Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!
Lijdt u letselschade door een studievertraging?

Studievertraging letselschade

U bent betrokken geraakt bij een auto-ongeluk, bent als fietser aangereden of er is op het werk een ongeval gebeurd. Hierdoor kunt u niet studeren en is er een studievertraging ontstaan. De kans is dan groot dat u recht heeft op een letselschade vergoeding. Bij een studievertraging gaat het dan om:

 1. Inkomensschade
 2. Extra collegegeld / schoolgeld
 3. Nieuwe boeken en ander studiemateriaal

Studievertraging met letselschade? Kosteloze rechtshulp

Bij een studievertraging met letselschade is er recht op kosteloze rechtsbijstand om uw letselschade te claimen. Dit is opgenomen in de wet. De enige voorwaarde is dat een ander aansprakelijk is voor uw letselschade. Maar ook bij een eenzijdig ongeval is vaak recht op gratis hulp van een letselschade advocaat.

Lijdt u letselschade door een studievertraging en wilt u uw letselschade claimen op de aansprakelijke partij of een schade-inzittendenverzekering? Neem contact met onze letselschade advocaten op: 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Icon

Studievertraging collegegeld

Bij een studievertraging betaalt u extra collegegeld of schoolgeld. Is een ander verantwoordelijk voor het u overkomen verkeerongeval of bedrijfsongeval, dan dient de letselschade verzekering van de aansprakelijk gestelde partij het extra collegegeld te betalen. Dit geldt ook bij schoolgeld.

Voor het studiejaar 2020-2021 bedraagt het wettelijke collegegeld € 2.143,-. Maar stel dat u via NTI of NCOI studeert, ook dan dient het extra studiegeld of collegegeld vergoed te worden. Door toedoen van een ander doet u immers langer over uw studie!

Inkomensschade door studievertraging

Door een studievertraging komt u later op de arbeidsmarkt of maakt u later promotie naar een hogere functie. Door de studievertraging ontstaan dan letselschade. Ook deze schade dient vergoed te worden. De vraag is dan welke bedrag u aan letselschade claimen kunt.

Stelt u studeert rechten en komt door bijvoorbeeld letsel na een achter aanrijding 1 jaar later op de arbeidsmarkt. Er is dan schade. Maar hoe hoog die schade is hangt af van de functie die u zou vervullen. Dat is tijdens een studie meestal nog helemaal niet duidelijk. Daarom wordt bij het letselschade berekenen bij een studievertraging gewerkt met standaard bedragen. Deze staan opgesomd in de richtlijn “studievertraging” van de Letselschade Raad.

Hoe hoger het opleidingsniveau hoe hoger de schadevergoeding. De jaarschades in 2020 zijn als volgt waarbij er wordt gewerkt met het opleidingsniveau:

 • Basisschool             € 5950
 • vmbo en lbo            € 13650
 • havo, mbo, vwo      € 16625
 • hbo en /wo              € 20200

Wilt u weten of u recht heeft op een letselschadevergoeding na een studievertraging en wilt u uw letselschade laten berekenen? Neemt u dan contact met ons op, onze letselschade advocaten en letselschade juristen helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Icon

Overige letselschadeposten bij studievertraging

Naast inkomensschade, collegegeld en boeken zijn er na een ongeval nog meer schadeposten bij een studievertraging door een ongeluk. Daarbij gaat het om medische kosten, reiskosten, verzorgingskosten en kosten voor hulp in het huishouden. Maar er is ook recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de pijnklachten na een ongeval, leed dat u is aangedaan en ontsierende littekens. Is er sprake van letsel? Dan is er altijd recht op een smartengeld vergoeding ofwel immateriële schade.

Contact met uw letselschade advocaat

Brugman Letselschade Advocaten werkt landelijk en heeft 8 bezoeklocaties door heel Nederland. Maar een adviesgesprek kan altijd bij u thuis plaatsvinden. Wel zo fijn als u letsel aan een verkeersongeval of arbeidsongeval heeft overgehouden. En wij helpen u altijd 100% kosteloos.

Lijdt u schade door een ongeval? Neem dan contact met ons op voor een kosteloos adviesgesprek. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij staan u graag bij!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar