere verzekeraar in de EU in Nederland een vertegenwoordiger hebben.

Dit is vaak een Nederlandse verzekeraar, bijvoorbeeld Achmea of Dekra Claims. Bij deze letselschade verzekeraar kunt u dan uw letselschadeclaim indienen bij een aanrijding met een buitenlands voertuig. Dat is wel zo gemakkelijk, want u kunt dan in uw eigen taal aangeven wat er is gebeurd en welk letsel u aan dit ongeluk heeft overgehouden.

Indien u in Nederland bent aangereden door een buitenlands voertuig uit de EU, dan verhaalt Brugman Letselschade Advocaten uw letselschade kosteloos voor u. Wij dienen de claim in bij de Nederlandse vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar en regelen verder alles voor u. Bel ons direct via 0800 27 84 626 of vul ons contactformulier in en wij nemen contact op met u!

Schadevergoeding eisen bij een aanrijding met buitenlands voertuig

Op ongevallen met een buitenlands voertuig in Nederland is Nederlands recht van toepassing. Alle schade waar in Nederland recht op is wordt voor u verhaald. Het betreft dan de materiële schadeposten en het smartengeld.

Smartengeld is een vergoeding voor het verlies aan levensvreugde dat u door een aanrijding met buitenlands voertuig lijdt. Bijvoorbeeld omdat u niet meer kunt doen wat u voor het ongeluk kon door uw whiplashklachten, breuk of hersenletsel. Daarnaast is smartengeld een vergoeding voor psychische klachten als verkeersangst op een PTSS. Want er is zelfs arbeidsongeschiktheid door PTSS mogelijk.

Onder de materiële letselschade bedragen vallen onder andere:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • een studievertraging
 • medische kosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • (extra) kinderopvang
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • verzorgingskosten en verpleegkosten thuis
 • reparatiekosten na een fiets ongeluk

Wilt u de hoogte van uw letselschade schadevergoeding berekenen? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd kosteloos. Wij berekenen uw materiële schade, maar gaan ook uw smartengeld berekenen. Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Aangereden door buitenlands voertuig in het Buitenland

Is het ongeval in een ander EU-land gebeurd? Ook dan kunt in Nederland uw letselschade claimen bij de vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar. Wel is hier in principe het recht uit het andere EU-land op van toepassing. En uw rechten kunnen per land verschillen.

Wilt u weten waar u recht op heeft bij een ongeval in een ander EU-land? Laat u dan kosteloos adviseren door een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Wij helpen u graag.

Bent u in een niet EU-land aangereden? Dan kunnen wij u helaas niet helpen. Maar wij verwijzen u graag door naar een advocaat die u wel kan helpen. Neemt u dus ook in dit geval gerust contact met ons op.

Lees hier meer over letselschade na een verkeersongeval

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Lijdt u letselschade door een aanrijding met buitenlands voertuig? Onze letselschade advocaten helpen u graag en geheel kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in. Een van onze letselschade specialisten neemt dan direct contact met u op. Tijdens een gratis letselschade advies of intakegesprek bespreken wij wat er gebeurd is en welk letsel u aan de aanrijding heeft overgehouden. Daarnaast gaan wij direct voor u aan de slag om uw letselschade te claimen.

Charlotte is 1 van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Charlotte is een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Zij helpt slachtoffers bij het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of een hondenbeet.

 • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp.
 • 7 dagen per week in heel Nederland
 • Meer dan 3.000 cliënten in 14 jaar
 • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman-orde-van-advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar