- Wij bestaan al langer dan 15 jaar met een succespercentage van 95%.
- 7 dagen per week in heel Nederland van 09:00 tot 22:00.
- Bij ons bent u geen dossiernummer: u krijgt uw eigen, persoonlijke letselschade advocaat.
U kunt ons ook kennen van:
Ambulances hebben onder omstandigheden voorrang op al het overige verkeer. Maar daarbij dienen ze wel regels in acht te nemen. Maar wat nu als u betrokken bent bij een ongeluk tussen ambulance met een auto? Wie is er dan aansprakelijk voor de letselschade die geleden wordt?
Op deze pagina leest u wanneer ander verkeer een ambulance voor moet laten gaat. Bent u aangereden door een ambulance? Dan leest u hier ook wat u kunt doen om uw letselschade door de aanrijding op de aansprakelijke partij te verhalen.
Wilt u ook schadevergoeding eisen na een ongeluk tussen een ambulance en een auto? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.
Voordat u in zee gaat met een letselschade advocaat, wilt u uiteraard weten hoe anderen onze rechtsbijstand ervaren. U leest onafhankelijke meningen over onze letselschade advocaten hieronder.
Voor de vraag wie schuldig is aan een ongeluk tussen een ambulance met een auto, is het belangrijk te weten wanneer een ambulance voorrang heeft.
Een ambulance voert blauw licht en kan een sirene luiden. Maar wanneer moet je nu voorrang verlenen aan een ambulance:
Alhoewel je voorrang moet verlenen, wil dit niet zeggen dat er bij een ongeluk van een ambulance met een auto nooit sprake is van aansprakelijkheid. Een ambulance moet namelijk wel voorzichtig zijn. Zo dienen wij bij een stoplicht snelheid af te nemen en rustig langs rijdende voertuigen te rijden als dit mogelijk is.
De vraag wie schuldig en aansprakelijk is bij een ongeluk van een ambulance met een auto, is niet eenduidig te beantwoorden. Voert de ambulance geen licht en geen sirene, dan is het een “gewoon” voertuig en gehouden aan de normale verkeersregels die gelden tussen motorvoertuigen. De gewone voorrangsregels zijn dan van toepassing. Wordt u in een dergelijke situatie aangereden door een ambulance, dan zijn aansprakelijk voor uw letselschade
Voerde de ambulance wel een zwaailicht en een sirene, dan gelden er bijzondere verkeersregels. U dient een ambulance voorrang te geven. Alleen als het ongeluk ambulance met auto te wijten is aan gevaarlijk gedrag van de de ambulancebestuurder kunt u aanspraak maken op een letselschade vergoeding.
Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.
Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van letselschade kunt u bij Steven terecht voor al uw letselschadezaken en het verhalen van overlijdensschade.
Anton is een ervaren procesadvocaat met expertise in het algemene privaatrecht en het letselschaderecht. Aan mij heeft u een scherpe en doortastende advocaat die u door het proces heen loodst om uw schade verhaald te krijgen.
Kim is als letselschade jurist werkzaam. Zij is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade als gevolg van diverse ongelukken, waaronder verkeersongelukken en bedrijfsongevallen.
Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!
Bent u betrokken bij een ongeluk ambulance met auto en had de ambulance voorrang? Dan kunt u onder omstandigheden toch aanspraak maken op een letselschadevergoeding. Veel mensen sluiten namelijk een svi- verzekering af. Dit is een vrijwillige verzekering op basis waarvan uw letselschade vergoed wordt. Om voor een vergoeding van letselschade in aanmerking te komen, maakt de toedracht van het ongeluk niet uit. Dus ook bij een eigen verkeersfout hebben de bestuurder van het voertuig en de inzittenden recht op een letselschadevergoeding.
Wilt u letselschade claimen bij een ongeluk ambulance met auto? Onze letselschade advocaten staan voor u klaar. Wij regelen alles voor u. Van het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief tot het regelen van een zo hoog mogelijke slotbetaling van uw letselschade.
Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.
Bent u aangereden en kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen hiervoor? Of kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding vanuit de svi- verzekering? Dan rest de vraag wat je kunt claimen bij letselschade. Want aan een ongeluk kun je verwondingen en klachten overhouden die voor schade kunnen zorgen. Deze schade wordt letselschade genoemd. Maar wat kun je claimen bij letselschade?
Een letselschade vergoeding bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Deze laatste schadepost wordt ook wel smartengeld genoemd. Bij materiële schade gaat het om alle schadeposten die op geld waardeerbaar zijn. U kunt daarbij denken aan:
Naast materiële schadeposten bestaat er ook recht op smartengeld. Recht op een smartengeldvergoeding is er indien u letsel of klachten aan een ongeluk heeft overgehouden. Het bestaat uit een vergoeding voor pijnklachten, angstklachten, verdriet, psychische klachten en ontsierende littekens.
Onze letselschade advocaten kunnen gratis uw letselschade berekenen. Samen met u bepalen wij de gevolgen die het ongeluk voor u hebben en stellen wij een schadestaat op. Laat u ons uw letselschade berekenen? Dan kunnen wij ook voor u een letselschade claim indienen bij de letselschade verzekeraar van de aansprakelijke partij of bij de schade inzittendenverzekering.
Wij gaan niet alleen de materiële letselschade berekenen, maar maken ook een smartengeld berekening voor u op basis van de Smartengeldgids.
Wilt u ook gratis letselschade claimen op de tegenpartij of svi- verzekering? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button. Een van onze letselschade experts neemt dan contact met u op.
Mensen lezen ook:
Rechtvaardigheid begint hier – Laat ons uw letselschadezaak onderzoeken
Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.
Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar +31229221892
Heeft u letselschade opgelopen of heeft u vragen? Laat ons u helpen uw recht te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult.
Brugman Letselschade Advocaten
Adam Smithweg 4
1689 ZW Zwaag (Noord-Holland)
Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn
Smart Business Center
Robijnstraat 78
1812 RB Alkmaar
Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum
WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere
Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven
Capitool 10
7521 PL Enschede
Park Tower
Nieuwe Stationsstraat 20
6811 KS Arnhem
Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen
Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht
Het Waalschip
Albert Plesmanweg 37-43
3088 GB Rotterdam
GebouwWest
Donauweg 10
1043 AJ Amsterdam