Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos voor u!
Lijdt u schade door een verkeersongeval in Leeuwarden?

Letsel na een verkeersongeval in Leeuwarden? Claim uw letselschade!

Dagelijks gebeuren er veel ongevallen. Soms met alleen voertuigschade, maar vaak helaas ook met letsel tot gevolg. Er komt dat veel op je af en je maakt allerlei kosten. Soms is er zelfs sprake van arbeidsongeschiktheid. Het is dan fijn als je kosteloos een beroep kunt doen op een letselschade advocaat in Leeuwarden. Deze vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten.

Onze letselschade advocaten weten precies welke stappen er gezet moeten worden en gaan direct voor u aan het werk. En onze letselschade specialist Eke Tinga spreekt u taal! U kunt dus desgewenst uw in het Fries vertellen over het u overkomen verkeersongeval in Leeuwarden en omstreken.

Lijdt u schade door een verkeersongeval in Leeuwarden en wilt u kosteloze hulp bij het verhalen hiervan? Vul dan hier uw gegevens in of bel: 0800 278 4626 (gratis).

Icon

Wanneer kun je schade verhalen na een aanrijding in Leeuwarden?

Of u nu betrokken bent bij een auto-ongeluk, scooterongeluk of als u als fietser aangereden bent, u kunt vaker dan u denkt een letselschade vergoeding krijgen. Uiteraard is er recht op een letselschadevergoeding als een ander het ongeval veroorzaakt heeft, zoals bij een achterop aanrijding. Maar ook bij een eenzijdig verkeersongeval of bij een eigen verkeersfout is er vaak recht op een vergoeding van uw schade!

Verkeersongeval Leeuwarden: auto-ongeluk

U bent betrokken geraakt bij een auto-ongeluk. Als bestuurder is er dan ten eerste recht op een schadevergoeding als u aangereden bent. Bijvoorbeeld als gevolg van een kop-staartbotsing. Maar wat nu als u zelf aansprakelijk bent voor het verkeersongeval in Leeuwarden? En wat bij een eenzijdig auto-ongeluk?

Ook in het geval er geen aansprakelijke partij is om aan te spreken kunt u als bestuurder van een auto recht hebben op een vergoeding van letselschade. Dit is het geval als u bij uw autoverzekering een schade-inzittendenverzekering heeft afgesloten. Steeds meer mensen sluiten een dergelijke SVI- verzekering af.

In het geval van aansprakelijkheid of een SVI- verzekering ontvangt u een volledige schadevergoeding. Naast de materiële schadeposten is er recht op smartengeld.

Meer over materiële schadeposten leest u hier
✅ Lees hier alles over smartengeld

Icon

Als passagier betrokken bij een auto-ongeluk

Als passagier van een auto, maar ook als achterop een scooter of motor zit, wordt u nog eens extra beschermd. Want wie er ook schuld aan het ongeval heeft, uw schade wordt vergoed. De enige voorwaarde is dat het verkeersongeval in Leeuwarden plaatsvindt tussen 2 of meer motorvoertuigen, zoals bij een kettingbotsing of scooterongeluk tussen 2 scooters.

Het voorgaande is opgenomen in de ‘Schuldloze derden regeling’ van het Verbond van Verzekeraars. Op basis van deze regeling kunt u de letselschadeverzekering van de auto waarin u zat aanspreken voor de schade. De toedracht van het ongeval doet er in deze situatie niet toe!

Als fietser aangereden door een motorvoertuig

Een vergaande bescherming wordt door de wet gegeven aan voetgangers en fietsers. Als u als fietser aangereden bent, dan maakt u namelijk altijd aanspraak op een schadevergoeding. Ook als u zelf verantwoordelijk bent voor het ontstaan van het ongeval. U ontvangt dus ook een letselschadevergoeding als u door rood rijdt of geen voorrang verleent.

De enige voorwaarde voor deze vergaande bescherming van fietsers en voetgangers is dat u aangereden bent door een motorvoertuig. Is het motorvoertuig aansprakelijk? Dan ontvangt u logischerwijze 100% van uw letselschade vergoed. Bent u zelf verantwoordelijk voor het ontstaan van de aanrijding? Dan ontvangt u ten minste 50% van uw letselschade vergoed. Met de billijkheidscorrectie kan dit oplopen tot 100%!

Kinderen die slachtoffer zijn van een verkeersongeval ontvangen (bijna) altijd 100% van de geleden schade vergoed.

Icon

Contact met uw letselschade advocaat in Leeuwarden

Bent u aangereden in Leeuwarden en lijdt u letselschade? Onze letselschade advocaten verhalen uw schade 100% kosteloos. Vul hier uw gegevens in of bel 0800 278 4626 (gratis).

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten Leeuwarden

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar