Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Ik heb een verlamming na een ongeval, waar heb ik recht op?

 

Een verlamming verandert een leven compleet. Van de een op de andere dag zijn er beperkingen die er voor het ongeval niet waren. Er moeten aanpassingen gedaan worden in huis en werken gaat niet meer. Er ontstaan kosten en letselschade. Bij Brugman Letselschade Advocaten kunnen wij u met het verhalen van uw schade helpen. Dit doen wij kosteloos voor u.

Op deze pagina leest u alles over de gevolgen van een verlamming. Ook vindt u hier informatie over het verhalen van letselschade na een verlamming. Waar heeft u allemaal recht op? Welke rol speelt de WMO en wat dient de aansprakelijke partij te vergoeden? U lees er alles over.

IconZijn niet al uw vragen beantwoord? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

 

Wat is een verlamming?

Van een verlamming wordt gesproken als delen van het zenuwstelsel uitvallen. Spieren trekken niet langer samen of heeft in ernstige mate aan kracht verloren.
Een verlamming is gelegen in de spier zelf of in de zenuw die de spier moet aansturen. Het kan ook zijn dat een verlamming vanuit de hersenen komt.

Er zijn 2 soorten verlamming:

Men onderscheidt:

 1. Een paralyse, Hierbij is er sprake van een complete (ook wel slappe) verlamming.
 2. Een parese waarbij de kracht voor een deel verloren is.

Eenzijdige en complete verlamming

In het geval van een eenzijdige verlamming (hemiplegie) is 1 zijde van het lichaam verlamd. De oorzaak hiervan is een beschadigde zenuw welke aan 1 kant van  het lichaam loopt. Een totale verlamming doet zich aan beide kanten van het lichaam voor. Het ruggenmerg is in dit geval beschadigd welke maakt dat ledematen gevoelloos zijn. Deze vorm van verlamming wordt een dwarslaesie genoemd.

Een verlamming als gevolg van een ongeval

Een verlamming kan diverse oorzaken hebben, bijvoorbeeld een herseninfarct. Ook kan het zo zijn dat een zenuw bekneld is geraakt, bijvoorbeeld na een ongeval. Dit kan een verkeersongeval zijn, maar ook komt een verlamming voor door een ongeval op het werk. Het kan dan zijn dat er een verzekering is waar u een beroep op kunt doen. Want bij een verlamming maakt u kosten en lijdt u schade, bijvoorbeeld omdat u arbeidsongeschikt bent geworden.

Indien u verlamd bent geraakt na een ongeval, dan kunt u terecht bij een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Wij hebben jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade na een verlamming, bijvoorbeeld bij een dwarslaesie. En onze hulp is voor u kosteloos, de verzekeraar van de aansprakelijke partij of een schade-inzittendenverzekering betaalt onze kosten.

Welke kosten en schade wordt verhaald?Icon

Een van onze letselschade advocaten komt bij u thuis om de schade te inventariseren. Gekeken wordt of er aanpassingen nodig zijn. Uiteraard kan er een beroep worden gedaan op de WMO, maar veel hulp wordt (deels) afgewezen. Dit is bij een letselschadezaak niet zo. De verzekeraar moet alle schade vergoeden en hier zorgen wij voor.

Hetzelfde geldt voor schade door een verlamming. Zo wordt inkomensschade maar gedeeltelijk vergoed. En de pensioenpremie wordt door het UWV niet doorbetaald. Dus ontstaan er schade. Deze verhaalt uw letselschade advocaat voor u. Andere schadeposten die verhaalt kunnen worden zijn:

 • Kosten voor verzorging
 • Huishoudelijke hulp
 • Onderhoudskosten
 • Medische kosten
 • Reiskosten

Wist u dat de verzorging en huishoudelijke hulp ook door een partner of familie verleend mag worden? De kosten worden betaalt tot het salaris van een professional. Deze vergoeding is vaak ruimer dan die op basis van een PGB.

IconWilt u weten wat een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten voor u kan betekenen bij een verlamming.

Neem contact met ons op, wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of stuur een bericht.

Brugman Letselschade Advocaten

Al meer dan 11 jaar verhaalt Brugman Letselschade Advocaten letselschade na een ongeval. In het bijzonder zijn wij gespecialiseerd in het verhalen van schade als gevolg van zwaar lichamelijk letsel zoals bij een dwarslaesie en hersenletsel. Onze advocaten zijn opgeleid om juist deze complexe schadeclaims af te handelen. En dit doen wij uitsluitend voor slachtoffers!

Het kantoor werkt landelijk. Waar u ook woont, zij zijn altijd dichtbij en komen gewoon bij u thuis voor een gesprek. Daarnaast hebben wij inmiddels 7 afspraaklocaties door heel Nederland!
Wilt u meer informatie of uw letselschade verhalen en daarbij onze kosteloze hulp inschakelen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar