Onze letselschade advocaten helpen u 100% kosteloos!
Is u een ongeval op het werk overkomen en lijdt u schade?

Een ongeval op het werk? Claim uw schade

Het komt jaarlijks duizenden keren voor, een ongeval op het werk. Als u daarbij gewond bent geraakt, dan is de werkgever in bijna alle situaties aansprakelijk voor uw schade. Dit noemen wij de werkgeversaansprakelijkheid.

Bijna alle werkgevers in Nederland zijn tegen aansprakelijkheid bij bedrijfsongevallen verzekerd. Deze letselschade verzekering betaalt dan uw letselschade. Het enige wat de werkgever hoeft te doen is uw aansprakelijkstelling naar de verzekeraar doorsturen.

Kosteloze rechtsbijstand van een ongeval op het werk

Bij werkgeversaansprakelijkheid heeft u recht op kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat of letselschade jurist. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij dan ook altijd 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade vergoeding.

Wil u uw letselschade laten verhalen door een erkende en deskundige letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op via 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Icon

Schadevergoeding na een ongeval op het werk

Bij een ongeval op het werk heeft u recht op een schadevergoeding. De enige voorwaarde is dat de werkgever verantwoordelijk is voor het ontstaan van het ongeval. Op de werkgever rust echter een zware zorgplicht waardoor er al snel sprake is van werkgeversaansprakelijkheid. Is u dus een ongeval op het werk overkomen? Dan is de kans groot dat u recht heeft op een letselschade vergoeding.

Werkgeversaansprakelijkheid na een werkongeval is geregeld in de wet en wel in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Op grond van dit wetsartikel hoeft u alleen te bewijzen:

 1. Dat u tijdens het werk een ongeval is overkomen.
 2. U bij het bedrijfsongeval letsel heeft opgelopen.

Slaagt u in uw bewijslast, dan heeft de werkgever de taak om te bewijzen dat hij aan zijn zware zorgplicht heeft voldaan. Hiervoor moet hij bewijzen dat hij alles in het werk heeft gesteld om een arbeidsongeval te voorkomen. Hierin slaagt hij in de regel niet door de zware zorgplicht. Uw letselschade moet dan ook bijna altijd voldaan worden.

Werkgevers zijn in de regel verzekerd tegen aansprakelijkheid. De letselschade verzekeraar van uw werkgever zal uw letselschade dan ook vergoeden.

Icon

Schadeposten bij ongeval op werk

Dit zijn de meest voorkomende schadeposten bij een ongeval op het werk:

 1. Inkomensschade door arbeidsongeschiktheid na het arbeidsongeval
 2. Het eigen risico
 3. Medische hulpmiddelen
 4. Verzorgings- en verpleegkosten
 5. Ziekenhuiskosten
 6. Mantelzorg
 7. Onderhoudskosten huis en tuin
 8. Smartengeld.

Icon

Veel gestelde vragen na een bedrijfsongeval

Ik heb een ongeval op het werk, wie betaalt mijn eigen risico?

Het eigen risico van de zorgverzekering valt onder de materiële schade. De letselschade verzekering van uw werkgever betaalt het eigen risico na een ongeval op het werk.

Een ongeval op weg naar werk, wie betaalt mijn schade

Bij een ongeluk woon werk verkeer is de werkgever in beginsel niet aansprakelijk. Veel werkgevers hebben echter een aanvullende verzekering afgesloten die schade na een ongeval op weg naar werk vergoeden. Is een ander aansprakelijk voor het het ontstaan van het ongeval, bijvoorbeeld bij een kop-staart botsing, dan dient de WA-verzekering van deze persoon uw letselschade te vergoeden. Hetzelfde geldt voor schade na een ongeval van werk naar huis.

Een ongeval op het werk, wie betaalt de advocaatkosten?

Bij werkgeversaansprakelijkheid worden de advocaatkosten volledig door de aansprakelijke partij betaald. In het geval van een bedrijfsongeval is dit vaak de letselschade verzekering.

Wat is smartengeld?

Smartengeld oftewel immateriële schade is een vergoeding voor de pijnklachten door het ongeval op het werk, angstklachten, verdriet en een post traumatische stress stoornis. U heeft hier altijd recht op als u mij het bedrijfsongeval gewond bent geraakt.

Wat is een no cure no pay advocaat?

Een no cure no pay advocaat is een advocaat die kosteloos voor u werkt in ruil voor een deel van uw letselschade vergoeding. Via een omweg betaalt u dan wel voor de rechtsbijstand van een letselschade advocaat. Bij Brugman Letselschade Advocaten werken wij niet op basis van no pay no cure maar verhalen wij uw letselschade 100% kosteloos op de letselschade verzekering van uw werkgever.

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u uw letselschade na een ongeval op het werk kosteloos laten verhalen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Wij helpen u graag en kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht voor een afspraak bij u thuis of bij ons 1 van onze 8 bezoekadressen door heel Nederland! Wij staan u graag bij.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar