Zoekt u een letselschade advocaat in Gouda?
Wij zijn er voor u en verhalen uw letselschade!

Letselschade advocaat Gouda

Een ongeval meemaken is heel vervelend. Maar als u letselschade aan een ongeval in Gouda overhoudt, dan moet u daar lang zo niet voor altijd de gevolgen van dragen. Naast het feit dat u met het letsel moet leren omgaan, lijdt u ook nog eens schade. Deze schade noemen wij letselschade. Voor het verhalen van letselschade in Gouda adviseren wij u een ervaren en deskundige letselschade advocaat in de arm te nemen. Hiermee weet u namelijk zeker dat uw letselschade volledig door de aansprakelijke partij vergoed wordt.

Voor een letselschade advocaat Gouda kunt u terecht bij Brugman Letselschade Advocaten. Ons kantoor is al meer dan 10 jaar specialist als het om het verhalen van letselschade na een ongeval gaat. Ons doel is om u de hoogst mogelijke kwaliteit van rechtsbijstand te leveren. Daarom is uw letselschade advocaat Gouda aangesloten bij de LSA, de beroepsvereniging van Letselschade advocaten. En daarnaast zijn wij uiteraard aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Wij mogen zelf het specialisten keurmerk van de Orde van advocaten voeren. En daar zijn wij trots op!

Wilt u uw letselschade door een letselschade advocaat Gouda laten verhalen op de aansprakelijke partij? Wij helpen u graag. Belt u 0800 278 4626 of mailt u ons voor de best mogelijke rechtsbijstand bij letselschade in Gouda en omstreken.

Letselschade verhalen in Gouda

Letselschade verhalen in Gouda is niet eenvoudig. Welke letselschade voor vergoeding in aanmerking komt is ook sterk afhankelijk van de omstandigheden. Werkt u en kunt u dit tijdelijk of blijvend niet meer door het ongeval? Dan is sprake van schade in uw verdienvermogen. Kinderen of gepensioneerden hebben deze schade natuurlijk niet. Sommige mensen hebben hulp in het huishouden nodig en maken medische kosten, anderen weer niet. Daarom kijkt uw letselschade advocaat Gouda samen met u welke schadeposten voor u van toepassing zijn. Uit de rechtspraak komen met name de volgende schadeposten naar voren:

 • verlies aan verdienvermogen (bij arbeidsongeschiktheid)
 • studievertraging (met name bij scholieren en studenten)
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • medische kosten
 • kosten voor onderhoud in en om het huis en in de tuin.
 • reiskosten
 • reparatie- en vervangingskosten (bijvoorbeeld een telefoon)
 • smartengeld.

Wil u weten welke schade voor vergoed wordt? Bel of mailt u dan met uw letselschade advocaat Gouda. Wij zorgen er voor dat uw letselschade volledig verhaald wordt op de aansprakelijke partij.

ongeval op de fiets

Verkeersongeval in Gouda, waar heb ik recht op?

Veruit de meeste ongevallen gebeuren op de weg. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om de volgende situaties:

 • een ongeval tussen 2 motorvoertuigen (bijvoorbeeld auto met scooter)
 • een ongeval tussen een motorvoertuig en een voetganger of fietser
 • een ongeval tussen twee fietsers of een fietser en een voetganger

Bij een verkeersongeval is er in de meeste gevallen recht op een volledige schadevergoeding. Ook bij eigen schuld! Zo wordt de schade van fietsers en voetgangers altijd betaald en kunnen inzittenden een schadevergoeding ontvangen van de verzekeraar van de aansprakelijke partij of op grond van de schade- inzittendenverzekering.

Verkeersongeval Gouda tussen 2 motorvoertuigen

Bij een ongeval tussen bijvoorbeeld een personenauto en een vrachtauto in Gouda geldt dat de verzekeraar van de auto die schuld heeft aan het ongeval de schade moet betalen. De rechtsgrond hiervoor is artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek. Ieder motorvoertuig in Nederland is verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dit is geregeld in de WAM, de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen. Het grote voordeel van deze wet is dat u uw letselschadeclaim in Gouda direct bij de verzekeraar in kan dienen.

Is u een ongeval in Gouda overkomen met de auto, motor of scooter? Dan is het belangrijk dat u zorgt dat door beide partijen het schadeformulier ingevuld wordt. Zijn er getuigen van het ongeval Gouda? Schrijf de namen en contactgegevens op. Mocht er discussie bestaan over de schuldvraag, dan heeft u getuigen die uw verhaal kunnen bevestigen.

Uw letselschade advocaat Gouda helpt u natuurlijk graag bij het verhalen van uw letselschade in Gouda. Dit doen wij geheel kosteloos voor u. Neemt u daarom contact met ons op voor het verhalen van uw letselschade in Gouda.

Verkeersongeval Gouda tussen motorvoertuig en fietser/ voetganger

Voetgangers en fietser worden door de wet beschouwd als zogenaamde ‘zwakke’verkeersdeelnemers. Bij een aanrijding met een auto of scooter is de kans op letsel immers veel groter dan bij de automobilist of scooterbestuurder. Is u een verkeersongeval Gouda overkomen waarbij u op de fiets of als voetganger bent aangereden? Dan heeft u als ‘zwakke’ verkeersdeelnemer altijd recht op vergoeding van ten minste 50% van uw letselschade. Dit is niet anders als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt. Dit is opgenomen in de Wegenverkeerswet.

Soms is het niet eerlijk als u een deel van uw letselschade zelf moet dragen. Daarom is er in de wet ook nog een billijkheidscorrectie opgenomen. Op basis hiervan kunt u zelfs meer dan 50% van uw letselschade in Gouda vergoed krijgen als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt.

Minderjarige kinderen tot 14 jaar krijgen bij een aanrijding Gouda met een auto of scooter altijd 100% van de letselschade na een ongeval vergoed.

Wilt u meer informatie over het verhalen van letselschade? Neemt u dan contact op met uw letselschade advocaat Gouda. Wij helpen u graag.

Ongeval tussen 2 fietsers of fietser en voetganger

Wordt u als voetganger aangereden door een fiets en heeft u daarbij letselschade opgelopen in Gouda? Of bent u in botsing gekomen met een andere fiets en is de ander aansprakelijk? Dan heeft u waarschijnlijk ook recht op een schadevergoeding. Wel moet de aansprakelijke partij dan verzekerd zijn tegen wettelijke aansprakelijkheid. Anders is de kans groot dat u achter het net vist en uw letselschade niet vergoed krijgt. Uw letselschade advocaat Gouda informeert u graag naar de mogelijkheden.

Bedrijfsongeval in Gouda met letsel, wie vergoed mijn letselschade?

Bedrijfsongeval

Niet alleen in het verkeer doen zich gevaarlijke situaties voor. U kunt in Gouda ook letselschade oplopen door een ongeval op het werk, een bedrijfsongeval. De vraag is dan of u uw letselschade vergoed kan krijgen. Dit is in veel gevallen gelukkig wel het geval. Uw letselschade advocaat Gouda helpt u hier kosteloos bij.

In de wet staat dat werkgevers alles in het werk moeten stellen om te voorkomen dat u een ongeval overkomt. Dit noemen wij de zorgplicht van de werkgever. Deze zorgplicht van de werkgever gaat heel ver. In de praktijk blijkt daarom dat de werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk is voor letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval.

U hoeft niet per se in loondienst te zijn om letselschade te verhalen bij een bedrijfsongeval. Bent u zelfstandig ondernemer en voert u voor een bedrijf een klus uit? Dan is uw opdrachtgever ook voor de gevolgen van een u overkomen bedrijfsongeval aansprakelijk. Daarnaast is de werkgever aansprakelijk voor fouten van zijn medewerkers. Wordt u bijvoorbeeld door een heftruck aangereden, dan is niet de chauffeur, maar diens werkgever aansprakelijk voor uw letselschade in Gouda.

Is u een bedrijfsongeluk overkomen en wilt u uw letselschade op de aansprakelijke partij verhalen? Neemt u dan contact met ons op. Uw letselschade advocaat Gouda helpt u graag bij het verhalen van uw letselschade op de aansprakelijke partij.

Aangevallen en/ Of gebeten door hond Gouda

Bent u in Gouda aangevallen en/ of gebeten door een hond? Dan is het belangrijk dat u weet wie de bezitter van de hond is. Deze persoon is namelijk op grond van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek aansprakelijk voor uw letselschade. Wij adviseren u bij een bijtincident met een hond daarom altijd direct de contactgegevens van de eigenaar op te schrijven. Neemt u indien mogelijk een foto van de hond met uw telefoon of bel de politie als u de situatie niet vertrouwd.
Wilt u kosteloze hulp bij het verhalen van uw letselschade? Bel of mail dan uw letselschade advocaat Gouda. Wij helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade en dit doen wij volledig kosteloos voor u.

Letselschade door gebrekkige weg of stoep

U kent het wel, de losliggende of omhoogstekende stoeptegels in Gouda. Of de gaten en scheuren in sommige weten. Het levert een levensgevaarlijke situatie op. En soms gaat het ook mis in Gouda met letselschade tot gevolg. Maar wie stelt u aansprakelijk voor uw letselschade door een val over een stoeptegel? Dit is in de wet geregeld.

De wet geeft aan dat de bezitter van de weg of stoep aansprakelijk is voor alle schade die iemand door een gebrekkige weg of stoep in Gouda lijdt. Dit is meestal de gemeente of de provincie. Maar ook particulieren kunnen bezitter en dus aansprakelijk zijn als u in Gouda een ongeval overkomt. Uw letselschade advocaat Gouda informeert u graag en verhaalt uw letselschade kosteloos voor u.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een een advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade. Het verhalen van letselschade is waar wij heel goed in zijn. Dit komt door jarenlange ervaring en veel kennis en deskundigheid op het gebied van letselschade. Onze passie is om u financieel volledig schadeloos te stellen na een ongeval. Daarbij gaat het niet om de schade die u nu lijdt, maar ook om toekomstige letselschade in Gouda.

Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten werkt altijd bij u in de buurt in Gouda. Wij komen ook gewoon bij u thuis om over uw letselschade te praten en u te helpen bij het verhalen van uw letselschade. Neemt u gerust een contact met ons op voor het verhalen van uw letselschade. Bel 0800 278 4626 of mail ons. Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar