Bent u gebeten of gekrabd door een kat en lijdt u letselschade?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos

Letselschade na een kattenbeet

Hoe schattig en onschuldig een kat ook kan zijn, een kattenbeet of uithaal van een kat is vaak minder onschuldig. Een kattenbeet kan leiden tot ernstig letsel, niet alleen vanwege het litteken of de pijn van een beet van een kat of een uithaal, maar ook vanwege de bacteriën die een kat kan overdragen met ziekte tot gevolg. U kunt dan ook vervelend letsel aan een kattenbeet overhouden met letselschade tot gevolg!

Lijdt u letselschade door een kattenbeet of een steekwond door een uithaal van een kat? Bij Brugman Letselschade Advocaten hebben wij geruime ervaring in het verhalen van letselschade na een kattenbeet of of steekwond. En dit doen wij gratis voor u. Bel voor meer informatie 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij werken in heel Nederland dus zijn altijd in de buurt!

Letsel(schade) door kattenbeet

Bij een kattenbeet of een uithaal is er meestal sprake van diepe steekwonden. het is nu juist in deze wonden waarin bacteriën zich graag nestelen.  De kans is daarbij aanwezig dat de wond geïnfecteerd raakt. Uit onderzoek is gebleken dat bij niet tijdig ingrijpen door een arts 20 procent van alle hondenbeten en maar liefst 50 procent of meer van de bijtwonden veroorzaakt door een kat geïnfecteerd raken! Een kattenbeet is dus minstens zo niet gevaarlijker dan een hondenbeet als het om infecties gaat. Zo moet 2 van de 3 mensen die door een kattenbeet in het ziekenhuis terecht komt, geopereerd worden aan het letsel!

Naast infecties kunnen kattenbeten ook voor letsel zorgen, littekens, maar ook blijvende pijnklachten en bewegingsbeperkingen. Een kattenbeet is dus alles behalve onschuldig! Dat een kattenbeet voor ernstig en blijvend letsels kan zorgen blijkt ook uit een rechtszaak uit 2019. In deze zaak ging het om een vrouw die door een kat van de buurvrouw in haar vinger werd gebeten. Als gevolg hiervan kon zij haar vinger niet meer goed gebruiken en raakte zij zelfs arbeidsongeschikt voor haar werk! De vrouw kreeg haar letselschade vergoed.

Is er ook bij u sprake van letselschade door een kattenbeet of heeft een kat u gekrabd en lijdt u hierdoor schade? Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos voor u! Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag en met 7! afspraaklocaties in Nederland zijn wij altijd bij u in de buurt. Een intakegesprek kan ook altijd bij u thuis plaatsvinden.

Brugman Letselschade Advocaten

Schadevergoeding na een kattenbeet

Indien u lichamelijk letsel aan een kattenbeet heeft overgehouden, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De bezitter van het dier is aansprakelijk. Omdat de meeste mensen in Nederland een aansprakelijkheidsverzekering (WA- verzekering) hebben, wordt uw letselschade meestal betaalt door de verzekeringsmaatschappij. Bij letselschade kunt u denken aan de volgende schadeposten:

 • Medische kosten zoals u eigen risico en eigen bijdragen.
 • Hulp in het huishouden als u door de kattenbeet uw huishoudelijke taken niet kunt verrichten.
 • Smartengeld, een vergoeding voor de pijn en het verdriet of bijvoorbeeld bij een ontsierend litteken.
 • Verlies aan verdienvermogen als u arbeidsongeschikt bent geworden.

Wilt u weten welke schade voor vergoeding in aanmerking komt? Belt u dan met onze letselschade advocaten: 0800 278 4626 of stuur ons een bericht. wij helpen u graag en volledig kosteloos!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar