Claim uw letselschade op de schuldloze derde regeling!
Als passagier betrokken bij een aanrijding en lijdt u schade?

Letselschade claimen o.g.v. de schuldloze derde regeling

Op grond van de schuldloze derde regeling kunnen passagiers in een auto aanspraak maken op een vergoeding van letselschade bij onduidelijkheid over de schuldvraag. U kunt dan alle bij de aanrijding betrokken motorvoertuigen aanspreken voor uw letselschade.

Icon

Wat is de schuldloze derde regeling?

Soms is onduidelijk wie er nu door rood is gereden en het ongeval heeft veroorzaakt. Of bij een kop-staart botsing wie nu aansprakelijk is. Dit leverde nogal wat discussies op, want wie moet nu de letselschade van de inzittenden betalen? Met de schuldloze derde regeling behoort deze discussie tot het verleden. Alle bij het auto-ongeluk betrokken motorvoertuigen zijn aansprakelijk. Onderling moeten de verzekeraars dan uitmaken wie uiteindelijk de schade moet betalen. Als inzittende staat u buiten deze discussie en uw schade wordt door de aangesproken partij vergoed!

Bent u dus als passagier betrokken bij een aanrijding? Dan bent u een schuldloze derde. U treft immers geen schuld aan het verkeersongeval. Daarom heeft u als schuldloze derde altijd recht op een letselschade vergoeding!

Bij toepassing van de schuldloze derde regeling heeft u ook altijd recht op de hulp van een gratis letselschade advocaat. Deze vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten. En omdat wij door heel Nederland werken met 8 afspraaklocaties, zijn wij ook altijd dichtbij! Maar onze letselschade specialisten komen ook gewoon bij u thuis om uw letselschade te claimen!

Icon

Voorwaarden toepassing schuldloze derde regeling

Niet iedereen kan altijd gebruik maken van de schuldloze derde regeling. Dit zijn de voorwaarden:

✅ Het gaat om een aanrijding met meerdere voertuigen

✅ De aansprakelijkheid staat nog niet vast

✅ U bent passagier van een van de bij het auto-ongeluk betrokken voertuigen

✅ Het verkeersslachtoffer treft geen blaam bij de aanrijding

✅ U zat in een auto die verzekerd is op grond van de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen.

Wie is een schuldloze derde?

Schuldloze derde is een verkeersslachtoffer die zonder schuld schade lijdt als gevolg van een aanrijding tussen ten minste 2 motorvoertuigen. Daarbij moet de toedracht van het ongeval niet duidelijk zijn dan wel moet er discussie zijn tussen de partijen wie nu schuld heeft aan het ongeval.

Welke schade wordt vergoed bij de schuldloze derde regeling?

Voldoet u aan de beschrijving van de schuldloze derde en de voorwaarden voor de schuldloze derde regeling? Dan is er recht op een letselschade vergoeding. Daarbij moet alle schade vergoed worden, dus alle gemaakte kosten en bijvoorbeeld inkomensschade. Ook is er recht op smartengeld!

Deze schadeposten worden vergoed op grond van de schuldloze derde regeling:

✅ Inkomensschade

✅ Medische kosten

✅ Kosten voor verzorging en verpleging

✅ Huishoudelijke hulp

✅ Reis-en parkeerkosten

✅ Onderhoudskosten huis- en tuin

✅ Smartengeld

Icon

Wat is smartengeld

Smartengeld is een vergoeding voor de pijn die u door het ongeval lijdt. Daarnaast is smartengeld of immateriële schade een vergoeding voor het leed dat u is aangedaan door het ongeval. Is er sprake van angstklachten na de aanrijding, een post traumatische stress stoornis of andere psychische klachten? Ook deze schade maakt deel uit van de smartengeldvergoeding.

Smartengeld berekenen is niet mogelijk. Daarom wordt gebruik gemaakt van de smartengeldgids voor het vaststellen van smartengeld. Wilt u meer weten over smartengeld? Klik dan hier!

Contact met uw letselschade advocaat

Letselschade verhalen is persoonlijk en complex. Door onze persoonlijke aanpak en de hulp van ervaren en deskundige letselschade advocaten kunnen wij u het beste helpen. Bent u schuldloze derde of heeft u een vraag over het claimen van letselschade? Belt u dan met onze letselschade specialisten. Wij helpen u graag! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar