Onze letselschade advocaten helpen u!
Ontslag bij arbeidsongeschiktheid?

Ontslag bij arbeidsongeschiktheid door een ongeval

Een aanrijding of bedrijfsongeval kan grote gevolgen voor u hebben. Op persoonlijk gebied, maar ook op financieel gebied. Een ontslag bij arbeidsongeschiktheid is 1 van deze gevolgen. Want bij ontslag bij arbeidsongeschiktheid ontstaat er loonschade. De vraag is dan wie deze schade compenseert.

Op deze pagina leest u alles over ontslag bij arbeidsongeschiktheid. Wanneer mag een werkgever u ontslaan en wat dan, op welke uitkering heeft u recht en wie is aansprakelijk voor de loonschade die u lijdt. Een uitkering dekt immers nooit het inkomensverlies.

Wilt u weten wat onze letselschade advocaten voor u kunnen betekenen bij een ontslag na arbeidsongeschiktheid? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij inkomensschade en andere letselschade als gevolg van een ongeval.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Ontslag bij arbeidsongeschiktheid, waar heb ik recht op?

Een ontslag is vervelend om mee te maken, zeker als u zich altijd in heeft gezet voor de werkgever. Is er sprake van ontslag door arbeidsongeschiktheid, dan heeft u vaak wel recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Meestal ontvangt u het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid uw salaris doorbetaald. Loopt uw tijdelijk contract tijdens de periode van arbeidsongeschiktheid af, dan krijgt u een Ziektewetuitkering.

Wordt u salaris doorbetaald, dan krijgt u op grond van de wet over 2 jaar gemiddeld 85% van uw salaris vergoed. In de wet staat dat u het eerste jaar 100% van uw salaris doorbetaald moet krijgen en het 2e jaar 70%. Werkgevers mogen hier van afwijken, als u over 2 jaar maar wel gemiddeld 85% van uw salaris doorbetaald krijgt. De Ziektewet uitkering (voor als u ziek of arbeidsongeschikt ui dienst gaat) bestaat voor 2 jaar uit 70% van het laatste salaris.

Na 2 jaar ziekte krijgt u van de werkgever een ontslag bij arbeidsongeschiktheid. Zat u 104 weken in de Ziektewet, dan stopt deze. Voor die tijd wordt u echter door de verzekeringsarts van het UWV gekeurd. Er wordt dan gekeken of u na 2 jaar nog altijd arbeidsongeschikt bent en voor welk percentage. Alleen als u voor meer dan 35% arbeidsongeschikt bent, ontvangt u een WIA uitkering. Deze is lager dan uw salaris. Ook ontvangt u geen salarisverhogingen meer en verliest u een eventuele bonus of 13e maand.

Soms is direct van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval duidelijk dat u niet meer aan het werk kunt. Dan kan de werkgever direct bij het UWV een arbeidsongeschiktheidsuitkering aanvragen. Dit wordt een IVA- uitkering genoemd. Deze bedraagt 75% van uw laatstverdiende salaris.

Loonschade door ontslag bij arbeidsongeschiktheid

Is er sprake van ontslag bij arbeidsongeschiktheid, dan ontvangt u dus maar een deel van uw oorspronkelijke salaris. Wordt u voor minder dan 35% arbeidsongeschikt verklaard door de arbeidsdeskundige van het UWV, dan ontvangt u zelfs helemaal geen arbeidsongeschiktheidsuitkering. Er ontstaat dus loonschade door het ontslag bij arbeidsongeschiktheid.

Bent u aangereden door toedoen van een ander of is het bedrijfsongeval ontstaan door het niet voldoen van de zorgplicht die op een werkgever rust? Dan is er sprake van aansprakelijkheid. Alle schadeposten dienen dan vergoed te worden. Dit is dus onder andere de inkomensschade, ook wel verlies aan verdienvermogen genaamd. Maar hoe wordt deze berekend?

Hoe bereken je loonschade bij ontslag bij arbeidsongeschiktheid

Loonschade door ontslag bij arbeidsongeschiktheid wordt berekend door het salaris voor ongeval te vergelijken met het salaris na ongeval. Dit klinkt wellicht eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Het salaris na ongeval is niet zo lastig vast te stellen. Deze bestaat vaak uit of alleen een arbeidsongeschiktheidsuitkering of uit een uitkering en loon. Lastiger is het om vast te stellen hoe het salaris zou zijn geweest als u het ongeluk niet was overkomen. Maar daar moet bij de berekening van de loonschade wel van uitgegaan worden.

Loonschade berekenen bij ontslag bij arbeidsongeschiktheid is dus niet zo eenvoudig. Gelukkig kunt u hiervoor een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor inschakelen. Ons team van advocaten is gespecialiseerd in het berekenen van letselschade en meer in het bijzonder van loonschade bij arbeidsongeschiktheid. Op grond van uw salarisspecificaties, uw ervaring, kennis en opleidingen begroten wij het salaris dat u had kunnen verdienen zonder ongeval en vergelijken wij dat met het inkomen na ongeval. Het verschil is uw loonschade en deze verhalen wij op de tegenpartij of diens schadeverzekeraar.

Inschakelen arbeidsdeskundige

Is er sprake van ontslag bij arbeidsongeschiktheid, dan kunnen wij ook voor u kijken of er wellicht ander werk is dat u zou kunnen doen. Bijvoorbeeld omdat het UWV aangeeft dat u wel arbeidsongeschikt bent voor het eigen werk, maar u nog wel geschikt voor ander werk bent. In dit geval kan een schadeverzekeraar aangeven dat u ander werk kunt doen en willen ze geen schadevergoeding betalen.

In deze gevallen kunnen wij voor u een arbeidsdeskundige inschakelen. Een arbeidsdeskundige kijkt samen met u wat voor werk u nog wel zou kunnen doen met uw letsel, maar ook naar werk dat u leuk vindt en past bij uw ervaring en opleiding.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Is er bij u sprake van ontslag bij arbeidsongeschiktheid en ontstaat er loonschade? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het berekenen van uw loonschade en het berekenen van de rest van uw schade. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

mr. Charlotte Stellingwerf, LSA advocaat
Charlotte Stellingwerf
Senior letselschade advocaat

Charlotte heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd in het letselschade- en aansprakelijkheidsrecht. Zij staat bekend om haar transparante, energieke en praktische aanpak.

Contact

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Wilt u letselschade claimen na een aanrijding, bedrijfsongeval of omdat u gebeten door een hond bent? Indien een andere persoon aansprakelijk is, kunt u gratis aanspraak maken op juridische hulp van een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Hoe het kan dat wij u gratis kunnen helpen leest u door op de link te klikken.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar