Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos
Er is u een botsing met een auto overkomen en u bent hierbij gewond geraakt

Schade door een botsing met de auto, wat nu?

 

U bent betrokken geraakt bij een botsing met de auto. Als u aan een auto botsing klachten overhoud of gewond bent geraakt, dan is er recht op een schadevergoeding. De partij die uw letselschade moet betalen is de letselschadeverzekeraar of schade-inzittendenverzekering. Is een ander aansprakelijk? Dan dient deze partij de letselschade door de auto botsing te betalen. Bij een eenzijdig auto ongeluk of bij een eigen verkeersfout kan er een beroep gedaan worden op de schade-inzittendenverzekering (svi-verzekering).

Wilt u weten of u aanspraak kan maken op een letselschade vergoeding en welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel voor een letselschade advies of het indienen van een letselschade claim 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Schadevergoeding claimen na een botsing met de auto

Een aanrijding is een ingrijpende gebeurtenis, zeker als u hierbij gewond bent geraakt. Spierpijn na een aanrijding, maar ook ernstig letsel als hersenletsel en gebroken ledematen zijn letsels welke veelvuldig voorkomen na een aanrijding, bijvoorbeeld bij een aanrijding van achteren. Dit letsel zorgt voor klachten, maar ook voor beperkingen, bijvoorbeeld in het huishouden, op het werk en op het gebied van hobby’s. Ontstaat er door deze klachten letselschade, dan is er recht op een letselschade vergoeding. U kunt deze schadevergoeding claimen.

Is er een aansprakelijke partij? Dan kunt u bij uw letselschade claim gebruik maken van de hulp van een kosteloze letselschade advocaat. De aansprakelijke partij is gehouden de advocaatkosten te vergoeden. Ook de meeste schade-inzittendenverzekeringen vergoeden advocaatkosten. U kunt dus bijna altijd geholpen worden door een kosteloze letselschade advocaat.

Schadeposten bij een auto botsing

Schadevergoeding bij een auto botsing bestaat uit diverse schadeposten. Zijn er klachten zoals nekklachten of bent u gewond geraakt bij een botsing met de auto, dan is er altijd recht op een smartengeldvergoeding. Voor de hoogte van het smartengeld bepalen wordt gebruik gemaakt van de Smartengeld gids. U leest hier alles over smartengeld.

Daarnaast zijn er allerlei andere schadeposten welke voor vergoeding in aanmerking komen. Dit zijn de meest voorkomende schadeposten na een aanrijding:

 • Inkomensschade
 • Pensioenschade
 • Studievertraging
 • Kosten voor huishoudelijke hulp
 • Mantelzorg
 • Reiskosten
 • Medische kosten
 • Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • Revalidatiedaggeldvergoeding
 • Reparatiekosten auto
 • Onderhoudskosten huis en tuin
 • Reparatie of vervanging telefoon enz.

Als deze schadeposten maken onderdeel uit van uw letselschade vergoeding. Onze letselschade advocaten bepreken met u welke schadeposten u na de botsing met de auto lijdt en verhalen uw letselschade kosteloos voor u.

Icon

Wat te doen na een botsing met de auto?

Bent u betrokken geraakt bij een botsing met de auto? Dan is een aantal zaken van belang om uw rechten te waarborgen. Als u letselschade claimt dan rust op u namelijk de bewijslast. Dit betekent dat u moet aantonen dat de andere partij u van achteren heeft aangereden of geen voorrang verleende. Het is daarom van belang dat u:

 • Het schade-aanrijdingsformulier invult
 • Deze laat ondertekenen door de tegenpartij
 • Contactgegevens van getuigen opschrijft
 • Bij onraad de politie belt

Beroep op het Waarborgfonds Motorrijtuigen

Helaas gebeurt het steeds vaker dat een veroorzaker van een aanrijding doorrijdt. In dat geval kan er een bij een botsing met een auto een beroep gedaan worden op het Waarborgfonds. Uw letselschade advocaat adviseert u hier graag bij. Aan een beroep op het Waarborgfonds zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo dient u bij een onbekend gebleven doorrijder van een ongeval binnen 14 dagen aangifte van de aanrijding doen en geldt er een verjaringstermijn bij letselschade.

Contact met uw letselschade advocaat

Lijdt u letselschade na een aanrijding? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het verhalen van een letselschade vergoeding. Wij helpen u altijd volledig kosteloos en het intakegesprek kan plaatsvinden bij u thuis. Wel zo fijn als je na een auto botsing klachten hebt of gewond bent geraakt. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Een letselschade advocaat van ons kantoor neemt dan dezelfde dag nog contact met u op.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar