Onze letselschade advocaten claimen 100% gratis uw letselschade
Bent u slachtoffer van roekeloos rijden?

Letselschade roekeloos rijden

U ben slachtoffer van roekeloos rijden. In de wet komt de termijn roekeloos rijden ook voor. Maar wat is dit nu precies? En is er bij roekeloos rijden recht op vergoeding van letselschade?

De Raad voor de Rechtspraak wil de term roekeloos rijden nu uit de wet hebben. Dit omdat de term voor veel onduidelijkheid en onbegrip bij letselschadeslachtoffers en nabestaanden zorgt. Want ook al lijkt met drank achter het stuur roekeloos, juridisch ligt dit anders.

Op deze pagina gaat het over het recht op een letselschadevergoeding na roekeloos rijden. Is deze vergoeding er en zo ja, waar kan aanspraak op gemaakt worden?

Letselschade roekeloos rijden

Van roekeloos rijden is conform de wet slechts in uitzonderingsgevallen sprake. Het moet dan gaan om uitzonderlijke situaties. Deze doen zich eigenlijk weinig voor. Maar wanneer is er dan sprake van roekeloos rijden. En als er geen sprake is van roekeloos tijden, heb je dan toch recht op letselschadevergoeding? Het antwoord is ja!

Om te spreken van roekeloos rijden moet er sprake zijn van buitengewoon onvoorzichtig gedrag door de bestuurder. Dit gedrag moet tot zeer ernstig gevaar hebben geleid. En de bestuurder moet zich dit bewust zijn geweest dan wel had dit moeten zijn. Enkel wanneer een verkeersdelict aan al deze voorwaarden voldoet, heeft de bestuurder roekeloos gereden. Uiteraard heeft u als verkeersslachtoffer dan recht op een vergoeding van uw letselschade.

Niet roekeloos, wel vergoeding van uw letselschade

Dat er geen sprake is van roekeloos rijgedrag betekent niet dat u als slachtoffer van een verkeersongeval geen recht heeft op een schadevergoeding. Dat recht heeft u wel! Zodra iemand een fout maakt in het verkeer is er recht op een vergoeding van uw letselschade. Zowel van de materiële schade als een morele schadevergoeding. Deze laatste schade wordt ook wel smartengeld genoemd.

Bent u als voetganger of fietser aangereden? Dan heeft u zelfs recht op een vergoeding van uw letselschade als u zelf een verkeersfout maakt. U ontvangt dan ten minste 50% van uw letselschade vergoed.

Laat uw letselschade verhalen door een letselschade advocaat

Bent u het slachtoffer van een ongeval? Of er nu wel of niet sprake is van roekeloosheid, uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten verhaald kosteloos uw letselschade. Bel 0800 2784626 (gratis) voor een vrijblijvend gesprek bij u thuis of bij ons op kantoor. Wij helpen u graag bij uw letselschade claim.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar