Lijdt u letselschade door een ongeval of medische fout?
Vraag advies aan onze letselschade advocaten

Wat te doen bij letselschade

Indien een ander verantwoordelijk is voor uw letselschade, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Helaas is het verkrijgen van een vergoeding niet zo eenvoudig als het klinkt. Het is daarom verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen die uw belangen behartigt. Tijdens het letselschadetraject komt u nogal wat hindernissen tegen. Bijvoorbeeld omdat de wederpartij een ander verhaal heeft en aansprakelijkheid ontkent. Of de verzekeraar van de aansprakelijke partij ontkent dat uw klachten het gevolg zijn van het ongeval. Voorkom deze problemen door zo spoedig mogelijk uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten in te schakelen!

Een van de problemen die wij steeds vaker meemaken is dat discussie ontstaat over de toedracht van het ongeval. De veroorzaker heeft een heel ander verhaal dan u en ontkent aansprakelijkheid. Of de aansprakelijke partij ontkent zelfs dat het ongeval heeft plaatsgevonden.

Om discussie over de toedracht te voorkomen is het van belang te zorgen dat iemand de toedracht kan bevestigen. Heeft iemand het ongeval zien gebeuren? Vraag diens contactgegevens en neem zo spoedig mogelijk contact op met deze belangrijke getuige. Laat deze persoon de toedracht op papier zetten. Ook als de aansprakelijke partij tegen u de toedracht al heeft bevestigd. U heeft namelijk tegenover de verzekeraar of in voorkomende gevallen bij de rechter schriftelijk bewijs nodig!

Bezoek zo spoedig mogelijk na het ongeval uw huisarts of laat u op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis behandelen. De klachten die u aan het ongeval heeft overgehouden staan dan op papier. Dit voorkomt dat de aansprakelijke partij of diens verzekeraar ontkent dat u letselschade heeft opgelopen.

Bewijslast bij letselschade

Waarom is het nu zo belangrijk om bewijs te hebben van de toedracht en uw letsel? Dit is omdat u op grond van de wet de bewijslast draagt. U dient te bewijzen dat u een ongeval is overkomen en hierdoor schade lijdt. Anders kan het zo zijn dat u met lege handen komt te staan en dus uw eigen schade moet dragen. Dit terwijl een ander hiervoor verantwoordelijk is.

Wat te doen bij een verkeersongeval?

Is u een verkeersongeval overkomen? Naast het belang van getuigen en het bezoeken van een arts is het van belang dat u een schadeformulier invult. Ook als u als voetganger of fietser bent aangereden. Vul het schadeformulier volledig in en laat de wederpartij deze ondertekenen. Bij voorkeur direct na het ongeval, maar in ieder geval zo snel mogelijk daarna.

Ontstaat er discussie omtrent de toedracht? Bel 112 en laat de politie ter plaatse komen. Zij zorgen dat het schadeformulier ingevuld wordt en doen indien nodig een sporenonderzoek.

Wat te doen bij een bedrijfsongeval

Bent u tijdens het werk gewond geraakt? Meldt een bedrijfsongeval altijd direct aan de werkgever of uw direct leidinggevende. Laat een ongeval formulier invullen en ondertekenen. Is er sprake van blijvend letsel of moet u in het ziekenhuis worden opgenomen door het ongeval? Laat de werkgever dan de arbeidsinspectie inschakelen. Dit mag u ook zelf doen. Uiteraard helpt uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten u graag na een bedrijfsongeval.

wat-te-doen-bij-letselschade

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Onze medewerkers helpen u graag!

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar