Zoekt u in De Rijp een specialist voor het verhalen van letselschade?
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Letselschade advocaat De Rijp

Vaak horen wij mensen zeggen dat een letselschade advocaat duur is. Zij kiezen daarom voor een kwalitatief minder letselschadebureau. Maar dat hoeft niet! Want uw letselschade advocaat in De Rijp van Brugman Letselschade Advocaten werkt kosteloos voor u. Wij verhalen uw schade en de kosten van rechtsbijstand op de aansprakelijke partij.

Wilt u in De Rijp en omgeving contact met een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Bel dan 0229 507903 of mail ons. Wij zorgen dat één van onze letselschade advocaten naar u in De Rijp toekomt. Met letselschade advocaten in Hoorn en Wognum zijn wij altijd dichtbij.

Letselschade advocaat of letselschade bureau?

In de regio De Rijp zijn ook letselschadebureaus actief. Deze hebben echter niet de expertise in huis om uw schade correct te verhalen. Dit geldt des te meer bij zwaar en langdurig letsel, zoals bij whiplash symptomen of hersenletsel. Maar ook bij relatief licht letsel kan het heel erg fout gaan bij deze letselschadebureaus. Neemt u daarom altijd een letselschade advocaat in de hand met het LSA keurmerk en het keurmerk van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Uw letselschade advocaat in De Rijp van Brugman Letselschade Advocaten voert alle essentiële keurmerken. Bij ons weet u daarmee zeker dat u geholpen wordt door een ervaren en deskundige letselschade specialist!

Schadevergoeding bij letselschade

Na een ongeval met letsel zit u met vragen. Wie is er schuldig bij een aanrijding en wie is er aansprakelijk bij een bedrijfsongeval? Waaruit bestaat mijn schadevergoeding bij letselschade? Deze en andere vragen beantwoorden wij op deze pagina.

Schadevergoeding bij letselschade bestaat uit veel soorten letselschade bedragen. Ten eerste zijn er de kosten die u maakt, bijvoorbeeld het eigen risico omdat u nekklachten aan een aanrijding over hebt gehouden. Of reiskosten en kosten voor extra kinderopvang. Daarnaast lijdt u schade, zoals inkomensschade omdat u door een beenbreuk tijdelijk of voor langere tijd niet kunt werken.

Alle hiervoor genoemde kosten en schade zijn op geld waardeerbare letselschade bedragen. Naast deze letselschade vergoeding maakt u ook aanspraak op smartengeld. Dit is een immateriële schadevergoeding voor pijnklachten, angstklachten en psychische klachten. Is er sprake van letsel? Dan is er altijd recht op een smartengeldvergoeding.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Bent u aangereden door een auto? Dan wilt u een schade claimen op de schuldige partij. De vraag is dan alleen wie is er schuldig bij een aanrijding? Het antwoord vinden wij in de wet.

Vaak gaat het bij een aanrijding op een aanrijding van achteren. Denk aan een kettingbotsing of kop- staartbotsing. Wie er aansprakelijk is bij een aanrijding van achteren vinden wij in artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Dit artikel luidt: “De bestuurder moet in staat zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is.

Hieruit kan worden afgeleid dat de bestuurder die achterop rijdt schuldig is aan de aanrijding. Had hij of zij immers meer afstand gehouden, dan was de achterop aanrijding niet gebeurd. Dit is slechts in uitzonderingsgevallen anders.

Wilt u weten wie schuldig is aan een aanrijding en uw letselschade gratis laten verhalen op de persoon die u heeft aangereden? Bel dan met uw letselschade advocaat in De Rijp: 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. U wordt dan nog dezelfde dag gebeld en een letselschade advies bij u thuis is binnen 24 uur mogelijk!

Letselschade bedragen

Een schadevergoeding bij letselschade bestaat uit heel veel schadeposten. Dit zijn de meest voorkomende letselschade bedragen:

 • inkomensschade
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • huishoudelijke hulp
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • revalidatiedaggeldvergoeding
 • smartengeld

Wie is schuldig bij aanrijding met fietser

Bijzonder is de situatie waarin u als fietser aangereden bent. Want wie is schuldig bij een aanrijding met een fietser? Bent u op de fiets aangereden op de auto, dan is de autoverzekeraar altijd aansprakelijk voor uw letselschade. De autobestuurder is dus schuldig. De toedracht is daarbij niet belangrijk. Het enkele feit dat er een aanrijding is geweest maakt dat u recht heeft op een schadevergoeding.

Voornoemde regeling vinden wij in artikel 185 wvw. Deze regeling zit als volgt in elkaar:

 • bij schuld van de automobilist krijgt u 100% van uw letselschade vergoed
 • maakt de fietser een verkeersfout? Dan wordt ten minste 50% van de schadevergoeding bij letselschade vergoed
 • kinderen tot 14 jaar ontvangen altijd een volledige schadevergoeding

Contact met uw letselschade advocaat in De Rijp

Wilt u een schadevergoeding claimen na een aanrijding, hondenbeet of val over een losliggende stoeptegel? Onze letselschade advocaten in De Rijp verhalen gratis uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en altijd 100% gratis.

Veel gestelde vragen bij letselschade

Een ongeluk roept vragen op. Onze letselschade advocaten beantwoorden deze vragen graag voor u. Hieronder treft u vast het antwoord op 3 veel gestelde vragen aan.

Wat te doen na aanrijding?

U wilt na een ongeluk uiteraard uw rechten op een schadevergoeding veilig stellen. Daarom geven wij u hieronder een aantal tips:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • vraag om de contactgegevens van getuigen
 • bel bij doorrijden na een ongeval ter plaatse de politie
 • maak foto’s van het ongeluk, dit helpt de toedracht bewijzen
 • laat altijd uw letsel door een arts documenteren
 • ga nooit zelf met een verzekeraar onderhandelen, maar schakel een advocaat in

Hoe kan ik schadevergoeding eisen?

Schadevergoeding eisen beging met het opstellen van een aansprakelijkstelling. Voordat u deze kunt opstellen dient u te weten wie aansprakelijk is. Bij een aanrijding is dit de WAM- verzekeraar, naast de persoon die u aangereden heeft.

Is de aansprakelijke partij verhaald? Dan dient er een aansprakelijkstelling opgesteld te worden. Hierin staat wat u is overkomen en welke letselschade u hierdoor lijdt. Letselschade claimen is niet eenvoudig. Daarom is er recht op gratis hulp van een letselschade advocaat. Deze kan voor u een schadevergoeding eisen.

Wat te doen bij letselschade?

Heeft u letselschade? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk een letselschade advocaat in te schakelen. U weet dan zeker dat uw letselschade snel en volledig verhaald wordt. Soms stelt een verzekeraar voor om de schade zonder letselschade advocaat te regelen. Ga hier nooit mee akkoord, u krijgt dan vaak niet de schadevergoeding waar u recht op hebt.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar