Onze letselschade advocaten verhalen kosteloos uw letselschade!
Lijdt u als uitzendkracht schade door een bedrijfsongeval?

Wie is aansprakelijk bij een bedrijfsongeval als uitzendkracht?

Er is u als uitzendkracht een bedrijfsongeval overkomen en hierdoor lijdt u schade. Aansprakelijkheid na een bedrijfsongeval is geregeld in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Op grond van deze wet is de werkgever aansprakelijk als u tijdens het werk een ongeval overkomt. De vraag is dan wie voor uw letselschade aansprakelijk is, het uitzendbureau of het bedrijf waar u het arbeidsongeval is overkomen.

Letsel na een bedrijfsongeval als uitzendkracht, wat te doen?

Een bedrijfsongeval kan nare gevolgen hebben, u heeft letsel en lijdt schade. Deze schade kan behoorlijk oplopen, zeker als er sprake is van arbeidsongeschiktheid. En ook maakt u allerlei kosten, zoals het eigen risico. Het is dan belangrijk dat u deze schade en kosten kunt verhalen op een aansprakelijke partij.

Als uitzendkracht bevindt u zich in een bijzondere positie is als het gaat om het verhalen van letselschade na een bedrijfsongeval. U kunt namelijk zowel het uitzendbureau als het bedrijf waar u het ongeval is overkomen aansprakelijk stellen voor uw letselschade!

Verhalen van letselschade is niet eenvoudig. Onze ervaren en deskundige letselschade advocaten helpen u hier graag bij. Wij stellen beide werkgevers aansprakelijk en zorgen dat uw letselschade vlot en volledig vergoed wordt door de letselschade verzekeraar van de werkgevers. En dit doen wij 100% kosteloos voor u! Op grond van de wet komen de advocaatkosten bij letselschade namelijk voor rekening van de aansprakelijke werkgever.

Icon

Werkgeversaansprakelijkheid bij schade van uitzendkrachten

Als een werkgever aansprakelijk is voor een bedrijfsongeval, dan wordt gesproken van werkgeversaansprakelijkheid. Om aan te tonen dat er sprake is van werkgeversaansprakelijkheid dient u als uitzendkracht het volgende te bewijzen:

 1. Er is u tijdens het werk een ongeval overkomen
 2. Aan het arbeidsongeval heeft u letsel overgehouden

Vaak zal overduidelijk zijn dat u tijdens het werk een ongeval is overkomen en dat u hierbij letsel heeft opgelopen. De werkgever is dan aansprakelijk, tenzij deze bewijst dat zij aan haar zorgplicht heeft voldaan. Dit houdt in dat hij alles in het werk heeft gesteld om een ongeval te voorkomen. In de praktijk slaagt een werkgever hier nooit in.

Bij een ziekenhuisopname of blijvend letsel en overlijden is de werkgever verplicht om de arbeidsinspecteur van de Inspectie SZW in te schakelen.

Icon

Als uitzendkracht letselschade door een bedrijfsongeval? Claim uw schade!

Staat vast dat u een bedrijfsongeval is overkomen en dat de werkgever aansprakelijk is voor de schade? Dan kunt u letselschade claimen bij het uitzendbureau of het bedrijf waar u het ongeval is overkomen. Daarbij komt alle schade voor vergoeding in aanmerking. Bent u arbeidsongeschikt door het ongeval? Dan wordt uw inkomen aangevuld. Medische kosten worden betaald en u heeft recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de pijn die u door het ongeval op het werk lijdt en voor het leed dat u is aangedaan. Als er sprake is van letsel dan heeft u altijd recht op smartengeld, ook wel immateriële schade genaamd.

Bij Brugman Letselschade Advocaten claimen wij uw letselschade kosteloos. Wij stellen het uitzendbureau en het andere bedrijf aansprakelijk en zorgen ervoor dat u direct een eerste voorschot op uw letselschade ontvangt. Zo weet u zeker dat u geen kosten hoeft voor te schieten of minder inkomen heeft. Onze letselschade specialisten zorgen dat u 100% schadeloos wordt gesteld.

Uw letselschade verhalen op het uitzendbureau of een letselschadeclaim indienen bij de werkgever waar u het ongeval is overkomen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Icon

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor letselschadeslachtoffers. Dit doen wij al meer dan 10 jaar! U bent altijd welkom op 1 van onze 8 afspraaklocaties door heel Nederland. Maar uw letselschade advocaat van ons kantoor komt ook graag bij u thuis voor een vrijblijvend letselschade advies gesprek.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar