U heeft letsel door een bedrijfsongeval, wie betaalt de schade?
Onze letselschade advocaten staan u kosteloos bij na een bedrijfsongeval!

Letsel door een bedrijfsongeval, wie betaalt de schade?

Als u letsel aan een bedrijfsongeval overhoudt, dan wilt u uiteraard uw schade vergoed krijgen. De vraag is alleen bij letsels door een bedrijfsongeval, wie betaalt de schade? Dit is een belangrijke vraag, zeker nu uw eigen werkgever aansprakelijk stellen misschien een grote stap is. Gelukkig zijn de meeste werkgevers verzekerd tegen aansprakelijkheid als gevolg van een arbeidsongeval. De letselschade wordt dan betaald door de letselschade verzekeraar van de werkgever.

In deze bijdrage leest u alles over het verhalen van letselschade na een bedrijfsongeval. Wie is aansprakelijk, welke schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking en wat kan een letselschade advocaat voor u betekenen?

Bedrijfsongeval, wie betaalt het eigen risico?

Het eigen risico is een van de schadeposten die vaak voorkomt als u op het werk gewond bent geraakt bij een bedrijfsongeval. Als er sprake is van werkgeversaansprakelijkheid (dit is bijna altijd het geval) dan maakt het eigen risico deel uit van uw letselschade vergoeding. Uw letselschade advocaat verhaalt deze kosten voor u.

Inkomensschade na een bedrijfsongeval

U kunt door het arbeidsongeval ook arbeidsongeschikt raken. Dit kan tijdelijk, maar ook voor een lange periode het geval zijn. Uw inkomen wordt meestal het eerste jaar doorbetaald bij arbeidsongeschiktheid. Bij een 0-uren contract of onregelmatigheidstoeslag kan dit anders zijn. En na 1 jaar ontvangt u op grond van de wet nog maar 70% van uw salaris. Er is dan sprake van inkomensschade.

Inkomensschade is onderdeel van uw letselschade vergoeding. Het wordt berekend door het salaris voor en na het ongeval op het werk met elkaar te vergelijken. Het tekort is inkomensschade en wordt op de letselschade verzekeraar verhaald!

Overige materiële schadeposten bij bedrijfsongeval

Het eigen risico en inkomensschade zijn belangrijke schadeposten. Er zijn echter nog veel meer schadeposten bij een bedrijfsongeval. Welke schadeposten u vergoed krijgt hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Andere schadeposten zijn onder andere:

 • Kosten voor medische hulpmiddelen
 • Eigen bijdragen
 • Behandelingen voor medische behandelingen (fysiotherapeut)
 • Reiskosten
 • Kosten voor huishoudelijke hulp
 • Onderhoudskosten huis en tuin
 • Een ziekenhuisdaggeldvergoeding

Wilt u uw letselschade berekenen? Neemt u dan contact op met een letselschade advocaat van ons kantoor. Wij berekenen en verhalen uw letselschade kosteloos voor u.

Smartengeld na bedrijfsongeval

Materiële schade is op geld waardeerbaar. Als u gewond bent geraakt bij een bedrijfsongeval, dan heeft u ook recht op smartengeld. Er hoeft geen sprake te zijn van zwaar lichamelijk letsel. Zodra u medische klachten heeft is er recht op smartengeld na een bedrijfsongeval.

Smartengeld is een vergoeding voor pijnklachten, verdriet, angstklachten en blijvende littekens. Smartengeld berekenen gebeurt door middel van de smartengeld gids.

Lees hier meer over smartengeld en hier over het berekenen van smartengeld.

Kosteloze rechtsbijstand bij een bedrijfsongeval

Letselschade verhalen en letselschade berekenen is niet eenvoudig. Gelukkig kunt u bij werkgeversaansprakelijkheid een beroep doen op kosteloze rechtsbijstand door een letselschade advocaat. Bij Brugman Letselschade Advocaat helpen wij u graag bij een bedrijfsongeval en altijd 100% kosteloos.

Onze letselschade advocaten zijn ervaren en deskundig en werken door heel Nederland. Uw letselschade advocaat is dan ook altijd in de buurt en komt bij u thuis voor een persoonlijk gesprek. Wij verhalen uw letselschade vervolgens volledig kosteloos voor u.

Bel met een letselschade advocaat bij u in de buurt: 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar