Claim uw letselschade op de svi-verzekering
Een eenzijdig ongeval of zelf een aanrijding veroorzaakt?

SVI verzekering | Letselschadevergoeding claimen

Bij een aanrijding is er niet altijd een aansprakelijke partij. Dit doet zich voor bij een eenzijdig ongeval en als u zelf schuld heeft aan een aanrijding. In deze gevallen kunt u een schadevergoeding claimen op de SVI verzekering. Op deze pagina leest u een antwoord op de volgende vragen:

 • wat is een svi verzekering?
 • welke dekking biedt de svi?
 • wat vergoed de svi
 • verschil svi en oiv?
 • kan ik gebruikmaken van gratis rechtsbijstand?

Wat is een SVI verzekering?

De afkorting SVI staat voor Schade Inzittenden Verzekering. Deze verzekering biedt de bestuurder en passagiers dekking tegen letselschade als gevolg van een auto-ongeluk. Het gaat in de praktijk dan vooral om een eenzijdig ongeval en bij eigen schuld aan een verkeersongeval. In deze gevallen is er geen aansprakelijke persoon. Zonder svi draagt het slachtoffer zijn of haar eigen schade. Autoschade door een auto ongeluk is uitgesloten op de svi. Hiervoor is een all-risk polis nodig.

Motorvoertuigen zijn op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Een svi is geen verplichte verzekering. Deze dient apart te worden afgesloten en er moet premie voor worden betaald. Deze premie is laag, meestal tussen de € 5,00 en € 10,00 per maand. De hoogte van de svi premie hangt af van de geboden dekking.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

SVI dekking bij letselschade

De SVI geeft dekking tegen letselschade als gevolg van een eenzijdig ongeval, bijvoorbeeld omdat door een klapband of gladheid. Maar er is ook svi dekking als u zelf een auto ongeluk veroorzaakt heeft omdat u geen voorrang verleent. Of bij een achterop aanrijding. Er is alleen geen svi dekking voor autoschade.

Ook bij een letselschade claim op basis van de svi draagt het slachtoffer de bewijslast. Vul daarom altijd (eenzijdig) een schadeformulier in en vraag contactgegevens van getuigen. Dit mogen ook passagiers zijn.

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Mr. Aniek Waiboer, letselschade advocaat
Aniek Waiboer
Letselschade advocaat

Aniek is werkzaam als letselschade advocaat. Haar doel is om haar cliënten in de lastige periode na een ongeval de bijstand te bieden waar zij recht op hebben zodat haar cliënten zich kunnen focussen op het herstel. Zij vindt het hierbij belangrijk toegankelijk te zijn voor haar cliënten.

Contact

Chiraaze Moustaïne
Letselschade advocaat

Chiraaze is als letselschade advocaat werkzaam. Chiraaze staat voor rechtvaardigheid. Zij zet zich in om de scheve verhouding tussen het slachtoffer en de verzekeraar in balans te brengen

Contact

Wat vergoed de svi verzekering?

Letselschade is alle schade die geleden wordt omdat een iemand aan een ongeval letsel heeft overgehouden. Het gaat dan om verwondingen en klachten. Voorbeelden van letselschade zijn

 • inkomensschade
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • het verplicht eigen risico
 • eigen bijdragen
 • reiskosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • onderhoudskosten
 • reparatie en vervangingskosten (geen autoschade)

Naast deze materiële schade valt ook het smartengeld onder letselschade die vergoed wordt door de svi. Smartengeld is een vergoeding voor pijnklachten, angst, verdriet en psychische schade.

De SVI verzekering aansprakelijk stellen

Bent u in een ongeluk terecht gekomen waar u zelf de schuld draagt? Dan kunt u alle letselschade die u heeft opgelopen claimen bij de verzekeringsmaatschappij waar u een SVI verzekering heeft lopen. 

Deze verzekeraar kunt u in een zaak als deze zien als de tegenpartij. Zij worden dan aansprakelijk gesteld voor de door u opgelopen letselschade. Het indienen van een schadeclaim verschilt niet veel met een reguliere schadeclaim bij letselschade. U kunt gewoon alle kosten aandragen die heeft gemaakt als gevolg van het ongeval.

Zijn rechtshulp kosten meeverzekerd bij een SVI verzekering?

Het antwoord op deze vraag is; ja! Bij het claimen van de letselschade kunt u ook uw rechtshulp kosten verhalen. Deze schadepost kunt u gewoon toevoegen aan uw schadeclaim. Bij volledige aansprakelijkheid door de SVI verzekering kunt u een letselschade advocaat of letselschade jurist inhuren. De kosten hiervan worden dan betaalt door de verzekering.

Kunt u uw schade volledig claimen? Dan raden we het absoluut aan om een van onze letselschade experts in de hand te nemen. Ook wanneer de aansprakelijkheid niet gelijk duidelijk is, worden de kosten van rechtsbijstand meestal gedekt, zolang er niet geprocedeerd wordt.

Verschil svi en oiv

Een svi verzekering biedt dekking voor alle schade die door een aanrijding of eenzijdig ongeval geleden wordt. De werkelijke letselschade wordt vergoed. Bij een ongevallen inzittenden verzekering vindt een eenmalige schade uitkering plaats. De hoogte van de schade vergoeding bij een oiv is afhankelijke van het verzekerd bedrag en de mate van blijvende invaliditeit.

Voorbeeld svi en oiv

Stel iemand ervaart whiplash klachten door een auto ongeluk en er is een svi en oiv afgesloten. De man is 3 maanden arbeidsongeschikt door het eenzijdige ongeval, maakt medische kosten en heeft langdurig pijn ervaren. Er is dan recht op een vergoeding van de materiële schade en het smartengeld, in totaal € 25.000,00. De svi biedt dekking voor dit gehele bedrag.

Het verzekerd bedrag bij de oiv verzekering is € 50.000,00. Een whiplash brengt volgens richtlijnen 2% blijvende invaliditeit met zich mee. De letselschade uitkering op grond van de oiv is dan “slechts” 2% x € 50.000,00 is €1.000,00.

Wanneer kunt u als bestuurder letselschade claimen via de SVI?

Een SVI verzekering vergoed het letselschade bij een auto-ongeluk van de bestuurder en de inzittenden – ongeacht wie er schuld heeft en ongeacht in welk land het auto ongeluk heeft plaatsgevonden. Voorbeelden hiervan zijn bij een auto ongeluk:

 • Door uw eigen fout als bestuurder
 • Bij een eenzijdig auto ongeval door overstekend wild
 • Dankzij een eenzijdig ongeval bij gladheid op de weg
 • Dat plaatsvindt in het buitenland met een buitenlandse automobilist als aansprakelijke partij
 • Waarbij de tegenpartij wel schuldig is maar de aansprakelijkheid niet wil erkennen
 • Waarbij er gedeeltelijke schuld is en deze maar voor een deel erkent wordt

Wanneer kunt u als passagier letselschade claimen via de SVI?

Als passagier krijgt u in in Nederland altijd uw volledige letselschade vergoed. In Nederland bent u als passagier namelijk een ‘schuldloze derde‘. Dit is echter anders in het buitenland – wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent. In dit geval is namelijk het buitenlands recht van toepassing. Helaas is onze ervaring dat het verhalen van uw letselschade in het buitenland minder eenvoudig is en meer tijd kost. 

Letselschade claimen met een SVI verzekering

Een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) dekt de schade van zowel de bestuurder als de passagiers bij een verkeersongeval. Zoals eerder beschreven is het verschil met de ongevallen inzittenden verzekering (OIV) dus dat de SVI alleen de daadwerkelijke schade vergoedt.

De verzekering dekt de letselschade tot een maximum van enkel het verzekerde bedrag. Wij raden aan om ons specialisme in te schakelen bij het claimen van uw schade bij uw SVI-verzekeraar en vooral als u zelf de schuld draagt voor het ongeval. De SVI-verzekeraar is in dit geval namelijk uw wederpartij. Zij moeten immers uw schade vergoeden.

Brugman Letselschade Advocaten neemt uw zaak tegen een staat u gratis bij in de zaak tegen de SVI-verzekeraar. Niet alle SVI-verzekeringen vergoeden uw volledige schade. De juristen van Brugman Letselschade Advocaten duiken graag voor u in de polisvoorwaarden uit om zo maximaal resultaat te behalen.

Keurmerk letselschade advocaat voor de beste rechtsbijstand

Brugman Letselschade Advocaten hanteert diverse keurmerken. Zo kunnen wij het hoogst haalbare keurmerk letselschade van Nederland, het LSA keurmerk, voorleggen. Kiest u voor een letselschade advocaat met een lidmaatschap van de LSA (de specialistenvereniging van letselschade advocaten in Nederland) dan krijgt u een aantal garanties en geniet u van een aantal voordelen:

 1. Het LSA- lidmaatschap is voorbehouden aan advocaten die een speciale opleiding hebben gevolgd.
 2. LSA- advocaten zijn verplicht jaarlijks een opleiding en cursussen te volgen.
 3. Zij hebben altijd een universitaire opleiding gevolgd.
 4. Een letselschade advocaat is lid van de Orde van Advocaten.
 5. Een letselschade jurist kan niet procederen, een advocaat kan dit wel.

Letselschade advocaat bij u in de buurt

Gaat u na een ongeval uw letselschade claimen bij uw SVI verzekeraar en wilt u graag snel geholpen worden? Dan bent u bij Brugman Letselschade Advocaten aan het juiste adres. Wij zijn namelijk het enige kantoor in Nederland met meer dan 10 afspraak locaties verspreid door het hele land. Zo hebben we bijvoorbeeld locaties in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Groningen, etc. We zitten dus altijd bij u in de buurt! 

Is het door u opgelopen letsel lastig om langs te komen? Geen probleem, voor een letselschade advies of intakegesprek komen we gewoon bij u thuis als u dat fijn vindt.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een advocatenkantoor dat zich al meer dan 10 jaar bezighoudt met het verhalen van letselschade na bedrijfsongevallen en verkeersongevallen. Bij ons bent u dan ook aan het juiste adres voor het verhalen van uw letselschade (smartengeld). Wij zorgen dat uw schade snel en adequaat verhaald wordt op de letselschade verzekering van uw werkgever. En dat altijd 100% kosteloos!

Bel voor het verhalen van smartengeld en gratis advies na een bedrijfsongeval 0229 221 548 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Bezoekadres

Brugman Letselschade Advocaten
Dick Ketlaan 2
1687 CD Wognum (Noord-Holland)

Spreeklocatie Hoorn

Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn

Spreeklocatie Alkmaar

Smart Business Center
Comeniusstraat 2a
1817 MS Alkmaar

Postadres

Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum

Spreeklocatie Almere

WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere

Spreeklocatie Eindhoven

Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven

Spreeklocatie Enschede

Capitool 10
7521 PL Enschede

Spreeklocatie Arnhem

Mr. B.M. Telderstraat 7
6842 CT  Arnhem

Spreeklocatie Groningen

Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

Spreeklocatie Den Haag

Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag

Spreeklocatie Utrecht

Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht

Spreeklocatie Rotterdam

Willemswerk
Boompjes 40
3011 XB Rotterdam

Spreeklocatie Amsterdam

Amstel
Joop Geesinkweg 901-999
1114 AB Amsterdam – Duivendrecht

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar