Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos voor u
Uitbetaling letselschade vorderen na een aanrijding of bedrijfsongeval?

Uitbetaling letselschade vorderen, waar is recht op?

U lijdt schade door een aanrijding of bedrijfsongeval, dan is het vanzelfsprekend dat u uitbetaling van uw letselschade wilt vorderen. Dit doet u door de veroorzaker van de aanrijding of uw werkgever aansprakelijk te stellen. Bestuurders zijn verplicht verzekerd en werkgever bezitten meestal een aansprakelijkheidsverzekering (AVB- verzekering). De letselschade verzekeraar vergoed dan uw letselschade.

Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade? Dan kunt u ook kosteloos gebruik maken van een letselschade advocaat of letselschade bureau. Bij Brugman Letselschade Advocaten wordt u altijd geholpen door een letselschade advocaat met ervaring de deskundigheid op het gebied van letselschade. Als onze letselschade specialisten worden intern en extern opgeleid om de best mogelijke rechtsbijstand na een ongeval te bieden.

Bent u als fietser aangereden, een auto botsing meegemaakt of is u een ongeval op het werk overkomen? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier in wat u is overkomen. Een letselschade advocaat van ons kantoor neemt dan nog dezelfde dag contact met u op voor een letselschade advies of het verhalen van uw letselschade.

Uitbetaling letselschade vorderen, waar heb ik recht op?

Bij uitbetaling van letselschade vorderen is het belangrijk om te onderzoeken waar recht op is. Is er sprake van tijdelijk letsel of blijvend letsel? In het laatste geval dient ook rekening gehouden te worden met toekomstige schade. De letselschade vordering valt dan hoger uit. De hoogte van de uitbetaling van de letselschade hangt dan ook van diverse factoren af:

 1. Aard en ernst van het letsel
 2. Duur van de klachten en beperkingen
 3. Leeftijd van het letselschade slachtoffer
 4. Wel of niet arbeidsongeschiktheid
 5. Persoonlijke situatie

Welke schadeposten bij letselschade worden vergoed?

Omdat de hoogte van de uitbetaling van letselschade mede afhangt van de persoonlijke situatie van het letselschade slachtoffer, dient gekeken te worden welke schadeposten vergoed kunnen worden. Ten eerste dient een onderscheid gemaakt te worden tussen materiële schadeposten en immateriële schadeposten. Materiële schadeposten zijn alle schadeposten die op geld waardeerbaar zijn. Voorbeelden zijn:

 1. het wettelijke eigen risico
 2. behandelingen fysiotherapeut of psycholoog
 3. schade door arbeidsongeschiktheid
 4. reiskosten
 5. kosten voor huishoudelijke hulp
 6. een studievertraging
 7. onderhoudskosten
 8. reparatiekosten auto of fiets
 9. vervangingskosten telefoon
 10. kosten zonder nut

Icon

Wat is een smartengeldvergoeding?

Naast bovenstaande materiële schadeposten is er recht op smartengeld als u gewond raakt bij een ongeval. het kan dan om whiplash symptomen gaan, maar ook om knieklachten, een breuk of hersenletsel. Dit letsel zorgt voor pijnklachten, angstklachten en psychische klachten als een PTSS. Dit zijn uiterst nare klachten die niet op geld te waarderen zijn. Daarom is er smartengeld. Een smartengeldvergoeding is een vergoeding voor alle niet op geld waardeerbare schade die geleden wordt na een ongeval waarbij het letselschade slachtoffer gewond raakt.

De hoogte van de smartengeldvergoeding wordt vastgesteld door gebruik te maken van de smartengeldgids, een verzameling gerechtelijke uitspraken van de Nederlandse rechten in letselschadezaken waarin smartengeld door de rechtbank of het gerechtshof is toegekend.

Kosteloos uitbetaling letselschade vorderen

Uitbetaling van letselschade vorderen doet u door middel van een aansprakelijkstelling. Meestal zal bij letsel na een auto ongeluk de verzekeraar de letselschade claim in behandeling nemen. Hetzelfde geldt bij een arbeidsongeval. U krijgt dan te maken met een letselschade jurist met veel verstand en ervaring in het behandelen van letselschadedossiers. Dit is een ongelijke strijd als gevolg waarvan het letselschadeslachtoffer veelal niet ontvangt waar recht op is.

Omdat het bij schadeberekening van letselschade om grote belangen gaat, is het verstandig om u te laten bijstaan door een letselschade advocaat. Deze zal uw letselschade berekenen en discussiëren en onderhandelen met de letselschade verzekeraar om die schadevergoeding te claimen waar u recht op heeft. Daarbij dient ook rekening gehouden te worden met toekomstige klachten en beperkingen. Indien er bijvoorbeeld bij een kop staart botsing klachten blijven ontstaan, dan kan het goed zo zijn dat de looptijd van de letselschade vele jaren is. De schade over alle jaren in de toekomst zullen dan ook verhaald moeten worden.

Letselschade advocaten zijn duur, zo is vaak de gedachte. Daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van een letselschade bureau of letselschade jurist. Dit terwijl hier vaak minder kennis van het letselschade recht aanwezig is. Op grond van de wet is er echter altijd recht op gratis hulp bij letselschade door een letselschade advocaat. De enige voorwaarde is dat de aansprakelijkheid erkend is. Bij een aanrijding van achteren en bij een bedrijfsongeval staat de aansprakelijkheid veelal snel vast. Er is dan recht op gratis rechtsbijstand bij letselschade door een letselschade advocaat.

Brugman Letselschade Advocaten, ervaren en deskundige

Bij Brugman Letselschade Advocaten staan wij u altijd kosteloos bij als u gewond bent geraakt door een aanrijding of ongeval op het werk. Wij geven u een eerlijk letselschade advies tijdens de het intakegesprek bij u thuis of op een van onze 10 afspraaklocaties. Samen met u inventariseren wij de gevolg van het ongeval waarna uw letselschade advocaat de tegenpartij aansprakelijk stelt. Dit doen wij altijd kosteloos voor u, of de aansprakelijkheid erkend wordt of niet.

Is de aansprakelijkheid erkend? Dan zullen wij uw letselschade berekenen en het smartengeld berekenen en verhalen op de letselschade verzekeraar. Wij zorgen dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft en dat de uitbetaling van de letselschade vlot verloopt!

Wilt u letselschade verhalen op de aansprakelijke partij of schade-inzittendenverzekering? Neem dan contact op met een letselschade advocaat bij u in de buurt van ons kantoor. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij helpen u graag!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar