Dit is niet nodig, wij bieden gratis juridische hulp!
Zoekt u rechtshulp op no-cure-no-pay basis?

No cure no pay? Meestal niet nodig!

Als u gratis juridische hulp zoekt, dan lijkt no cure no pay wellicht een oplossing. Helaas komt u meestal bedrogen uit! In artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek (BW) staat namelijk dat u recht heeft op gratis rechtsbijstand als de tegenpartij aansprakelijk is.

Bij een achterop aanrijding, hondenbeet of bedrijfsongeval staat aansprakelijkheid meestal direct of snel vast. U heeft dan als recht op gratis rechtsbijstand! Waarom zou u dan een deel van uw letselschade vergoeding afstaan?

Bij Brugman Letselschade advocaten bieden wij u altijd gratis rechtsbijstand. De kosten van rechtsbijstand verhalen wij op de verzekeraar van de tegenpartij!

Betekenis no cure no pay

No cure no pay betekent “geen oplossing, geen betaling” Dit betekent dat u alleen betaalt bij een gunstig resultaat. Als tegenprestatie voor deze “gratis” rechtsbijstand houdt de advocaat vaak een deel van uw letselschade vergoeding in. Het is dus helemaal niet zo “gratis” als het lijkt.

No cure no pay advocaat, mag dat wel?

Tot 1 januari 2014 was het advocaten verboden op basis van no cure no pay te werken. Vanaf dat moment werd hier voor letselschade advocaten een uitzondering op gemaakt. Onder strikte voorwaarden was het toegestaan om resultaat afhankelijke afspraken te maken. Deze regeling geldt tot 1 januari 2024.

Reden voor deze uitzondering is om meer mensen toegang tot de rechter te bieden. In ongeveer 1% van alle letselschade claims is het namelijk nodig te procederen over aansprakelijkheid of de hoogte van de schadevergoeding.

Een no cure no pay advocaat is wel aan strenge regels gebonden. Zo geldt er een maximum percentage dat een letselschade advocaat aan een cliënt mag vragen als hij de procedure wint:

 • 25% als de cliënt de overige kosten betaalt
 • 35% als de letselschade advocaat alle kosten financiert

Wanneer wel en geen no cure no pay?

Resultaat afhankelijke beloning is dus alleen zinvol als er bij uw letselschade claim geprocedeerd moet worden. Dit is het geval indien:

 • de tegenpartij de aansprakelijkheid afwijst
 • er discussie is over het causaal verband (bij whiplash klachten)
 • de verzekeraar de hoogte van de gevorderde schadevergoeding betwist

In alle andere situaties is er recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat!

Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Neem voor gratis rechtsbijstand bij letselschade contact met een van onze letselschade advocaten op. Wij dienen de schadeclaim in, regelen een voorschot en gaan de discussie met de verzekeraar aan. Zo kunt u zich richten op uw revalidatie en een maximaal herstel.

Klik op onderstaande button en neem contact met ons op. Wij gaan direct voor u aan de slag!

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Veel gestelde vragen bij letselschade

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die geleden wordt als iemand bij een ongeluk gewond is geraakt. Letselschade bestaat uit materiële schade (kosten en inkomensschade) en smartengeld.

Wat is smartengeld?

Smartengeld of immateriële schade is een schadevergoeding voor het leed dat een slachtoffer van een aanrijding, hondenbeet of bedrijfsongeval lijdt. Denk hierbij aan pijn, angst, verdriet en psychisch letsel.

Wie is aansprakelijk na een ongeluk?

Dat hangt af van het soort ongeluk dat u is overkomen. Bij een aanrijding is achterop aanrijder aansprakelijk. Bij een hondenbeet is dit de bezitter van de hond. In het geval van een bedrijfsongeval kan de letselschade claim bij de werkgever ingediend worden als de zorgplicht van de werkgever geschonden is.

Wat doet een letselschade advocaat?

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan gaan wij direct voor u aan de slag. Maar wat doet een letselschade advocaat voor u? Wij:

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos! Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag.

Dayenne Langedijk
Letselschade jurist

Contact

Dayenne is werkzaam als letselschade jurist en staat u graag bij bij het verhalen van uw schade.

Chiraaze Moustaïne
Letselschade advocaat

Chiraaze is als letselschade advocaat werkzaam. Chiraaze staat voor rechtvaardigheid. Zij zet zich in om de scheve verhouding tussen het slachtoffer en de verzekeraar in balans te brengen

Contact

mr. Charlotte Stellingwerf, LSA advocaat
Charlotte Stellingwerf
Senior letselschade advocaat

Charlotte heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd in het letselschade- en aansprakelijkheidsrecht. Zij staat bekend om haar transparante, energieke en praktische aanpak.

Contact

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar