Wij helpen u gedurende het gehele letselschade traject!
Lijdt u letselschade door een ongeval?

Hoe ziet een letselschade traject er uit?

Als u na een aanrijding, een bedrijfsongeval of een hondenbeet letsel oploopt, dan kunt u een letselschade claim indienen. U heeft dan namelijk recht op een letselschadevergoeding. Een letselschadetraject duurt gemiddeld 6 maanden tot 3 jaar. Dit zijn de onderdelen van een letselschadetraject:

 • Telefonisch letselschade advies
 • Intakegesprek bij u thuis
 • Opstellen aansprakelijkstelling
 • Erkenning aansprakelijkheid
 • Letselschade berekenen
 • Smartengeld berekenen
 • Voorschot letselschade aanvragen
 • Onderhandelen met verzekeraar
 • Total letselschade vergoeding claimen
 • Vaststellingsovereenkomst opstellen
 • Nazorg

Letselschade verhalen is werk voor deskundige letselschade advocaten. U wilt als letselschade slachtoffer van een ongeval immers een volledige vergoeding van uw schade. Omdat er veel kan misgaan bij de behandeling van een letselschadedossier, gaan wij bij Brugman Letselschade Advocaten stap voor stap voor u aan het werk. Wij leggen u graag uit hoe wij uw letselschade kunnen verhalen in een persoonlijk letsel advies gesprek. Op deze pagina vindt u alvast in hoofdlijnen een toelichting op het letselschadetraject.

Wilt u dat wij gratis uw letselschade claimen na een ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Letselschade verhalen begint met een gesprek

Het eerste gesprek tussen u en uw letselschade advocaat is een essentieel onderdeel van het letselschadetraject. Het gesprek kan bij u thuis of op een van ons kantoor plaatsvinden. Tijdens het letselschade advies gesprek maakt u kennis met uw eigen letselschade advocaat. Deze staat u gedurende de gehele behandeling van uw zaak bij. Wij begrijpen namelijk hoe belangrijk persoonlijk contact met een vast contactpersoon kan zijn na een ongeval met letsel.

In het gesprek bespreekt u de aanrijding of het bedrijfsongeval waarmee u te maken heeft gehad. Vervolgens inventariseert u samen met uw letselschade advocaat de schadeposten die u lijdt. Dit is van belang, omdat wij zo spoedig mogelijk de letselschade berekenen willen en een voorschot op uw letselschadevergoeding willen claimen.

Ook wordt het verdere plan van aanpak tijdens het intakegesprek besproken. Bent u als gevolg van het ongeval onder behandeling van een arts gekomen? Dan zal bij deze behandelaars informatie opgevraagd worden. Op basis van deze informatie vragen wij onze medisch adviseur een medisch advies uit te brengen.

Maak alvast kennis met het team van Brugman letselschade Advocaten

Wat is een aansprakelijkstelling?

Na het eerste gesprek gaat uw letselschade advocaat voor u aan het werk om de letselschade te berekenen en te verhalen. De aansprakelijke partij ontvangt een aansprakelijkstelling van ons kantoor. Dit kan ook de verzekeraar van de aansprakelijke partij zijn. Vooral bij verkeersongevallen is dit het geval. In de aansprakelijkstelling staat wat de aansprakelijke partij wordt verweten en wordt verzocht uw letselschade te vergoeden. Vaak benoemt uw letselschade advocaat ook de schadeposten en wordt verzocht om een voorschot op uw totale schade.

Het medische traject

In het letselschade traject is ook het medische traject van groot belang. U heeft immers letsel aan het ongeval overgehouden. Het is van belang te weten welke gevolgen dit letsel voor u heeft. Voor nu, maar ook voor in de toekomst. Mocht er immers ook in de toekomst schade kunnen ontstaan door het letsel, dan is het bij het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding van belang hiermee rekening te houden.

Brugman Letselschade Advocaten beschikt over een eigen medisch adviseur. Deze wordt altijd ingeschakeld. De medisch adviseur stelt op basis van uw medisch dossier een advies op. Uw advocaat is met dit advies precies op de hoogte van de aard en ernst van het letsel en kan hier bij de schaderegeling rekening mee houden.

De onderhandelingen en de schadestaat

Uiteindelijk gaat uw letselschade advocaat voor u in onderhandeling met de verzekeraar. Dit doet hij uiteraard pas nadat hij met u uitgebreid heeft overgelegd. Ook maakt uw letselschade advocaat een schadestaat op. Dit is een overzicht waarop alle door u geleden schade op staat. Ook deze schadestaat verschilt uiteraard van persoon tot persoon. Bekende schadeposten zijn de inkomensderving (verlies arbeidsvermogen), kosten voor huishoudelijke hulp, medische kosten (eigen risico), reiskosten en smartengeld.

Zoals gezegd vinden de onderhandelingen plaats op basis van de door u goedgekeurde schadestaat. In de meeste gevallen komen partijen tot elkaar en kan er een overeenkomst gesloten worden waarin de gemaakte afspraken vermeld staan. Dat is een vaststellingsovereenkomst.

In sommige gevallen komen partijen er samen niet uit. Is er een discussie op slechts één punt, bijvoorbeeld over een schadepost? Dan kan uw letselschade advocaat alleen dit punt onder de aandacht brengen van de rechtbank. Dit doen wij kosteloos voor u. Het voeren van deze procedure is voorbehouden aan advocaten. Dit is één van de vele voordelen van het inschakelen van een advocaat boven een letselschadebureau.

Het gesprek met de verzekeraar

Het is onze ervaring als specialist op het gebied van letselschade dat een gesprek tussen u, uw letselschade advocaat en een letselschade jurist van de verzekering bijdraagt aan een voortvarende behandeling van uw letselschadedossier. In een dergelijk gesprek kan de contactpersoon van de verzekering van u horen waar u als gevolg van het ongeval allemaal tegenaan loopt. Ook kan dan vaak gesproken worden over een (aanvullend) voorschot op uw letselschade.

Gezien het voorgaande stellen wij bij het aansprakelijk stellen van de aansprakelijke partij (de verzekeraar), altijd voor om samen met de contactpersoon van de verzekeraar bij u op bezoek te gaan. Van dit gesprek wordt een gespreksverslag gemaakt. Daarin worden ook afspraken gemaakt over het vervolg van uw dossier. Dat kan zijn nader medisch onderzoek, het inschakelen van een arbeidsdeskundige of het opstellen van een regelingsvoorstel.

Wat wij samen met u met de verzekeraar afspreken hangt af van uw persoonlijke situatie. Na het gezamenlijk gesprek hebben wij in ieder geval goed in beeld wat er speelt en wat uw nodig heeft om volledig gecompenseerd te worden. Het bezoekrapport biedt vaak een uitstekende basis voor de afwikkeling van uw letselschade dossier.

De vaststellingsovereenkomst

Indien partijen het uiteindelijk eens zijn over de schade en de overige voorwaarden, dan wordt een vaststellingsovereenkomst tussen partijen overeengekomen. Daarin staan alle gemaakte afspraken tussen u en de aansprakelijke partij.

Na ondertekening van de vaststellingsovereenkomst door beide partijen komt er een einde aan uw letselschadedossier. U ontvangt van ons dan nog een brief met daarin belangrijke informatie. Een voorbeeld hiervan is informatie over de verhouding tussen uw letselschade en de belastingdienst. Letselschade wordt namelijk altijd netto uitgekeerd. U dient de schadevergoeding daarom ook niet op te geven als inkomen in box 1.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

 • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp.
 • 7 dagen per week in heel Nederland
 • Meer dan 3.000 cliënten in 14 jaar
 • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman-orde-van-advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar