Lijdt u schade door een bedrijfsongeval in Rotterdam?
Onze letselschade advocaten verhalen de letselschade kosteloos voor u!

Letselschade door een bedrijfsongeval in Rotterdam

Er is u in Rotterdam een bedrijfsongeval overkomen en hierbij bent u gewond geraakt. In de meeste gevallen heeft u dan recht op een vergoeding van uw letselschade. Werkgevers zijn verzekerd voor schade door een arbeidsongeval, de relatie met uw werkgever zal dan ook meestal niet veranderen bij een aansprakelijkstelling. Wij gaan hier uiterst voorzichtig mee om.

Onze letselschade advocaten regelen alles voor u. Wij zorgen dat de letselschade verzekering wordt ingeschakeld en verhalen de schade die u door het bedrijfsongeval lijdt. U hoeft niks te doen, zo kunt u zich richten op uw revalidatie.

Icon

Wat te doen na een bedrijfsongeval in Rotterdam?

Na een bedrijfsongeval is het belangrijk dat u het bedrijfsongeval meldt bij uw werkgever. Soms is dit niet nodig omdat u direct naar het ziekenhuis wordt gebracht. Is dit niet het geval, meldt u het bedrijfsongeval dan direct bij uw leidinggevende.

In de wet staat dat u dient te bewijzen dat u een ongeval tijdens het werk is overkomen. Ook moet u bewijzen dat u hieraan letsel heeft overgehouden. Om uw rechten veilig te stellen na een bedrijfsongeval in Rotterdam adviseren wij daarom het volgende te doen:

 • Laat het bedrijfsongeval melden bij de werkgever.
 • Bel direct onze letselschade advocaten voor (kosteloos) advies.
 • Zijn er getuigen? Noteer de namen en contactgegevens.
 • Ga zo snel mogelijk naar een arts en meldt uw letsel.

Verzwaarde zorgplicht werkgever

Op uw werkgever rust een zware zorgplicht. Hij moet op grond van de wet bewijzen dat hem geen enkel verwijt van het ongeval gemaakt kan worden. Daarvoor moet hij bewijzen dat:

 1. u uw werk veilig kan doen;
 2. de machines en het gereedschap veilig zijn en worden gebruikt;
 3. er voldoende (veiligheids)instructies zijn gegeven;
 4. het toezicht op de werkzaamheden voldoende was.

Uit de rechtspraak blijkt dat een werkgever eigenlijk bijna altijd verantwoordelijk is voor het bedrijfsongeval. Is u dus in Rotterdam een bedrijfsongeval overkomen, dan is de kans groot dat u recht heeft op een letselschade vergoeding.

Icon

De aansprakelijkheid is erkend, en nu?

Zodra de aansprakelijkheid is erkend, dient uw letselschade berekend te worden. Letselschade bestaat uit diverse schadeposten. De meest voorkomende bij een bedrijfsongeval zijn inkomensschade en medische kosten. Voor de pijnklachten heeft u recht op smartengeld.

Arbeidsongeschiktheid door bedrijfsongeval

Als u gewond bent geraakt bij een bedrijfsongeval dan kan dit leiden tot tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid. U krijgt dan vervangend werk of u bent volledig uitgeschakeld. Het salaris wordt door de werkgever doorbetaald, maar soms niet volledig. En na 1 jaar mag de werkgever het salaris korten met 30%. Soms zelfs eerder! Er is dan sprake van inkomensschade. Dit wordt verlies aan verdienvermogen genoemd.

De inkomensschade is onderdeel van uw letselschade vergoeding. De berekening hiervan is complex, zeker omdat er ook sprake kan zijn van pensioenschade. Uw letselschade advocaat in Rotterdam van ons kantoor adviseert u hier graag over.

Icon

Een bedrijfsongeval, wie betaalt de kosten

Door het bedrijfsongeval maakt u kosten, zo betaalt u het eigen risico, maakt u kosten voor de fysiotherapeut en zijn er reiskosten. Deze kosten lopen snel op! Een vraag die wij veel krijgen is dan ook wie deze kosten betaalt en wanneer.

De kosten die u maakt na een bedrijfsongeval worden vergoed door de verzekeraar van de werkgever. Hiervoor vragen wij altijd een voorschot zodat u de kosten niet voor hoeft te schieten.

Kosteloze rechtsbijstand bij bedrijfsongeval

Het verhalen van letselschade na een ongeval is ingewikkeld. Daarom staat in de wet dat u recht heeft op een kosteloze letselschade advocaat. Onze letselschade advocaten in Rotterdam kunnen u dan ook 100% kosteloos helpen.

Ons kantoor in Rotterdam is gevestigd aan de Boompjes 40 in Rotterdam, op een goed bereikbare locatie. Maar wij komen gewoon bij u thuis om te praten over de gevolgen van het ongeval. Wilt u uw letselschade kosteloos laten verhalen na een bedrijfsongeval in Rotterdam? Bel 0800 278 46 26 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Bedrijfsongeval haven Rotterdam

De Rotterdams haven is de grootse van Europa! Als Rotterdammer iets om trots op te zijn. Helaas is het werken in de haven niet altijd zonder gevaren. Er gebeurt dan ook geregeld een bedrijfsongeval in de haven van Rotterdam. Uw werkgever is hiervoor verantwoordelijk en zal zijn letselschade verzekering inschakelen na een ongeval.

Is het bedrijfsongeval te wijten aan een fout van een collega of iemand anders die in de haven aan het werk was? Ook dan kan de werkgever aangesproken worden voor de schade die u door het bedrijfsongeval in de haven van Rotterdam lijdt.

Icon

Neem contact op voor hulp bij een bedrijfsongeval

Wilt u uw letschade na een ongeval op het werk laten verhalen door een professionele letselschade advocaat in Rotterdam? Wij helpen u graag. Bel 0800 278 46 26 (gratis) of neem contact met ons op via het contactformulier. Een van onze letselschade advocaten in Rotterdam gaat direct voor u aan het werk.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar