Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Letselschade roekeloos rijden

Letselschade roekeloos rijden | In de wet komt de termijn roekeloos rijden voor. Maar wat is dit nu precies. En moet er sprake zijn van roekeloos rijden om een vergoeding van letselschade te krijgen?

De Raad voor de Rechtspraak wil de term roekoos rijden nu uit de wet hebben. Dit omdat de term voor veel onduidelijkheid en onbegrip bij letselschadeslachtoffers en nabestaanden zorgt. Want ook al lijkt met drank achter het stuur roekeloos, juridisch ligt dit anders.

Letselschade roekeloos rijden

Van roekeloos rijden is conform de wet slechts in uitzonderingsgevallen sprake. Het moet dan gaan om uitzonderlijke situaties. Deze doen zich eigenlijk weinig voor.

Maar wanneer is er dan sprake van roekeloos rijden. En als er geen sprake is van roekeloos tijden, heb je dan toch recht op een vergoeding van letselschade?

Om te spreken van roekeloos rijden moet er sprake zijn van buitengewoon onvoorzichtig gedrag door de bestuurder. Dit gedrag moet tot zeer ernstig gevaal hebben geleid. En de bestuurder moet zich dit bewust zijn geweest dan wel had dit moeten zijn. Enkel wanneer een verkeersdelict aan al deze voorwaarden voldoet, heeft de bestuurder roekeloos gereden. Uiteraard heeft u als verkeersslachtoffer dan recht op een vergoeding van uw letselschade.

Niet roekeloos, wel vergoeding van uw letselschade

Dat er geen sprake is van roekeloos rijgedrag betekent niet dat u als slachtoffer van een verkeersongeval geen recht heeft op een schadevergoeding. Dat recht heeft u wel! Zodra iemand een fout maakt in het verkeer is er recht op een vergoeding van uw letselschade. Zowel van de materiële schade als van de immateriële schade. Deze laastste schade wordt ook wel smartengeld genoemd.

Bent u als voetganger, fietser aangereden of op de scooter of in de auto? Dan heeft u recht op een vergoeding van uw letselschade. En als voetganger of fietser heeft u altijd recht op ten minste 50% van uw schade. Ook al is iemand anders niet de veroorzaker van het ongeval.

Laat uw letselschade verhalen door een letselschade advocaat

Bent u het slachtoffer van een ongeval? Of er nu wel of niet sprake is van roekeloosheid, uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten verhaald kosteloos uw letselschade. Bel 0800 2784626 voor een vrijblijvend gesprek bij u thuis of bij ons op kantoor. Mailen kan natuurlijk ook. Met afspraaklocaties op meerdere plaatsen in Noord- Holland zijn wij altijd dichtbij. Nu ook in Alkmaar, Hoorn en Purmerend!

Brugman Letselschade Advocaten, de specialisten bij letselschade!

Lees ook: letselschade Alkmaar – letselschade Hoorn – letselschade Den Helder – Letselschade Zaandam

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar