Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Letselschade claimen bij kneuzingen na een ongeval

Bij een aanrijding of bedrijfsongeval komen allerlei vormen van letsel voor, waaronder kneuzingen. Van een kneuzing wordt gesproken bij een beschadiging van onderhuids weefsel. Dit kan kan bijvoorbeeld door een achterop aanrijding of een val van een steiger. Hieruit kunnen klachten en beperkingen ontstaan. Komt u hiervoor onder medische behandeling of bent u arbeidsongeschikt, dan ontstaat er letselschade.

Hoe weet ik dat ik een kneuzing heb?

Een kneuzing is herkenbaar aan pijn rond de kneuzing die toeneemt als er druk op de kneuzing wordt gezet. Rond de kneuzing vormt zich veelal een zwelling en de plek voelt warm aan en kan rood worden. Het verschil tussen een zwelling en een breuk is dat bij een breuk u het gebroken been of de gebroken knie niet kunt belasten.

Ik heb een kneuzing na een ongeluk, wat moet ik doen?

Kneuzingen gaan in veel gevallen vanzelf over. Maar kneuzingen kunnen ook blijvende klachten en beperkingen geven. In het laatste geval wordt gesproken van een Complex regionaal pijnsyndroom (CRPS). Dit is een chronische letsel bestaande uit pijnklachten welke zich meestal openbaart in de ledenmaten. Omdat kneuzingen vaak vanzelf overgaan, gaat letselschade slachtoffers vaak niet naar een arts met dit letsel. Dit kan voor discussies met de verzekeraar leiden. Ons advies is dan ook om altijd, ook bij kneuzingen, naar de huisarts te gaan.

Zowel bij kneuzingen die snel overgaan als chronische pijnklachten door kneuzingen is er recht op een letselschadevergoeding. Stel daarom na een ongeval met kneuzingen altijd direct de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade. Zo voorkomt u dat u niet krijgt waar u recht op heeft bij kneuzingen na een ongeval.

Waar heb ik recht op bij kneuzingen na een ongeval?

Schade die u kunt claimen bij kneuzingen door een ongeval zijn:

 • Verlies aan verdienvermogen bij arbeidsongeschiktheid
 • Medische kosten zoals kosten van de fysiotherapeut
 • Uw eigen risico
 • Immateriële schade (smartengeld)

De hoogte van de letselschade vergoeding hangt af van vele factoren, waaronder de ernst van de kneuzingen na het ongeval (kort durend of chronisch) en de gevolgen op uw leven van het letsel. Vraagt u hiervoor een letselschade advies bij een letselschade advocaat bij u in de buurt!

Brugman Letselschade Advocaten, ervaren, deskundig en landelijk werkend!

Voor een letselschade advies, letselschade berekenen of het instellen van een letselschadeclaim kunt u terecht bij Brugman Letselschade Advocaten. Onze letselschade advocaten zijn ervaren en deskundig en helpen u waar u ook woont. Met meer dan 10 afspraaklocaties zijn wij altijd in de buurt. Zo vindt u ons onder andere in:

 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Utrecht
 • Den Haag
 • Hoorn
 • Groningen
 • Arnhem
 • Enschede

Of u dus een letselschade advocaat in Amsterdam of een letselschade advocaat in Utrecht zoekt, voor het verhalen van letselschade bij kneuzingen na een ongeval kunt u bij ons terecht.

Kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Letselschade als gevolg van kneuzingen door een ongeval verhalen wij zonder dat u kosten maakt. Op grond van een wettelijke regeling is de aansprakelijke partij verplicht deze te vergoeden.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar