Zoekt u een gespecialiseerde letselschade advocaat in Utrecht?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Letselschade advocaat Utrecht

Er is u een ongeval overkomen en u heeft daarbij letsel opgelopen. Voor juridische bijstand bij het verhalen van uw letselschade zoekt u een letselschade advocaat in Utrecht. Wij helpen u graag bij het aansprakelijk stellen en verhalen van uw materiële en immateriële letselschade.

U vindt ons kantoor aan de  Newtonlaan 115 in Utrecht, maar onze letselschade advocaten komen gewoon bij u thuis voor een vrijblijvend intakegesprek.

Onze letselschade advocaat te Utrecht verhalen uw letselschade kosteloos voor u op de aansprakelijke partij, dit kan een bestuurder van een motorvoertuig zijn, uw werkgever of een hondenbezitter. Wij ondersteunen u waar het maar nodig is en zorgen dat u de letselschade vergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Vul nu ons contactformulier in, een van onze letselschade advocaten in Utrecht neemt snel contact met u op om uw ongeval te bespreken.

Icon

Wat doet een letselschade advocaat in Utrecht?

Brugman Letselschade Advocaten is al meer dan 15 jaar specialist in het verhalen van letselschade. Met uw letselschade advocaat in Utrecht van Brugman Letselschade Advocaten bent u verzekerd van professionele en deskundige rechtsbijstand. Zo dragen wij het LSA- keurmerk, het hoogst haalbare keurmerk op het gebied van letselschade! Daarnaast mogen wij het specialistenkeurmerk van de Orde van Advocaten Nederland voeren. Dit is alleen weggelegd voor kantoren met een bijzondere specialiteit.

Wij zorgen dat u bij ieder onderdeel van het letselschadetraject ondersteund wordt. Dit is wat uw letselschade advocaat in Utrecht voor u doet:

✅ Wij schrijven de tegenpartij aan

✅ Er wordt een schadestaat opgesteld

✅ De discussie met de verzekeraar wordt gevoerd

✅ Wij zorgen voor een maximale schadevergoeding

Behoefte aan een open gesprek over uw dossier? Neem dan snel contact op met Brugman Letselschade advocaten. Uw letselschade advocaat in Utrecht staat klaar om uw dossier op zich te nemen.

Wanneer schakelt u een letselschade advocaat in?

Na een ongeval heeft u meestal recht op een schadevergoeding als een ander aansprakelijk is. Dit kan een bestuurder van een auto zijn of bijvoorbeeld uw werkgever. Bij een eenzijdig verkeersongeval kunt u een beroep doen op uw schade-inzittendenverzekering.

Helaas is letselschade in Utrecht verhalen niet eenvoudig verzekeraars betalen zo min mogelijk. Er is geregeld discussie over de hoogte van de letselschade vergoeding. Uw letselschade advocaat in Utrecht kent het recht en zorgt ervoor dat uw letselschade netjes vergoed wordt.

Om er zeker van te zijn dat u een correcte letselschade vergoeding ontvangt adviseren wij u dus om altijd een letselschade advocaat in te schakelen, zowel bij licht letsel als gecompliceerde letselschade zaken. Onze letselschade advocaten in Utrecht zijn allemaal LSA advocaten met veel ervaring. U bent bij ons dus in goede handen! 

Wat kost rechtsbijstand van een letselschade advocaat?

Bij Brugman Letselschade Utrecht maakt u geen kosten. Dit is anders bij een no cure no pay constructie. Wij adviseren u hier nooit gebruik van te maken. Zeker als de aansprakelijkheid erkend is, heeft u namelijk recht op de gratis hulp van een LSA advocaat. Dit is een advocaat gespecialiseerd in letselschade met ruime ervaring. Onze LSA advocaten dragen het LSA- keurmerk, het hoogst haalbare keurmerk in Nederland!

Bij letselschade na een aanrijding of bedrijfsongeval kunt u kiezen uit een letselschade advocaat in Utrecht of een letselschadejurist. Er zijn belangrijke verschillen tussen beiden. Zo heeft een letselschade advocaat meer kennis dan een letselschade jurist. Bij Brugman Letselschade Advocaten wordt u daarbij bijgestaan door een ervaren en deskundige specialist. En wij zijn aangesloten bij de LSA en de Orde van Advocaten.

Iedereen in Nederland mag zich letselschade specialist noemen. Zij zijn dan niet aan regels gebonden. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit vaak onder de maat is. Daar bent u het slachtoffer van! Tenslotte mogen wij voor u naar de rechter, andere belangenbehartigers mogen dit niet. Kies dus voor een professional en kies voor een letselschade advocaat in Utrecht van Brugman Letselschade Advocaten. Twijfelt u nog? Bekijk de reviews van onze tevreden klanten! 

Letselschade advocaat vs letselschade jurist

Dit zijn de voordelen van een letselschade advocaat:

 • Geen zorgen: wij zorgen dat u ontvangt waar u recht op heeft
 • Vertrouwd gevoel: u kunt zich richten op uw herstel
 • Meer kennis: u ontvangt een hogere schadevergoeding

Icon

Neem nu contact op met onze letselschade advocaten in Utrecht om tempo in uw dossier te brengen.

Waar vind ik een letselschade advocaat in Utrecht?

Uw letselschade advocaat in Utrecht vindt u in het centrum van Utrecht, aan de Newtonlaan 115. Het kantoor is goed bereikbaar, zowel per auto als openbaar vervoer. U bent van harte welkom! Maar wij komen ook gewoon bij u thuis om samen met u te praten over wat u is overkomen.  Onze letselschade advocaten in Utrecht leggen u graag de mogelijkheden uit en helpen u bij het verhalen van uw letselschadevergoeding.

Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u tijdens het gehele letselschade traject, van de intake tot aan de uiteindelijke regeling met de tegenpartij of diens verzekeraar.

Oorzaken letselschade

Letselschade kent vele oorzaken. Soms weten mensen niet dat zij recht hebben op een letselschade vergoeding. Het is daarom goed te weten wanneer er recht is op een letselschade vergoeding. De meest voorkomende oorzaken van verhaalbare letselschade zijn:

 1. Auto-ongeluk
 2. Als u als fietser aangereden bent
 3. Aanrijding tussen een voetganger en een motorvoertuig
 4. Sport en spel situatie
 5. Gedrag van een dier (hondenbeet, val van paard)
 6. Een uitstekende stoeptegel
 7. Gat in de weg
 8. Gebrekkig product / ondeugdelijke product
 9. Medische fout
 10. Bedrijfsongeval
 11. Ongeval in openbaar vervoer Utrecht
 12. Aanrijding met de tram

Waaruit bestaat een letselschade vergoeding?

Een letselschade vergoeding bestaat uit materiële schade en immateriële schade die door het letsel veroorzaakt is. Deze laatste schadepost, ook wel smartengeld, bestaat uit een vergoeding voor pijnklachten en psychische klachten. Materiële schadeposten zijn alle op geld waardeelbare schadeposten. Dit zijn de 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

 1. Inkomensschade omdat u gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent geraakt.
 2. Schade van zelfstandig ondernemers (extra personeel, inkomen)
 3. Medische kosten als uw eigen risico
 4. Reiskosten
 5. Onderhoudskosten huis en tuin
 6. Verzorgingskosten en verpleegkosten bij ernstig letsel
 7. Kosten voor huishoudelijke hulp
 8. Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 9. Revalidatiedaggeldvergoeding
 10. Reparatiekosten en vervangingskosten
 11. Studievertraging

Icon

Wat kost een letselschade advocaat?

Soms denken mensen dat een goede letselschade advocaat in Utrecht erg duur is. Niks is echter minder waar. Onze experts werken namelijk in de regel volledig kosteloos voor u. Geen kleine lettertjes, geen percentage van uw schade (no-cure-no-pay bij letselschade), gewoon kosteloos! Hoe dit kan? Wij verhalen zowel uw schade als de kosten voor uw rechtsbijstand op de aansprakelijke partij. Zo simpel is het! U maakt voor uw letselschade advocaat Utrecht dus geen kosten.

Kies dus voor een professional en kies voor een letselschade advocaat in Utrecht van Brugman Letselschade Advocaten. Twijfelt u nog? Bekijk de reviews van onze tevreden klanten! 

Wie is Brugman Letselschade Advocaten?

Brugman Letselschade Advocaten bestaat uit een team van 6 letselschade advocaten. Deze worden ondersteund door 4 letselschadejuristen. Belt u met ons kantoor in Utrecht? Dan krijgt u een van onze assistenten aan de lijn. Zij hebben zelf ook kennis van het letselschade recht en helpen u graag verder.

Een persoonlijk contact en hoge kwaliteit staat hoog op onze agenda. Daarom wordt u gedurende het gehele traject bijgestaan door dezelfde persoon. Door continue opleiding en bijscholing zorgen wij er ook voor dat u de hoogst mogelijke kwaliteit geleverd wordt. Zo weet u zeker dat u goed bijgestaan wordt bij uw letselschade claim.

Wat wij nog meer voor u kunnen doen!

Een ongeval in het verkeer of een arbeidsongeluk is al erg genoeg. Soms heeft het echter ook gevolgen op ander vlak, zoals op uw werk. Want als u niet kunt werken kan er een arbeidsconflict ontstaan of komt u in aanraking met het UWV. Weliswaar verhalen wij het verlies aan verdienvermogen op de letselschade verzekeraar, maar voor een eventueel tekort gaan wij voor u in bezwaar en beroep!

Naast letselschade zaken kunt u ook op het gebied van arbeidsrecht en sociaalzekerheidsrecht bij ons terecht. Want ook van deze rechtsgebieden hebben wij alle kennis in huis! Wij doen dus meer dan letselschade verhalen alleen! Neem snel gratis contact op met een van onze letselschade advocaten in Utrecht, wij kijken graag wat we voor u kunnen doen.

Icon

Overname letselschade dossier in Utrecht

Loopt uw letselschade dossier bij een letselschade jurist, rechtsbijstandsverzekeraar of andere letselschade specialist en bent u niet tevreden? Wij voeren gratis een second opinion van uw letselschade dossier uit. Samen met u kijken wij wat er beter kan en nemen wij indien gewenst uw dossier over.

Een letselschade advocaat in Utrecht en omgeving

Wist u dat Brugman Letselschade Advocaten werkzaam is in alle grote steden? En dat wij ook naar u thuis kunnen komen om uw dossier te bespreken? Dat is handig als u door uw letselschade bijvoorbeeld niet meer zo mobiel bent. 

Ook als u in een andere stad woont, kunt u bij ons terecht. Op zoek naar een letselschade advocaat in Rotterdam of een letselschade advocaat in Den Haag? Zoek niet verder! 

Reviews van letselschade slachtoffers

De meeste letselschade slachtoffers die wij bijstaan vinden gelukkig dat zij uitstekend geholpen zijn door ons. Hier leest u wat anderen van onze rechtsbijstand vinden.

Vraag en antwoord over letselschade

Als je betrokken raakt bij een ongeluk, dan heeft dit een grote impact op uw leven. Een ongeval roept ook diverse vragen op:

Hieronder beantwoorden wij deze vragen. Heeft u een andere vraag? Onze letselschade advocaten in Utrecht beantwoorden ze graag voor u.

Wat te doen na een ongeluk?

Als u schade lijdt door een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet, dan wilt u uiteraard schadevergoeding eisen. Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat u als eisende partij moet bewijzen dat de tegenpartij schuldig is aan het ongeluk. Maar hoe doet u dit? Wij geven u graag 5 tips:

 • vul bij een aanrijding altijd een schadeformulier in
 • zijn er getuigen van het ongeluk? Vraag om een verklaring
 • schakel bij onraad altijd de politie in
 • maak foto’s van de ongevalslocatie
 • ga altijd langs een arts en laat uw letsel beoordelen

Inschakelen letselschade advocaat in Utrecht

Is u een ongeluk in Utrecht overkomen? Schakel dan altijd een letselschade advocaat in Utrecht in. Zo weet u zeker dat uw rechten gewaarborgd worden. Wij regelen alles voor u, van het versturen van de aansprakelijkstelling tot aan het regelen van een maximale schadevergoeding.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Bent u aangereden? Dan is het de vraag wie schuldig is bij de aanrijding in Utrecht. Is er sprake van een achterop aanrijding? Dan is in de meeste gevallen het achterste voertuig aansprakelijk. Dit is slechts anders onder bijzondere omstandigheden. Bijvoorbeeld als het voorste voertuig plotseling remt om invoegt en het achteroprijdende voertuig afsnijdt.

Is er sprake van een aanrijding tussen een fietser en auto? Als u als fietser aangereden bent, dan krijgt u altijd een letselschade vergoeding. Auto’s en andere motorvoertuigen zijn namelijk altijd schuldig aan een aanrijding met een fietser of voetganger.

Wat is smartengeld?

Letselschade bestaat uit veel soorten letselschade bedragen. Een hiervan is het smartengeld. Maar wat is smartengeld eigenlijk? Een smartengeldvergoeding is een vergoeding voor alle immateriële schade die u lijdt. Denk hierbij aan pijnklachten na een aanrijding of verdriet en verkeersangst door een fiets ongeluk. Is er sprake van verwondingen of klachten na een ongeluk? Dan heeft u altijd recht op smartengeld.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar