Onze letselschade advocaten helpen u bij een ptss na een ongeluk
Bent u arbeidsongeschikt door een chronische ptss?

Ik heb een ptss en hierdoor arbeidsongeschikt, wat nu?

Een ongeluk kan een grote impact op uw leven hebben. Zeker als u hieraan letsel overhoudt. Vaak wordt dan gedacht aan lichamelijk letsel, maar ook psychisch letsel kan grote gevolgen hebben. Zo kan er zelfs door een chronische ptss arbeidsongeschiktheid ontstaan. Ook de letselschade als gevolg van een ptts, voluit een post traumatische stress stoornis, dient vergoed te worden.

Op deze pagina informeren wij u over een ptss en behandelen wij de volgende onderwerpen;

  • ptss wat is dat?
  • acute ptss en chronische ptss
  • wat zijn symptomen van een ptss?
  • arbeidsongeschiktheid door chronische ptss
  • schadevergoeding bij letselschade door ptss
  • wat doet een letselschade advocaat voor mij?

Lijdt u aan een acute of chronische ptss en is hierdoor letselschade ontstaan? Laat u dan adviseren door onze letselschade advocaten. Een letselschade advies is altijd gratis. Is uw ptss het gevolg van een verkeersongeluk, arbeidsongeval of hondenbeet? Dan staan wij u altijd geheel gratis bij!

PTSS, wat is dat?

Bij een PTSS is er sprake van een angststoornis. Het is het gevolg van een nare ervaring in het leven, zoals een ongeluk. De impact van dit ongeluk is dan zo ingrijpend, dat de mentale gevolgen hiervan niet vanzelf over gaan. Er ontstaan herbelevingen, nare dromen en je bent extra prikkelbaar op je omgeving. Er is met andere woorden veel stress na een trauma, vandaar de naar post traumatische stress stoornis.

Een PTSS kan nare gevolgen hebben. Zo zien wij in de praktijk bij een chronische ptss arbeidsongeschiktheid met letselschade tot gevolg.

Verschil acute ptss en chronische ptss

De stress en angst die door een ongeluk ontstaat kan kort maar ook lang aanhouden. Van een acute ptss wordt gesproken als de angstklachten binnen 1 maand zijn verdwenen. Zijn na 1 maand de ptss symptomen nog steeds aanwezig? Dan wordt er in de praktijk gesproken van een chronische ptss.

Een acute en chronische ptss zijn in beginsel goed te behandelen. Een van de meest voorkomende behandelingen is EMDR. Deze behandeling wordt uitgevoerd door een psycholoog.

Wat zijn symptomen van een ptss?

Het is heel normaal dat een ongeluk een impact op het leven heeft. Je bent voorzichtiger in het verkeer en kijkt extra naar achteren als je een kop-staart botsing hebt meegemaakt. En als je op het werk van de ladder bent gevallen kijk je de volgende keer extra goed uit. Een ptss is echter anders. Er zijn een aantal duidelijke symptomen van een ptss aan te wijzen:

  • Er is sprake van herbelevingen
  • Nachtmerries
  • Alertheid
  • Schrikkerig
  • Paniek
  • Prikkelbaarheid, angstig en gespannen
  • Concentratieverlies

Arbeidsongeschiktheid door chronische ptss

Blijven deze klachten, dan kan de hierdoor ontstane chronische ptss arbeidsongeschiktheid met zich meebrengen. Het is dan verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen. Deze kan u helpen om de letselschade die u door de ptss lijdt te verhalen op de aansprakelijke partij.

Bij arbeidsongeschiktheid door een chronische ptss krijgt u te maken met allerlei instanties als de bedrijfsarts, het UWV, uw werkgever en wellicht een re-integratiebureau. Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan begeleiden wij u ook bij deze trajecten. Daarnaast beschikken wij over een eigen medisch adviseur en arbeidsdeskundigen om u, indien nodig, bij te staan als u door een chronische ptss arbeidsongeschikt bent.

 

 

Schadevergoeding bij PTSS

Als een acute of chronische ptss na een ongeluk tot arbeidsongeschiktheid leidt, dan is er recht op schadevergoeding. Deze bestaat echter niet alleen uit de schade door arbeidsongeschiktheid. Er is in ieder geval ook recht op een vergoeding van smartengeld. Dit is een schadevergoeding voor de pijnklachten, angst en verlies aan levensvreugde door het ongeluk. Daarnaast komen de volgende letselschade bedragen voor vergoeding in aanmerking:

  • medische kosten zoals facturen van een psycholoog
  • reiskosten naar artsen en de bedrijfsarts
  • hulp in het huishouden
  • onderhoudskosten van uw huis en tuin
  • (extra) kinderopvang omdat u naar de psycholoog gaat

Wil u weten op welke letselschade bedragen u recht heeft en wilt u uw letselschade laten berekenen? Neem dan contact met onze letselschade advocaten op. Wij helpen u graag bij het verhalen van letselschade.

Klik op de button en bel ons of geef aan wat u is overkomen. Een van onze letselschade specialisten neemt nog dezelfde dag contact met u op.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar