Wij claimen gratis uw letselschade!
Heet u een open botbreuk aan een ongeluk overgehouden?

Letselschade verhalen na open botbreuk

Soms kun je zelf nog zo goed uitkijken in het verkeer of op het werk. Door onoplettendheid of een fout van een ander kun je toch betrokken raken bij een ongeluk. bijvoorbeeld een verkeersongeluk of bedrijfsongeval. Hierbij kun je vervelend letsel op lopen met alle schadelijke gevolgen van dien. Er is dan sprake van letselschade en hiervoor kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Een veel voorkomend letsel na een ongeluk is een botbreuk. Dit is als ernstig genoeg. Maar er kan ook een scherp deel van het bot dwars door de huid prikken. Wij spreken dan van een open botbreuk.

Op deze pagina lees je wat een open botbreuk precies is, hoe je deze herkent en wat je het beste kunt doen bij een botbreuk. Daarnaast vindt u informatie over het verhalen van schade na een botbreuk door een ongeluk. Want een botbreuk kan voor veel schade zorgen zoals inkomensschade en medische kosten.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wist u dat u bij een botbreuk na een ongeluk veelal recht hebt op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Tijdens een persoonlijk letselschade advies bespreken wij met u waar u recht op heeft. Vervolgens gaan wij direct voor u aan de slag met het claimen van letselschade. Hoe wij gratis voor u kunnen werken vindt u hier!

Wat is een open botbreuk?

Een val van een trap of fiets of je valt als voetganger over een stoeptegel. De kans is aanwezig dat je hierbij een botbreuk oploopt. Soms wordt deze botbreuk nog eens gecompliceerd omdat een scherp deel van het gebroken bod door de huis prikt. Dit wordt een open botbreuk of gecompliceerde fractuur genoemd.

Wat is een algemeen kenmerk van een open botbreuk?

Een algemeen kenmerk van een open botbreuk is dat je een wond ziet op de plek van de breuk. Dit in tegenstelling tot een gesloten botbreuk, waar de breukdelen in het lichaam blijven. Je herkent een open botbreuk bijvoorbeeld doordat er bloed onder de kleding te zien is.

Een open botbreuk, wat te doen?

Is er sprake van een open botbreuk, dan is snel handelen van groot belang. Het nadeel van een open botbreuk is namelijk dat er een wond is. Hierin kan vuil komen met een besmetting tot gevolg. Hierdoor kan het herstel vertraagd worden. Zorg er daarom bij een open botbreuk voor dat u

  • het lichaamsdeel waarin de breuk zit niet beweegt.
  • dek de open wond af met een steriel gaas
  • bel de ambulance (112), bij een (open) breuk is vervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk
  • Houdt bij een gebroken arm zelf de arm vast
  • leg bij een gebroken been een opgerold deken of een jas naast het gebroken been

Hoe behandel je een open botbreuk?

Er zijn diverse behandelingen van een open botbreuk mogelijk. Onderscheid wordt gemaakt tussen:

1. Een operatie met een open reductie en interne fixatie

De botfragmenten worden bij deze operatie eerst vrij gelegd om vervolgens goed op elkaar gezet te worden. Dit wordt reduceren genoemd. Vervolgens vindt fixatie (vastzetten) met behulp van speciaal daarvoor gemaakte schroeven of metalen platen plaats. Soms ook wordt gebruik gemaakt van pennen die in de mergruimte in het binnenste gedeelte van het bot worden aangebracht.

2. Externe fixactie

Hierbij worden er schroeven of pennen boven en onder de breuk in het bot vastgezet. Bevestiging vindt plaats aan een metalen staaf die zich buiten de huid betreft. Er zit als het ware een steiger om het been heen dat de botten bij elkaar houdt om ze weer aan elkaar te laten groeien. Uiteindelijk wordt het systeem verwijderd. Soms is het dan alsnog nodig om intern het bot vast te zetten.

Gipsbehandeling

Een operatie is niet altijd noodzakelijk bij een fractuur. Een gipsbehandeling is dan afdoende. In het geval van een open botbreuk is dit echter wel in de regel het geval.

Contact met onze medisch adviseur of een letselschade advocaat

Heeft u vragen over de behandeling of wilt u informatie over het verhalen van letselschade na een open botbreuk? Neem dan contact met onze medisch adviseur of 1 van de 15 gespecialiseerde letselschade advocaten van ons kantoor op. Bel direct gratis 0800 278 4626 of klik op de button en wij nemen contact met u op.

Letselschade claimen bij een open botbreuk

Een open botbreuk is vaak het gevolg van een val. Dit kan thuis gebeuren, maar ook in het verkeer of op het werk. In deze gevallen kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Onze letselschade advocaten helpen u hier graag bij. Wij zorgen ervoor dat de volledige schade vergoed wordt, zowel de materiële schade als het smartengeld.

Een letselschade claim indienen is niet eenvoudig. Wij helpen u echter bij alle te nemen stappen tijdens het letselschade proces. Van het opstellen van de aansprakelijkheidsbrief tot het onderhandelen met de letselschade verzekeraar over de hoogte van uw schadevergoeding.

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Een letselschade claim start met de tegenpartij aansprakelijk stellen. Maar dan dien je wel te weten wie aansprakelijk is voor de schade. Soms is dit snel duidelijk, zoals bij een kop-staart botsing. De achterop rijdende bestuurder is immers gehouden uw letselschade te vergoeden. Soms echter is het lastiger, zoals bij een bedrijfsongeval of als een collega het letsel per ongeluk heeft toegebracht. Onze letselschade advocaten helpen u hierbij.

Letselschade bedragen

Is er een erkenning van aansprakelijkheid? Dan kunnen wij voor u schadevergoeding eisen. De hoogte van de schadevergoeding hangt af van de schadelijke gevolgen die het ongeluk voor u heeft. Denk aan arbeidsongeschiktheid of het niet langer kunnen uitvoeren van huishoudelijke taken.

Alle letselschade bedragen worden opgenomen op een schadestaat. Voorbeelden van letselschade bedragen die de hoogte van de schadevergoeding bepalen zijn:

  • loonschade door arbeidsongeschiktheid
  • medische kosten als het eigen risico
  • reiskosten
  • kosten voor overname van huishoudelijke taken
  • mantelzorg
  • onderhoudskosten aan uw huis en/ of tuin
  • smartengeld

Lees hier nog meer letselschade bedragen die onderdeel uit kunnen maken van uw letselschade vergoeding.

Contact met uw letselschade advocaat

Lijdt u letselschade als gevolg van een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet? Wilt u uw letselschade claimen na een open botbreuk? Neem contact met ons op, onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar