Lijdt u letselschade als gevolg van een ongeval?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Welke schade kun je claimen bij letselschade?

Wat is letsel

Indien u door toedoen van een ander gewond bent geraakt bij een ongeval, dan lijdt u schade. U maakt kosten, bent wellicht arbeidsongeschikt geraakt en hebt altijd recht op smartengeld. U kunt dan een schadeclaim indienen.

Schade als gevolg van een ongeval noemen wij letselschade. Een schadeclaim bij letselschade indienen is niet eenvoudig. Helaas gaat het dan ook nogal eens fout. Wij adviseren u daarom bij een schadeclaim te allen tijde een ervaren en deskundige letselschade advocaat in de arm te nemen. Deze vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten.

100% kosteloze rechtsbijstand bij schadeclaim letselschade

Met jarenlange ervaring op het gebied van letselschade is Brugman Letselschade Advocaten één van de enige advocatenkantoren die zich volledig richt op het claimen van letselschade na een ongeval. En dit doen wij volledig kosteloos voor u! Want onze rekening wordt betaald door de aansprakelijke partij, net als uw letselschade!

Wij helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade. Onze letselschade advocaten werken in heel Nederland en wij hebben meerdere bezoekadressen door heel Nederland. Maar indien gewenst komt uw letselschade advocaat bij u thuis om over het u overkomen ongeval te praten en uw letselschade te verhalen.

Onze letselschade specialisten dienen uw schadeclaim bij letselschade 100% kosteloos voor u in bij de aansprakelijke partij.

Een letselschade advocaat of letselschade jurist

Bij uw schadeclaim letselschade kunt u zich door diverse belangenbehartigers laten vertegenwoordigen. Bij letselschadebureaus werken vaak letselschade juristen. Deze kunnen niet procederen en de kennis is vaak minder dan een letselschade advocaat die lid is van de LSA. Dit is de specialistenvereniging van letselschade advocaten.

De voordelen van Brugman Letselschade Advocaten op een rij:

 • Kosteloze rechtsbijstand bij verhalen letselschade
 • U wordt geholpen door een ervaren en deskundige advocaat
 • Wij hebben jarenlange ervaring in letselschadezaken
 • Direct hulp bij letselschade
 • Persoonlijk contact, u krijgt uw eigen letselschade advocaat

100% gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat? Bel 0800 278 46 26 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u bij uw schadeclaim letselschade!

Schadevergoeding bij letselschade

Brugman Letselschade Advocaten

Een ongeval kan diepe sporen achterlaten. U denkt vaak aan het ongeval en bent gewond met alle gevolgen van dien. Zo heeft u pijn, kunt u voor korte of lange termijn niet werken en heeft u hulp nodig van anderen. Een ongeval kan dan diep in uw leven ingrijpen.

Naast de pijn en het verdriet dat u door het ongeval met letsel lijdt, maakt u ook nog eens kosten en lijdt u schade. En dat door een fout van een ander. Deze  schade moet vergoed worden, maar dit is een hele klus, zeker als u pijn heeft en onder behandeling staat van artsen.

Bij Brugman Letselschade nemen wij de financiële afwikkeling van uw letselschade uit handen. U hoeft niks te doen. Terwijl u zich op het herstel richt, verhalen onze letselschade advocaten uw letselschade. Wij stellen de tegenpartij namens u aansprakelijk voor de schadelijke gevolgen van het ongeval en maken een eerste schadestaat op. Daarmee zorgen wij dat u direct een eerste schadevergoeding ontvangt; een voorschot. Hiermee kunt u de reeds gemaakte kosten en de kosten die u op korte termijn moet maken vast betalen. Dat is vaak een hele zorg minder.

Schadevergoeding bij letselschade claimen

Een schadevergoeding is heel persoonlijk. Geen letselschadeslachtoffer is met een ander te vergelijken. En dat begrijpen wij. Daarom volgt er na een ongeval met letselschade altijd een persoonlijk gesprek bij u thuis of bij ons op kantoor. Net waar u zich prettig bij voelt. Tijdens dit eerste gesprek leggen wij u uit wat wij voor u gaan doen en wat een schadevergoeding inhoudt.

Uw letselschade advocaat bespreekt uw persoonlijk situatie en stemt hier zijn schadestaat op af. Zo weet u zeker dat u een volledige schadevergoeding ontvangt.

Er zijn heel veel verschillende soorten schadeposten die deel uitmaken van uw schadeclaim letselschade. Wij zetten de meest voorkomende schadeposten voor u op een rijtje. Let wel, het is geen uitputtend overzicht. In uw concrete geval kan er van andere schade sprake zijn. Vraagt u hiernaar bij uw letselschade advocaat.

De volgende schadeposten maken onderdeel uit van een schadeclaim bij letselschade:

 • Verlies aan verdienvermogen als u arbeidsongeschikt bent door het ongeval
 • Een ziekenhuisdaggeldvergoeding of revalidatiecentrumdaggeldvergoeding
 • Verpleging en verzorging (zelfredzaamheid)
 • Hulp in het huishouden
 • Onderhoud aan huis en tuin (zelfwerkzaamheid)
 • Medische kosten (eigen risico, eigen bijdragen)
 • Reiskosten
 • Herstel- en vervangingskosten
 • Studievertraging
 • Economische kwetsbaarheid
 • pensioenschade
 • Smartengeld

Heeft u vragen over bovenstaande schadeposten of heeft u vragen over uw schadevergoeding? Stuur ons een bericht of bel ons: 0800 278 4626

Schadeclaim letselschade bij verkeersongeval

Brugman Letselschade Advocaten

De meeste ongevallen gebeuren in het verkeer en helaas nemen het aantal ongevallen met letselschade jaarlijks toe. Ook het aantal schadeclaims letselschade groeit. Dit is mede debet aan het steeds drukker worden op de Nederlandse wegen. Maar ook door de intrede van de elektrische fiets en het bellen en appen in het verkeer neemt het aantal verkeersongevallen met letselschade toe.

De afgelopen 10 jaar met 2.5%. Meer dan 20.000 mensen raken jaarlijks gewond in het verkeer. Maar liefst 23% van de letselschadeslachtoffers houdt blijvend letsel over aan een verkeersongeval. Dat is bijna een kwart van alle verkeersongevallen in Nederland!

Letselschadeclaim indienen bij letselschade

Bij letselschade na een verkeersongeval dient een onderscheid gemaakt te worden tussen de volgende ongevallen:

 • Verkeersongeval motorvoertuigen onderling
 • Verkeersongeluk fietser of voetganger en motorvoertuig
 • Ongeval in het verkeer tussen fietsers en voetgangers
 • Verkeersongeval in openbaar vervoer.

Is er sprake van een ongeval tussen 2 motorvoertuigen of tussen fietsers en/ of voetgangers onderling? Dan dient de persoon die de verkeersfout maakt de letselschade te vergoeden. De persoon die de fout maakt kan zelf geen aanspraak maken op een schadevergoeding, ook al heeft deze persoon letsel aan het verkeersongeval overgehouden.

Als voetganger of fietser aangereden

Voor ongevallen tussen een motorvoertuig (auto, motor, scooter) en een voetganger of fietser is een speciale wet van toepassing, de Wegenverkeerswet. Op grond van deze wet genieten voetgangers en fietser, maar ook bijvoorbeeld ruiters, een bijzondere bescherming bij een verkeersongeval met een auto, motor of scooter:

 • Bij kinderen tot 14 jaar moet de verzekeraar van het motorvoertuig altijd de volledige schade van het minderjarige kind vergoeden, tenzij er sprake is van opzet of aan opzet grenzende roekeloosheid
 • Kinderen vanaf 14 jaar en volwassenen ontvangen altijd een schadevergoeding van ten miste 50% van de letselschade, tenzij er sprake is van overmacht of opzet

Bent u dus als voetganger of fietser aangereden, dan heeft u dus (bijna) altijd recht op een schadevergoeding van ten minste 50% bij een verkeersongeval. Is de bestuurder van het motorvoertuig schuldig? Dan ontvangt u uiteraard uw volledige letselschade vergoed.

Schadeclaim letselschade ongeval bus of tramongeval

Ook in het openbaar vervoer komen ongevallen voor, bijvoorbeeld in de bus of tram. Maar u kunt ook zelf in botsing komen met de bus of tram. In het laatste geval gelden bovenstaande regels. Zat u ten tijde van het verkeersongeval in de bus of tram? Dan heeft u recht op een vergoeding van uw letselschade op grond van de reisovereenkomst.

Slechts indien de bestuurder van de bus of tram kan bewijzen dat hem geen enkel verwijt valt te maken is dit anders. In de praktijk wordt uw letselschade bij een ongeval in de bus of tram volledig vergoed.

Lijdt u letselschade na een verkeersongeval? Stuur ons een bericht of bel 0800 278 4626, wij helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade!

Bedrijfsongeval

Bedrijfsongeval

In ons land zijn circa 7 miljoen werknemers werkzaam. Maar liefst 200.000 werknemers overkomt tijdens het werk een bedrijfsongeval of arbeidsongeval met letsel. En 60 keer per jaar overlijdt er iemand als gevolg van een bedrijfsongeval. Veel ongevallen gebeuren in de bouw, maar letselschade gebeurt in alle branches.

De oorzaak van een bedrijfsongeluk is vaak ondeugdelijke materiaal, slechte aanwijzingen van leidinggevenden en het ontbreken van instructies. Een andere veelvoorkomende reden van een bedrijfsongeval is een fout van een collega! Hiervoor is de werkgever aansprakelijk. De schadeclaim letselschade wordt echter door de verzekeraar van de werkgever behandeld.

Bent u het slachtoffer van een bedrijfsongeval? Hier vindt u alle informatie over wie wanneer aansprakelijk is en welke letselschade wij bij Brugman Letselschade Advocaten voor u kunnen verhalen. Heeft u vragen over letselschade na een bedrijfsongeval? Bel ons gerust of stuur een bericht. Wij helpen u graag bij een bedrijfsongeluk.

Gebeten door een hond

Ieder jaar worden circa 150.000 mensen in Nederland door een hond gebeten! Dat is veel te veel. En omdat niet iedere hondenbezitter verzekerd is voor letselschade door een hondenbeet, blijven slachtoffers soms met de letselschade zitten. Een totaal onwenselijke situatie. Daarom pleiten de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten al jarenlang voor een verplichte verzekering voor hondenbezitters.

Gelukkig zijn veel hondenbezitters wel verzekerd tegen aansprakelijkheid voor hondenbeten. Bent u dus gebeten door een hond, dan kunnen onze letselschade advocaten een schadeclaim indienen om uw letselschade te verhalen. Dit doen wij volledig kosteloos voor u. Want de verzekeraar van de aansprakelijke hondenbezitter moet naast uw letselschade ook de rekening van uw rechtsbijstand betalen.

U maakt voor onze gespecialiseerde rechtsbijstand dus geen kosten!

Meer informatie over letselschade na een hondenbeet vindt u hier. Heeft u vragen of wilt uw uw letselschade laten verhalen? Stuur ons dan een bericht of bel met een van onze medewerkers: 0800 278 4626 (gratis).

Gevallen over stoeptegel

U kent het wel, boomwortels die stenen omhoog drukken of een niet onderhouden stoep. Deze situaties zijn gevaarlijk en zorgen niet zelden voor ongevallen. De wegbeheerder is hiervoor aansprakelijk. Dit is meestal de gemeente of de provincie. Hier kunt u de schadeclaim voor uw letselschade neerleggen.

Een omhoog staande stoeptegel of een kuil in de weg wordt in de wet een gebrekkige opstal genoemd.

Als uw letselschade als gevolg van uw val dient door de wegbeheerder betaald te worden. U leest er alles over op onze pagina over een gebrekkige opstal. Heeft u vragen of lijdt u schade door een val over een stoeptegel? Stuur ons dan een bericht of bel ons voor de mogelijkheden. Wij claimen uw letselschade 100% kosteloos voor u.

Meer over letselschade

Wilt u meer informatie over letselschade? Ga dan naar een van de volgende pagina’s

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvend gesprek met een letselschade advocaat? Bel ons op 0800 278 46 26 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Hoofdkantoor Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar