Dit is niet nodig, wij bieden gratis juridische hulp!
Zoekt u rechtshulp op no-cure-no-pay basis?

No cure no pay? Meestal niet nodig!

Als u gratis juridische hulp zoekt, dan lijkt no cure no pay wellicht een oplossing. Helaas komt u meestal bedrogen uit! In artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek (BW) staat namelijk dat u recht heeft op gratis rechtsbijstand als de tegenpartij aansprakelijk is.

Bij een achterop aanrijding, hondenbeet of bedrijfsongeval staat aansprakelijkheid meestal direct of snel vast. U heeft dan als recht op gratis rechtsbijstand! Waarom zou u dan een deel van uw letselschade vergoeding afstaan?

Bij Brugman Letselschade advocaten bieden wij u altijd gratis rechtsbijstand. De kosten van rechtsbijstand verhalen wij op de verzekeraar van de tegenpartij!

Betekenis no cure no pay

No cure no pay betekent “geen oplossing, geen betaling” Dit betekent dat u alleen betaalt bij een gunstig resultaat. Als tegenprestatie voor deze “gratis” rechtsbijstand houdt de advocaat vaak een deel van uw letselschade vergoeding in. Het is dus helemaal niet zo “gratis” als het lijkt.

No cure no pay advocaat, mag dat wel?

Tot 1 januari 2014 was het advocaten verboden op basis van no cure no pay te werken. Vanaf dat moment werd hier voor letselschade advocaten een uitzondering op gemaakt. Onder strikte voorwaarden was het toegestaan om resultaat afhankelijke afspraken te maken. Deze regeling geldt tot 1 januari 2024.

Reden voor deze uitzondering is om meer mensen toegang tot de rechter te bieden. In ongeveer 1% van alle letselschade claims is het namelijk nodig te procederen over aansprakelijkheid of de hoogte van de schadevergoeding.

Een no cure no pay advocaat is wel aan strenge regels gebonden. Zo geldt er een maximum percentage dat een letselschade advocaat aan een cliënt mag vragen als hij de procedure wint:

 • 25% als de cliënt de overige kosten betaalt
 • 35% als de letselschade advocaat alle kosten financiert

Wanneer wel en geen no cure no pay?

Resultaat afhankelijke beloning is dus alleen zinvol als er bij uw letselschade claim geprocedeerd moet worden. Dit is het geval indien:

 • de tegenpartij de aansprakelijkheid afwijst
 • er discussie is over het causaal verband (bij whiplash klachten)
 • de verzekeraar de hoogte van de gevorderde schadevergoeding betwist

In alle andere situaties is er recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat!

Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Neem voor gratis rechtsbijstand bij letselschade contact met een van onze letselschade advocaten op. Wij dienen de schadeclaim in, regelen een voorschot en gaan de discussie met de verzekeraar aan. Zo kunt u zich richten op uw revalidatie en een maximaal herstel.

Klik op onderstaande button en neem contact met ons op. Wij gaan direct voor u aan de slag!

Veel gestelde vragen bij letselschade

1. Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die geleden wordt als iemand bij een ongeluk gewond is geraakt. Letselschade bestaat uit materiële schade (kosten en inkomensschade) en smartengeld.

2. Wat is smartengeld?

Smartengeld of immateriële schade is een schadevergoeding voor het leed dat een slachtoffer van een aanrijding, hondenbeet of bedrijfsongeval lijdt. Denk hierbij aan pijn, angst, verdriet en psychisch letsel.

3. Wie is aansprakelijk na een ongeluk?

Dat hangt af van het soort ongeluk dat u is overkomen. Bij een aanrijding is achterop aanrijder aansprakelijk. Bij een hondenbeet is dit de bezitter van de hond. In het geval van een bedrijfsongeval kan de letselschade claim bij de werkgever ingediend worden als de zorgplicht van de werkgever geschonden is.

Eke Tinga is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar