Onze letselschade advocaten verhalen 100% kosteloos uw schade!
Ziekenhuisopname na een ongeluk?

Vergoeding ziekenhuisopname letselschade

Een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet. Er is u een ongeluk overkomen en hierbij is sprake van een ziekenhuisopname. De vergoeding voor kosten na een ziekenhuisopname vallen onder de letselschade. Mogelijk kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor deze schade. Onze letselschade advocaten helpen u hier graag bij, net als bij het claimen van alle andere letselschade bedragen.

Op deze pagina leest u alles over een vergoeding van letselschade na een ziekenhuisopname. Want welke kosten vallen precies onder een vergoeding en wat bedraagt die vergoeding. Welk letselschade bedragen worden er nog meer na een auto ongeluk, fietsongeluk of ongeluk op het werk betaald? De letselschade advocaten van ons kantoor leggen het u hieronder uit.

Wist u dat u bij letselschade in de meeste gevallen recht heeft op gratis rechtsbijstand van een letselschade specialist? De enige voorwaarde is dat er iemand aansprakelijk gesteld kan worden voor uw letselschade of dat er een svi verzekering is (een een eenzijdig ongeluk in de auto.)

Bel voor gratis hulp bij uw letselschade claim 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button. Wij nemen dan direct contact met u op.

Vergoeding ziekenhuisopname letselschade

Bent u met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht of op eigen initiatief en moest u opgenomen worden? Bij een ziekenhuisopname maak je kosten en deze kunnen aardig oplopen. Een vergoeding voor een ziekenhuisopname bestaat alleen bij letselschade. In de wet is namelijk opgenomen dat je als letselschade slachtoffer volledig gecompenseerd dient te worden. Alle kosten, waaronder voor een ziekenhuisopname dienen dan vergoed te worden.

De vraag die vaak gesteld wordt is welke vergoeding bij een ziekenhuisopname onder letselschade valt. Het antwoord op deze vraag is te vinden in een richtlijn. Hierin is bepaald dat de volgende kosten onder een vergoeding van een ziekenhuisopname onder letselschade vallen:

 • gemaakte telefoonkosten
 • televisiehuur
 • aanschaf van tijdschriften en boeken
 • consumpties voor jezelf maar ook voor ziekenhuisbezoek
 • parkeergeld van bezoek van familie en vrienden
 • cadeautjes, zoals fruitmanden en bloemstukken
 • de huur van films en spelletjes

Deze opsomming is niet limitatief, er zijn ook andere schadeposten die onder de vergoeding van kosten bij een ziekenhuisopname vallen. Vraag onze letselschade advocaten welke kosten in uw situatie van toepassing zijn. Wij geven u graag vrijblijvend een letselschade advies. Liever direct gratis een letselschade claim na een ongeluk indienen? Ook daar helpen wij u uiteraard graag bij en altijd 100% kosteloos!

Wat is de vergoeding ziekenhuisopname bij letselschade?

Het is vaak lastig om de exacte kosten die onder een letselschadevergoeding bij letselschade vallen te bepalen. Je bewaart ook niet overal een bonnetje of kwitantie van. Daarom hebben verzekeraars en belangen behartigers van letselschade slachtoffers afgesproken dat er een standaard vergoeding per dat betaalt wordt. Deze vergoeding tijdens een ziekenhuisopname valt dan onder de letselschade.

Voor 2022 bedraagt de vergoeding voor een ziekenhuisopname € 31,00 per dag. Verblijft u na de ziekenhuisopname ook nog in een revalidatiecentrum, bijvoorbeeld na een zware breuk, hersenletsel of een dwarslaesie? Ook dan ontvangt u een letselschadevergoeding voor deze schadepost van € 16,00.

Voorbeeld vergoeding ziekenhuisopname letselschade

Stel iemand is bij een auto ongeluk zwaar gewond geraakt. Deze persoon wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en wordt, via de spoedeisende hulp, opgenomen in het ziekenhuis met een gecompliceerde beenbreuk. Na 6 weken mag hij het ziekenhuis verlaten en wordt hij opgenomen in een revalidatiecentrum waar bij nog eens 4 weken moet blijven. Wat is nu de letselschade vergoeding?

De letselschadevergoeding is nu als volgt:

 • ziekenhuisdaggeldvergoeding: 6 weken = 42 dagen x € 31,00 = € 1302,00
 • revalidatiedaggeldvergoeding: 4 weken = 28 dagen x € 16,00 = €   448,00

De totale vergoeding ziekenhuisopname letselschade bedraagt dan € 1750,00.

Welke letselschade bedragen worden er nog meer vergoed bij letselschade?

De ziekenhuisdaggeldvergoeding en revalidatiedaggeldvergoeding zijn slechts 2 schadeposten bij letselschade die vergoed worden. Dit zijn de 10 meest voorkomende overige letselschade bedragen:

 • loonschade bij arbeidsongeschiktheid
 • inkomensschade van een zelfstandig ondernemer
 • studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten voor hulp in het huishouden
 • reparatiekosten, bijvoorbeeld van een fiets na een fietsongeluk
 • onderhoudskosten huis en tuin
 • verzorgingskosten en verpleegkosten thuis
 • smartengeld

Wat is smartengeld?

Naast alle kosten en inkomensschade is er ook recht op een smartengeldvergoeding. Maar wat is smartengeld? Het is een vergoeding voor alle niet op geld waardeerbare schadeposten. Gedacht kan worden aan pijnklachten door een ongeluk, opgelopen psychische klachten en verkeersangst. Is er sprake van letsel, dan is er altijd recht op een vergoeding van smartengeld.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos! Wij zijn altijd in de buurt met meer dan 15 bezoeklocaties in Nederland. En onze letselschade advocaten komen gewoon bij u thuis voor een intakegesprek.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij een aanrijding en hulp bij een situatieschets 0800 278 4626 (gratis) of klik op bovenstaande contactbutton en wij nemen direct contact met u op.

 

Mensen lezen ook:

Lisa van Diepen, Brugman Letselschade Advocaten

Lisa Van Diepen helpt u als u betrokken bent bij een auto ongeluk of fietsongeluk.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar