Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Steeds meer ongevallen met fietsers

Er gebeuren de laatste jaren steeds meer ongevallen waarbij fietsers betrokken zijn. In 2016 kwamen er zelfs 64.500 fietsers na een ongeval op de de spoedeisende hulp van het ziekenhuis binnen. Dit blijkt uit cijfers van VeiligheidsNL. Opvallend daarbij is het grote aantal elektrische fietsen of e-bikes dat bij de ongevallen betrokken was. In bijna 20% van alle ongevallen met fietsers ging het op een elektrische fiets. Een zorgelijke tendens.

Steeds meer ongevallen met letsel onder fietsers

Door het groeiende aantal ongevallen met fietsers nemen ook de ongevallen met letsel onder fietsers toe. Zoals hiervoor al gezegd raakte ruim 64.000 fietsers dusdanig gewond dat ze naar de eerste hulp moesten. Maar wat als u als fietser het slachtoffer bent van een ongeval en hierbij gewond raakt. Wie is er dan verantwoordelijk voor uw letselschade? Moet u deze schade zelf dragen of kunt u hiervoor iemand aanspreken? Wij leggen u de regels graag in grote lijnen uit@

Wanneer heeft u recht op een vergoeding van uw letselschade?

Van belang om te bepalen of u recht heeft op een vergoeding van uw letselschade is of u wel of niet bent aangereden en of de weg gebrekking was door bijvoorbeeld een gat in de weg of olie op het wegdek. Is hiervan sprake? Dan heeft u altijd recht op een vergoeding van uw letselschade als fietser.

Maar wat nu als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt. Heeft u dan recht op een schadevergoeding? Als u in botsing bent gekomen met een auto, motor, scooter of brommer dan heeft u inderdaad recht op een schadevergoeding, ook als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt. U heeft dan altijd recht op ten minste 50% van uw schade. Het loont dus om de auto, motor, scooter of brommer aan te spreken, ook als u als fietser zelf een verkeersfout heeft gemaakt.

U letselschade advocaat verhaalt kosteloos uw letselschade

Bent u als fietser betrokken bij een verkeersongeval? Neem dan vrijblijvend contact met onze letselschade advocaten op. Wij kijken samen met u of u recht heeft op een schadevergoeding. Wij adviseren u graag en verhalen indien gewenst uw letselschade. En dit doen wij garagandeerd kosteloos voor u. Bel onze letselschadehulplijn: 0800 278 4626 of mail ons!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar