Wij verhalen uw letselschade op de SVI- verzekering
Bent u betrokken geraakt bij een eenzijdig auto ongeluk?

Gewond en schade na een eenzijdig auto ongeluk, wat nu?

Er is u een eenzijdig auto ongeluk overkomen en hierdoor lijdt u schade. Dan wilt u uiteraard een schadevergoeding. Bij een eenzijdig auto-ongeluk is er echter geen aansprakelijke partij met een schadevergoedingsplicht. En toch heeft u bij een eenzijdig auto ongeluk vaak recht op een schadevergoeding, namelijk op de schade inzittendenverzekering (svi).

Voor slechts enkele Euro’s per week kunt u zich al tegen een eenzijdig verkeersongeval verzekeren. Vaak is deze verzekering er onbewust, maar het is wel een van de belangrijkste verzekeringen. U ontvangt namelijk, onafhankelijk van de toedracht van het ongeval, recht op een letselschadevergoeding. En dit geldt ook voor passagiers.

Icon

Verhalen schade na een eenzijdig auto ongeluk

Conform de algemene voorwaarden komt bij een svi-verzekering alle materiële schade en het smartengeld voor vergoeding in aanmerking na een eenzijdig auto-ongeluk. Alleen de autoschade valt niet onder de dekking van de schade-inzittendenverzekering.

Is er sprake van een aanrijding maar is het uw fout? Bij bijvoorbeeld een achterop aanrijding door eigen schuld is er geen sprake van een eenzijdig ongeval. En toch kunt u ook in dit geval een beroep doen op de svi-verzekering.

Letselschade claimen gebeurt bij een eenzijdig auto-ongeluk niet door middel van een aansprakelijkstelling. Er is immers geen schuldige partij aan te wijzen. In plaats daarvan stuurt u uw verzekeraar een brief waarin u op grond van de schade-inzittendenverzekering verzoekt om schadeloos gesteld te worden. Vergeet u daarbij niet dat er een verjaringstermijn geldt van 3 jaar!

Wil u meer weten over de mogelijkheden om letselschade te verhalen op de svi-verzekering of wilt u uw letselschade verhalen? Neem dan contact met onze letselschade advocaten in. Vul hier uw gegevens in of bel 0800 278 4626 (gratis)

Schadevergoeding bij een eenzijdig auto-ongeluk

Een letselschadevergoeding bestaat uit enerzijds schade en kosten welke op geld waardeerbaar zijn. Daarnaast is er recht op een smartengeldvergoeding. Dit is een vergoeding voor psychische klachten, pijnklachten en bijvoorbeeld ontsierende littekens. Bent u gewond geraakt bij ongeval? Dan is er altijd recht op een bedrag aan smartengeld.

De meest voorkomende letselschadeposten bij een ongeluk ongeluk zijn:

 • Schade in het inkomen
 • Pensioenschade
 • Eigen risico
 • Eigen bijdragen
 • Huishoudelijke hulp
 • Onderhoudskosten huis en tuin
 • Reiskosten
 • Smartengeld

Icon

Schade-inzittendenverzekering vs ongevallenverzekering

Er is soms verwarring tussen een schade-inzittendenverzekering en een ongevallenverzekering. Beide kunnen bij een autoverzekering worden afgesloten. Een ongevallenverzekering biedt geen dekking tegen letselschade. Het is slechts een eenmalige uitkering op basis van een percentage blijvende invaliditeit. Een voorbeeld:

Een zelfstandig pianist overkomt een eenzijdig auto-ongeluk en verliest hierbij een vinger. Hierdoor kan hij zijn werk niet meer uitvoeren. Het verzekerd bedrag van de ongevallenverzekering bedraagt € 50.000,00.

Een pink maakt nog geen 1% uit van het lichaam. De uitkering op basis van de ongevallenverzekering bedraagt dan 1% x€ 50.000,00 is € 5.000,00.

Omdat de pianist door het verlies van de pink volledig arbeidsongeschikt is, stopt zijn inkomen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering ontbreekt. Is het verlies van de pink echter het gevolg van een ongeluk en is er een schade-inzittendenverzekering, dan wordt de inkomensschade en alla overige schade vergoed!

Een schade-inzittendenverzekering is dus vele male belangrijker dan een ongevallenverzekering!

Brugman Letselschade Advocaten

Bij Brugman Letselschade Advocaten zijn wij gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een auto-ongeluk of bedrijfsongeval. Wij werken in de meeste gevallen volledig kosteloos voor u, ook als u een beroep doet op een schade-inzittendenverzekering bij een eenzijdig auto-ongeluk.

Onze letselschade advocaten werken door heel Nederland. Wij kunnen u dus altijd bijstaan! Lijdt u schade na een eenzijdig verkeersongeluk of bent u aangereden? Vul hier uw gegevens in of bel: 0800 278 4626 (gratis). Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar