Zoekt u een gespecialiseerde letselschade advocaat in Utrecht?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Letselschade advocaat Utrecht

Utrecht is het centrum van Nederland. Het verkeer is er de laatste jaar dan ook steeds drukker geworden. En dit leidt tot veel verkeersongevallen. Ondanks het verkeersbeleid van Utrecht. Maar niet alleen in het verkeer, ook op het werk kan u een ongeval overkomen. Zowel bij verkeersongevallen als bedrijfsongevallen in Utrecht heeft u in de meeste gevallen recht op de kosteloze hulp van een goede letselschade advocaat in Utrecht. Dit is in de wet geregeld. Bij Brugman Letselschade Advocaten Utrecht helpen wij u graag. Wij nemen alle zorg die bij het verhalen van letselschade komt kijken voor u uit handen. Zo kunt u zich op uw herstel richten terwijl uw letselschade advocaat Utrecht uw letselschade verhaald.

Bent u op zoek naar een ervaren en deskundige letselschade advocaat voor het verhalen van uw letselschade? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Icon

Wat kan uw letselschade advocaat in Utrecht voor u doen?

Uw letselschade advocaat in Utrecht van ons kantoor helpt u bij het verhalen van uw letselschade. Ook hebben wij een eigen medisch adviseur en een groot netwerk aan specialisten en arbeidsdeskundigen. Zo weet u zeker dat uw letselschade claim door de beste mensen behandeld wordt.

Wij zorgen dat:

 • De veroorzaker van uw letselschade in Utrecht aansprakelijk wordt gesteld
 • De gevolgen voor uw gezondheid door een medisch specialist in kaart worden gebracht
 • Er direct een voorschot op uw letselschade wordt betaald
 • Een schadestaat wordt opgesteld zodat uw letselschadeclaim vaststaat
 • U een maximale schadevergoeding ontvangt
 • Ook uw toekomst veilig wordt gesteld d.m.v. een voorbehoud.

Wilt u uw letselschade in Utrecht laten verhalen door een onafhankelijke deskundige letselschade advocaat bij u in de buurt? Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik hier voor het achterlaten van uw gegevens. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Icon

Letselschade verhalen in Utrecht

Het verhalen van letselschade is niet eenvoudig. Daarbij komt dat u meestal te maken heeft met een professionele letselschadebehandelaar van de verzekeraar. Het is dan raadzaam u bij te laten staan door een ervaren en goede letselschade advocaat. Zo zorgt u ervoor dat u uw werkelijke schade vergoed krijgt. Uw letselschade advocaat Utrecht kan u hierbij helpen.

Een veel gestelde vraag is wat letselschade nu precies inhoudt. Letselschade bestaat eigenlijk uit 2 delen. Aan de ene kant is er de materiële schade. Het gaat dan om schade als medische kosten, reiskosten, maar ook schade op het gebied van het inkomen. Want als u door het ongeval tijdelijk of voor langere tijd bent uitgeschakeld, krijgt u vaak niet volledig doorbetaald of slechts een bepaalde periode. En onregelmatigheidstoeslagen en andere extra’s worden vaak niet doorbetaald. Uw letselschade advocaat Utrecht berekend deze schade en verhaald de materiële schade op de verzekeraar van de persoon die het verkeersongeval veroorzaakte. Of op de werkgever bij een bedrijfsongeval.

Naast materiële letselschade bestaat letselschade uit smartengeld. Dit is een vergoeding voor de pijn die u door het ongeval lijdt. Wij spreken ook wel van ‘verlies aan levensvreugde’.

Icon

Verkeersongeval Utrecht

De meeste ongevallen in Utrecht gebeuren nog steeds in het verkeer. In 2018 is er weliswaar een daling ten opzichte van de jaren ervoor, maar nog altijd waren er ruim 1900 verkeersongevallen in Utrecht, waarvan vele met letselschade. Er gebeuren met name voor ongevallen tussen voetgangers en fietsers met motorvoertuigen. Wist u dat u als voetganger of fietser in een dergelijk geval altijd recht hebt op ten minste 50% van uw letselschade? Bij kinderen is dit zelfs 100%! U ontvangt bij een aanrijding met een motorvoertuig als voetganger of fietser dus altijd een schadevergoeding.

Is u met de auto een ongeval overkomen? Dan ontvangt u een schadevergoeding van uw letselschade in Utrecht als de tegenpartij aansprakelijk is voor het ontstaan van het verkeersongeval in Utrecht.

Is u een verkeersongeval in Utrecht overkomen? Zorgt u dan voor het volgende:

 • Vul een schadeformulier in en laat dit ook door de tegenpartij tekenen!
 • Bel de politie als u het niet vertrouwd!
 • Schrijf namen en contactgegevens van getuigen op!
 • Ga direct na het ongeval in Utrecht naar een arts en meldt uw letsel!
 • Bel Brugman Letselschade Advocaten voor hulp bij letselschade!

Leest hier alles over letselschade na een verkeersongeval!

Bedrijfsongeval Utrecht

Is u op het werk een ongeval overkomen? Dan is de kans groot dat uw werkgever gehouden is uw letselschade te vergoeden. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u ook kosteloos bij een bedrijfsongeval in Utrecht. Lees de pagina over bedrijfsongeval in Utrecht voor meer informatie.

Direct uw letselschade na een bedrijfsongeval laten verhalen of heeft u vragen? Bel onze letselschade advocaat in Utrecht: 0800 278 4626 of mail ons. Wij helpen u graag!

Icon

Een ander ongeval in Utrecht

Bij Brugman Letselschade Advocaten kunt u altijd terecht bij letselschade na een ongeval. Wat er ook is gebeurd. Wij zorgen dat uw letselschade snel en volledig vergoed wordt. Dit mag u van ons verwachten:

 • De hoogst mogelijke rechtsbijstand van een letselschade advocaat.
 • Kosteloos verhalen van uw letselschade.
 • Een vast contactpersoon en een persoonlijke benadering.
 • Directe hulp, wij komen direct voor u in actie.
 • Een afspraak bij u thuis om over het ongeval te praten.

Bel ons of stuur ons een bericht voor hulp bij het verhalen van uw letselschade Utrecht.

Schadevergoeding na ongeval

Na een ongeval heeft u dus recht op een schadevergoeding die uw letselschade advocaat Utrecht van ons kantoor gratis verhaald. Maar waar heeft u nu werkelijk recht op? Met andere woorden, welke schadeposten er?

Verlies aan verdienvermogen Utrecht

Een van de belangrijkste schadeposten bij letselschade is het verlies aan verdienvermogen. Hiervan is sprake op het moment u als gevolg van een ongeval, zoals een verkeersongeval of een bedrijfsongeval in Utrecht niet meer in staat is zijn of haar werk uit te voeren. Deze schade wordt ook wel verlies aan arbeidsvermogen genoemd.

Verlies aan verdienvermogen kan van tijdelijke aard zijn. Bijvoorbeeld omdat u door het ongeval pijnklachten heeft waardoor u zich een aantal dagen of weken ziek meldt. Vaak betaalt uw werkgever u door, maar meestal niet volledig. En als zelfstandige betekent niet werken geen omzet en dus geen winst! Maar verlies aan verdienvermogen kan ook zien op een lagere tijd of zelf tot volledig arbeidsongeschiktheid. En dit kan tot grote schade leiden. Een voorbeeld:

De heer De Boer is vrachtwagenchauffeur en rijdt onregelmatige diensten. Hierdoor ontvangt hij ook onregelmatigheidstoeslag. Zijn netto basisloon bedraagt € 2.000,00. Daarboven op ontvangt hij maandelijks € 200,00 onregelmatigheidstoeslag (ORT). Door een ongeval raakt de heer De Boer tijdelijk arbeidsongeschikt en werkt hij ook geen onregelmatige diensten. De werkgever betaalt het netto basisloon, maar de ORT niet. De heer De Boer zijn schade is dan € 300,00 netto per maand. Uw letselschade advocaat Utrecht zal deze schade op (de verzekeraar van) de veroorzaker van het ongeval verhalen.

Maar stel nu dat er sprake is van blijvende arbeidsongeschiktheid. De heer De Boer zijn basissalaris wordt dan gedurende het eerste jaar volledig doorbetaald. Zijn ORT niet of deels. Maar na een jaar betaalt de werkgever conform de wet nog maar 70% van het loon door en na 2 jaar arbeidsongeschiktheid komt u in aanraking met het UWV en ontvangt u een WIA-uitkering. De schade kan dan enorm toenemen!

Lijdt u schade door arbeidsongeschiktheid? Neemt u dan contact uw advocaat letselschade Utrecht op. Hij of zij adviseert u graag tijdens een persoonlijk gesprek bij u thuis of bij ons op het kantoor in Utrecht.

Letselschade Advocaten

Huishoudelijke hulp en zelfredzaamheid Utrecht

In veel huishoudens hebben alle gezinsleden een taak ik het huishouden. Na een ongeval is dit vaak voor korte op langere tijd anders. Want na een ongeval kunt u dermate veel klachten en beperkingen hebben dat u uw huishoudelijke taken niet meer kunt uitvoeren. Dit is schade, ook als de andere gezinsleden uw taken in het huishouden overnemen. Uw letselschade advocaat in Utrecht legt u dit graag uit en berekent voor u de schade op het gebied van huishoudelijke hulp en zelfredzaamheid.

Bij het berekenen van schade op het gebied van huishoudelijke hulp wordt gebruik gemaakt van een richtlijn van de Letselschade Raad. Deze richtlijn huishoudelijke hulp treft u hier aan. Het berekenen van de schade op het gebied van het huishouden gebeurd als volgt. Eerst wordt er gekeken naar de samenstelling van het gezin. Bent u alleenstaand? Dan is het wekelijkste bedrag dat u ontvangt lager dan bij een gezin met 2 hele jonge kinderen. Er wordt gewerkt met weekbedragen welke in kolommen staan vermeld.

De weekbedragen gelden maximaal 3 maanden. Is er daarna nog sprake van schade op het gebied van het huishouden, dan wordt een mantelzorgtarief betaald, tenzij u een professionele schoonmaakster inhuurt, dan worden de werkelijk gemaakte kosten vergoed.

Heeft u vragen over de schadepost huishoudelijke hulp? Bet ons gerust, onze letselschade advocaat Utrecht staat graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Naast huishoudelijke hulp kan het zijn dat u na een ongeval zorg thuis nodig heeft, bijvoorbeeld omdat u zich door het letsel niet zelf kunt douchen of kleding aan kunt doen. Deze behoefte aan zorg noemen wij zelfredzaamheid. Als u door het ongeval een deel van uw zelfredzaamheid verliest, dan is er schade. De hulp bij uw zelfredzaamheid kunt u laten verrichten door een thuiszorginstelling. Soms vergoed de gemeente dit, maar vaak is er sprake van een eigen bijdrage. Deze verhaalt uw letselschade advocaat Utrecht dan voor u. Helpt u man, kind of buurvrouw u bij de zelfredzaamheid? Dan ontvangt deze mantelzorger ook een vergoeding van de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Heeft u vragen aan uw advocaat letselschade in advocaat Utrecht op het gebied van zelfredzaamheid? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Zelfwerkzaamheid Utrecht

Van verlies aan zelfwerkzaamheid is sprake als u door het letsel niet langer het onderhoud van uw woning en tuin kunt verrichten. De kosten die u hierdoor maakt is letselschade die vergoed moet worden door de aansprakelijke partij. Bijvoorbeeld omdat u een tuinman inhuurt of een schilder. Nemen gezinsleden of een buurman het onderhoud voor u over? Ook dan regelt uw letselschade advocaat Utrecht hiervoor een vergoeding.

Bent u door uw letsel blijvend aangewezen op hulp op het gebied van zelfwerkzaamheid? Dan maakt uw letselschade advocaat Utrecht bij het berekenen van de schade gebruik van de richtlijn zelfwerkzaamheid. Deze werkt als volgt. Eerst wordt gekeken naar het soort woning en de mate van behoefte aan onderhoud. Zo behoeft een nieuwbouwwoning minder onderhoud dan een woning uit de jaren ’30. En een vrijstaande woning heeft aan de buitenkant meer onderhoud nodig dan een appartement. Voor elke woningsoort en onderhoudsbehoefte bestaat een standaard bedrag. Dit bedrag moet dan nog worden vermenigvuldigd met het percentage dat u voor het ongeval aan het onderhoud bijdroeg. Tenslotte wordt het schadebedrag gecorrigeerd per soort woning. Een voorbeeld:

Een man van 40 heeft bewoond samen met zijn vrouw en zoon en dochter van respectievelijk 18 en 15 een tussenwoning. Het betreft een woning uit de jaren ’70 die best veel onderhoud behoeft. Voor het ongeval deed de man voornamelijk het onderhoud. De zoon van 18 hielp echter vaak mee bij grote klussen aan de woning. De tuin was een gezamenlijke hobby van de man en de vrouw.

In dit voorbeeld deed de man vóór het ongeval dus het grootste deel van het onderhoud, ongeveer 75%. Het betreft een tussenwoning die veel onderhoud behoeft. Conform de richtlijn is het jaarbedrag bijvoorbeeld € 1.000,00. De man deed 75% van het onderhoud, dus de schade is € 750,00. Nu betreft het echter een tussenwoning. Omdat een dergelijke woning minder onderhoud nodig heeft dan een vrijstaande woning of hoekwoning, vindt er nog een correctieplaats van 0.7. De totale jaarschade bedraagt dan € 525,00

Is er in uw situatie sprake van verlies aan zelfwerkzaamheid? Vraag advies aan onze letselschade advocaat Utrecht. Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons. Chatten kan ook via de button onderaan deze pagina! De richtlijn zelfwerkzaamheid treft u hier aan.

NOVA

Reiskosten en medische kosten

Na een ongeval met letsel maakt u kosten, bijvoorbeeld medische kosten of reiskosten. Ook deze kosten vallen onder letselschade en worden door uw letselschade advocaat Utrecht verhaald op de aansprakelijke partij. Bij medische kosten kunt u denken aan uw eigen risico of kosten voor behandelingen van de fysiotherapeut. Maar ook medische hulpmiddelen en aangeschafte medicatie vallen onder letselschade.

Smartengeld Utrecht

Smartengeld is de vergoeding door de pijn en het verdriet dat u door het ongeval en het letsel lijdt. U heeft hier altijd recht op als u bij een ongeval gewond bent geraakt.Smartengeld is niet eenvoudig te berekenen. Er zijn geen richtlijnen opgesteld die bepalen bij welk letsel welke bedrag vergoed moet worden. Wel zijn er vele rechtszaken waarin smartengeld is toegekend. Van al deze uitspraken is een gids gemaakt door de ANWB, de Smartengeldgids. Deze gids gebruiken wij om uw letselschade te bepalen.

Wilt u weten op welk bedrag aan smartengeld u aanspraak kunt maken? Neemt u dan contact met ons op. Uw letselschade advocaat Utrecht informeert en adviseert u graag!

Hier leest u nog veel meer over smartengeld!

Icon

Kosteloos verhalen letselschade Utrecht

Een veel aan onze letselschade advocaten in Utrecht gestelde vraag betreft onze kosten. Vaak denken mensen dat een goede letselschade advocaat in Utrecht erg duur is. Niks is echter minder waar. Uw letselschade advocaat Utrecht werkt namelijk in de regel volledig kosteloos voor u. Geen kleine lettertjes, geen percentage van uw schade (no-cure-no-pay bij letselschade), gewoon kosteloos! Hoe dit kan? Wij verhalen zowel uw schade als de kosten voor uw rechtsbijstand op de aansprakelijke partij. Zo simpel is het! U maakt voor uw letselschade advocaat Utrecht dus geen kosten.

Letselschade advocaat vs Letselschadebureau

Brugman Letselschade Advocaten is een advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een ongeval. Bij ons werken alleen ervaren en deskundige letselschade advocaten. Zij zijn allemaal lid van de LSA, de specialistenvereniging van letselschade advocaten. En alle advocaten van Brugman Letselschade Advocaten staan onder toezicht van de Nederlandse Orde van Advocaten. Voor u de garantie dat u in Utrecht wordt bijgestaan door een gespecialiseerde en betrouwbare letselschade advocaat in Utrecht.

Naast uw letselschade advocaat in Utrecht zijn er ook letselschadebureaus actief in Utrecht. Deze belangenbehartigers beschikken vaak niet over de benodigde expertise op het gebied van het letselschade. Het gevolg is dat slechts een deel van uw letselschade vergoed wordt en dat er bijvoorbeeld geen rekening wordt gehouden met toekomstige problemen.

Heeft u letselschade na een ongeval? Neemt u dan altijd een letselschade advocaat in Utrecht in de arm. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u in Utrecht graag. Met onze persoonlijke en specialistische aanpak zorgen wij ervoor dat u bij ons in goede handen bent met het verhalen van uw letselschade.

Contact letselschade advocaat Utrecht

Wilt u uw letselschade in Utrecht verhalen op de aansprakelijke partij? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Bij ons werken de beste letselschade advocaten in Utrecht. Dit durven wij te beweren daar onze letselschade advocaten lid zijn van de specialisten vereniging van letselschade advocaten. Ook mogen wij het specialistenkeurmerk van de orde van Advocaten voeren. Neem voor de beste letselschade advocaat in Utrecht daarom contact met ons op. Belt u voor advies of het verhalen van uw letselschade in Utrecht 0800 278 4626 (gratis) of mail ons. Een eerste adviesafspraak kan gewoon bij u thuis plaatsvinden als u dat prettig vindt. U krijgt een eigen advocaat die u tijdens het hele letselschadetraject bijstaat. Wat een persoonlijke benadering staat bij ons naast gespecialiseerde rechtsbijstand voorop!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar