Onze letselschade advocaten claimen gratis uw letselschade
Bent u aangereden in Duitsland?

Letselschade door auto ongeluk in Duitsland? Wij helpen!

U bent betrokken bij een auto ongeluk in Duitsland. In het buitenland gelden andere regels over het verhalen van letselschade, zo ook in Duitsland. Onze letselschade advocaten kennen gelukkig de weg in Duitsland en helpen u graag bij het verkrijgen van een schadevergoeding na een auto ongeluk in Duitsland.

Onze letselschade advocaten helpen u altijd gratis bij letselschade. Net als in Nederland moet de persoon die u heeft aangereden de kosten van rechtsbijstand vergoeden. In Nederland en Duitsland zijn motorvoertuigen verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Zowel uw letselschade als de rechtsbijstandskosten worden dan ook vergoed door de letselschade verzekering.

Lijdt u schade na een auto ongeluk in Duitsland en wilt u gratis rechtsbijstand bij het verhalen van uw letselschade? Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button. Een van onze letselschade advocaten neemt dan contact met u op.

Schade verhalen na een auto ongeluk in Duitsland

Na een auto ongeluk in Duitsland adviseren wij u om in ieder geval een Europees schadeformulier in te vullen. Dit is het schade aanrijdingsformulier dat u ook na een aanrijding in Nederland invult. Op het schadeformulier kunnen beide partijen de persoonsgegevens en de gegevens van de autoverzekering invullen. Deze gegevens heeft uw letselschade advocaat nodig om de letselschade claim in te kunnen dienen.

Andere tips bij een aanrijding zijn:

 • schrijf gegevens van getuigen op
 • maak foto’s van de situatie en de schade aan de voertuigen
 • bel bij onraad of doorrijden na een auto ongeluk de politie (in Duitsland 110)
 • laat uw letsel beoordelen en noteren door een arts
 • zorg dat de toedracht op het schadeformulier wordt ingevuld en getekend
 • laat het aanrijdingsformulier altijd door de tegenpartij tekenen

Hoe wordt schade na een aanrijding in Duitsland verhaald?

Letselschade claimen na een aanrijding binnen de Europese Unie gebeurt op basis van een Europese richtlijn. Hierin staat onder andere dat ieder land binnen Europa moet zorgen dat u in uw eigen land een letselschade claim kunt indienen. Iedere Europese verzekeraar heeft in Nederland dus een aanspreekpunt, ook wel vertegenwoordiger genoemd.

Als wij weten wie de Duitse verzekeraar is, dan kan uw letselschade advocaat opvragen wie de vertegenwoordiger in Nederland is. Wij stellen vervolgens een aansprakelijkheidsbrief op en sturen deze naar de Nederlandse vertegenwoordiger van de Duitse letselschade verzekeraar. Deze onderhoudt het contact met de Duitse verzekeraar.

Is de aansprakelijkheid erkend? Dan wordt gekeken op welke letselschade bedragen u recht heeft. Daarbij geldt dat er Duits recht van toepassing is omdat het auto ongeluk in Duitsland gebeurd is. Dit is alleen anders als de aanrijding plaatsvond tussen 2 Nederlandse voertuigen.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Net als in Nederland is er in Duitsland na een aanrijding recht op gratis rechtsbijstand bij letselschade. Wij kunnen u dus volledig kosteloos bijstaan bij het verhalen van uw letselschade na een auto ongeluk in Duitsland.

Wilt u dat wij u helpen bij het verhalen van uw letselschade na een aanrijding in Duitsland? Neem dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan direct contact met u op.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Advocatenkantoor Brugman

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar