Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Medisch tuchtcollege voor de gezondheidszorg

Indien u als patiënt van mening bent dat uw arts u niet de juiste zorg heeft gegeven, dan kunt u een klacht tegen deze arts indienen bij het Regionaal Medisch Tuchtcollege. Het medisch tuchtcollege onderzoekt uw klachten. Indien het medisch tuchtcollege van mening is dat uw klacht gegrond is, dan krijgt de desbetreffende arts een ‘maatregel’. Dit kan inhouden dat uw arts een waarschuwing of berisping krijgt. Is de fout van uw arts ernstiger, dan kan hij een boete krijgen of geschorst worden. In het ergste geval mag de arts zijn beroep niet meer uitvoeren.

Niet alle behandelaars kunnen voor het Regionaal Medisch Tuchtcollege verschijnen. Alleen artsen die in het BIG register staan kunnen voor de medische tuchtrechter worden gedaagd. In het BIG- register staan artsen, apothekers, fysiotherapeuten, gezondheidszorgpsychologen, psychotherapeuten, technisch geneeskundigen, tandartsen, verloskundigen en verpleegkundigen. Andere behandelaars kunnen dus niet voor het medisch tuchtcollege gebracht worden.

 

Regionaal Medisch Tuchtcollege

Het indienen van een klacht bij het Regionaal Medisch Tuchtcollege is niet eenvoudig. Daar komt bij dat de arts zich bijna altijd laat bijstaan door een gezondheidsrecht advocaat. Dat zijn gespecialiseerde advocaten. Neemt u daarom zelf ook een gezondheidsrecht advocaat in de arm om u te helpen. Deze vergroot uw kansen op succes.

De gezondheidsrecht advocaten van Brugman Letselschade Advocaten helpen u vaak voor slechts een beperkte bijdrage vanaf nog geen € 200,00. De gezondheidsrecht advocaten van Brugman Letselschade Advocaten werken namelijk op basis van overheid gefinancierde rechtsbijstand. Dit betekent dat de overheid de meeste kosten voor haar rekening neemt. U betaalt slechts een klein gedeelte van de kosten zelf.

Verhalen letselschade na gegronde klacht

Indien de medische tuchtrechter van mening is dat de klacht gegrond is, dan kunnen onze gezondheidsrecht advocaten mogelijk ook uw schade als gevolg van het medisch onzorgvuldig handelen verhalen op de wederpartij. Dit doen onze gezondheidsrecht advocaten kosteloos voor u!

Onze specialisten helpen u graag bij het indienen van een klacht bij het Regionaal Medisch Tuchtcollege voor de gezondheidszorg. Ook uw letselschade verhalen wij voor u. Neem daarom nu contact met ons op voor een kosteloos adviesgesprek. Wij helpen u graag!

 

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar