Onze letselschade advocaten claimen gratis uw letselschade!
Woont u in Joure en heeft u letselschade opgelopen?

Letselschade advocaat Joure

Als u door een auto aangereden bent of er is u een arbeidsongeval overkomen, dan heeft u waarschijnlijk recht op een letselschade vergoeding. Voor het claimen van letselschade kunt u gratis gebruik maken van de rechtsbijstand van onze letselschade advocaat in Joure Eke Tinga. Zij is een ervaren letselschade specialist, geboren en getogen in Friesland. Zij spreekt uw taal en helpt u graag bij het claimen van uw letselschade.

Op deze pagina beantwoorden wij een 3 tal veelvoorkomende vragen over letselschade claimen na een aanrijding, bedrijfsongel en hondenbeet:

 • Wie is aansprakelijk bij schade?
 • Welke letselschade bedragen worden vergoed?
 • Wat kost een letselschade advocaat? (bij ons niks!)

Wie is aansprakelijk bij schade?

Wie aansprakelijk is bij schade hangt af van het soort ongeval dat u is overkomen. Bent u door een auto aangereden? Bij een achterop aanrijding is de persoon die de kop-staart botsing veroorzaakt aansprakelijk bij letselschade. In alle overige gevallen hangt dit af van de persoon die de verkeersfout heeft gemaakt of te wel een onrechtmatige daad heeft begaan.

Bent u als fietser aangereden door een auto? Dan is er een speciale regeling van toepassing, die wij vinden in artikel 185 wvw. Deze regel, die is uitgewerkt in het Spoorboekje 185, houdt in dat bij een ongeval tussen een fiets-auto, de automobilist altijd voor ten minste 50% aansprakelijk is. Ook als de fietser een verwijt van het fietsongeval gemaakt kan worden. De schadevergoeding kan ik dit geval zelfs oplopen tot 100% bij toepassing van de billijkheidscorrectie.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een letselschade vergoeding bij een aanrijding? Vraag het uw letselschade advocaat in Joure Eke Tinga!

Schadevergoeding bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval is er bijna altijd recht op een schadevergoeding. Werkgevers zijn namelijk verplicht een schadevergoeding na een bedrijfsongeval te betalen als de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Hiervan is al snel sprake. Er is dan sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Niet alleen bij een bedrijfsongeval is er werkgeversaansprakelijkheid. Dit is ook het geval indien u tijdens het werk een verkeersongeval is overkomen en als een collega een arbeidsongeval veroorzaakt. Bijvoorbeeld als u bij een heftruck ongeval wordt aangereden.

Bent u slachtoffer van een bedrijfsongeval in Friesland? Neem dan contact met onze letselschade advocaten op, wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Schadevergoeding hondenbeet

De bezitter an een dier is aansprakelijk voor de schade die het dier aan zeken en personen toebrengt, zo staat in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek vermeld. Dit geldt dus ook voor hondenbezitters. Deze zijn aansprakelijk voor de schade die u lijdt doordat u door een hond gebeten bent. Zo is er altijd recht op smartengeld, ook bij een oppervlakkige hondenbeet

Bent u gebeten door een hond en wilt u weten op welke schadevergoeding u recht hebt? Onze letselschade advocaat in Joure helpt u verder met een gratis letselschade advies. Neem contact op met Eke Tinga en zij zorgt dat uw letselschade na een hondenbeet verhaald wordt op de hondenbezitter.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Een letselschade vergoeding bestaat uit materiële schade en smartengeld. Voorbeelden van materiële schade zijn inkomensschade, pensioenschade, een studievertraging en medische kosten. Smartengeld is een vergoeding voor pijnklachten, verdriet, leed en het feit dat u minder van het leven geniet door het letsel.

Wat kost een letselschade advocaat?

Advocaten zijn duur, is de algemene indruk. Daarom kiezen mensen vaak niet voor een letselschade advocaat maar voor een letselschade bureau of rechtsbijstandsverzekering. Wat veel mensen echter niet weten is dat de rechtsbijstand van onze letselschade advocaten 100% kosteloos is! Bij aansprakelijkheid maar ook bij een beroep op een svi- verzekering is de rechtsbijstand geheel kosteloos bij ons.

Contact met uw letselschade advocaat in Joure

Lijdt u letselschade na een auto ongeluk, ongeval op het werk of bent u gebeten door een hond? Neem dan contact met uw letselschade advocaat in Joure, Eke Tinga op. Zij helpt u graag bij uw letselschade claim. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Eke Tinga is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar