Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze Experts

Letselschade zelfstandig ondernemers en zzp’ers

Lijdt u als zelfstandig ondernemer letselschade door een ongeval? Dan wilt u een belangenbehartiger die ervoor zorgt dat u gecompenseerd wordt voor de omzet en winst die u misloopt.

Mogelijk kunt u door het ongeval niet werken. Uw omzet is minder of u moet (extra) personeel inschakelen. Dit ten koste van uw winst en dus uw inkomen. Het berekenen van de schade die u lijdt is ingewikkeld. Laat u bij het verhalen van uw letselschade daarom altijd bijstaan door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Bij Brugman Letselschade Advocaten bent u als zelfstandige ondernemer aan het juiste adres! Wij hebben jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade voor zelfstandig ondernemers en verhalen uw schade kosteloos.

Letselschade zelfstandig ondernemer

Indien u tijdelijk of volledig arbeidsongeschikt bent als gevolg van het ongeval, dan lijdt u direct letselschade. U kunt immers uw werk niet uitvoeren. Hierdoor loopt u opdrachten mis of moet u meer personeel aannemen om uw onderneming draaiende te houden. De winst loopt terug of u lijdt zelfs verlies. Minder winst betekent vaak voor u als zelfstandig ondernemer ook minder inkomen.

Niet alleen lijdt u als gevolg van een ongeval als zelfstandige ondernemer letselschade, ook de continuïteit van uw onderneming kan in het geding komen. Het is daarom van belang om na een ongeval zo snel mogelijk een erkende letselschade advocaat in de arm te nemen. Deze weet precies welke stappen genomen moeten worden om uw letselschade te verhalen en de continuïteit van uw onderneming te waarborgen.

Inkomen zelfstandige ondernemer

Wellicht de belangrijkste schadepost voor u als zelfstandig ondernemer is uw inkomen. Als gevolg van het ongeval kunt u deels of volledig arbeidsongeschikt raken. Heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering? U zult merken dat deze een wachttijd kent of uw letselschade op het gebied van inkomen slechts gedeeltelijk vergoed. Ook met een arbeidsongeschiktheidsverzekering lijdt u dus schade.

Berekenen inkomensschade

Om de letselschade van u als zelfstandig ondernemer te berekenen kijken wij naar uw jaarcijfers van voor en na het ongeval. Is de nettowinst na het ongeval minder dan voor het ongeval, dan is het verschil uw letselschade. Een voorbeeld. U heeft sinds 2000 een eigen bedrijf. De omzet is jaarlijks € 200.000,00. Uw winst schommelt ieder jaar tussen de € 130.000,00 en € 140.000,00. Na het ongeval met letsel bent u deels arbeidsongeschikt. Om dit op te vangen schakelt u extra personeel in. De omzet blijft gelijk, maar door het extra personeel daalt uw nettowinst de jaren na het ongeval naar € 100.000,00. Uw schade is dan het verschil tussen de gemiddelde nettowinst van voor het ongeval en de nettowinst na het ongeval. Uw letselschade is hiermee € 135.000,00 – € 100.000,00 = € 35.000,00.

Overige letselschade zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer lijdt u uiteraard niet alleen letselschade op het gebied van inkomen. Zo kunt u wellicht uw taken in het huishouden niet meer verrichten. Ook klussen in en om het huis gaan niet meer volledig. U maakt verder medische kosten en reiskosten. Ook dit zijn voorbeelden van materiële letselschade. Daarnaast heeft u recht op een bedrag aan smartengeld. Dat is een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u lijdt als gevolg van het ongeval.

Contact met onze letselschade advocaat

Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u letselschade als gevolg van een ongeval? Neemt u dan contact op met een van onze letselschade advocaten gespecialiseerd in het verhalen van letselschade van ondernemers. Deze adviseren u kosteloos over de mogelijkheden. In de meeste gevallen verhaalt uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten uw schade kosteloos. Onze kosten verhalen wij op de aansprakelijke partij.

Bel voor een vrijblijvend gesprek bij u thuis of bij ons op kantoor 0800 27 84 626 of stuur ons een e-mail via het contactformulier. Wij helpen u graag!

 • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp.
 • 7 dagen per week in heel Nederland
 • Meer dan 3.000 cliënten in 14 jaar
 • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman-orde-van-advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar