Lees hier 10 tips bij het invullen van een schade-aanrijdingsformulier!
Wilt u een schade-aanrijdingsformulier invullen?

Schade- aanrijdingsformulier invullen na een aanrijding

U bent betrokken bij een aanrijding. Dan is het invullen van een schade-aanrijdingsformulier belangrijk. U kunt hiermee bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Op deze pagina vindt u 10 tips. Deze bieden een uitstekende tool voor het invullen van het aanrijdingsformulier.

Geen schadeformulier bij de hand? Geen probleem. Via onderstaande button bestelt u er gratis 1 bij ons.

Tips bij invullen aanrijdingsformulier

In een schade-aanrijdingsformulier moeten 15 vragen ingevuld te worden. Hieronder treft u tips aan bij het invullen van de belangrijkste vragen.

1. vul het schade-aanrijdingsformulier altijd in!

Schade uit zich niet meteen. Klachten en materiële schade lijken soms mee te vallen en daarom wordt een schadeformulier niet ingevuld. Vaal uitten klachten zich later alsnog en materiële schade aan de auto zit vaak onder de bumper. Zoals bij een kop-staart botsing. Vult u geen schade-aanrijdingsformulier in, dan kunt u geen schade claimen. Vul daarom, hoe gering materiële schade en letsel ook lijken, altijd een aanrijdingsformulier in!

2. Vul in dat u gewond bent, ook bij (heel) licht letsel!

Soms spelen klachten pas later op. Oorzaken zijn de adrenaline of schrik. Daarnaast vallen onder “gewond” ook klachten als nekklachten. Vul daarom altijd “ja” in, ook als u lichte verwondingen of klachten hebt door de kop-staart botsing.

3. Geef ook aan als u materiële schade heeft!

Materiële schade bestaat niet alleen uit autoschade. Ook een beschadigde zonnebril, telefoon of kleding. Vergeet dit niet te melden op het schade-aanrijdingsformulier. Onze letselschade advocaten merken dat dit achteraf nog al eens tot discussie lijdt met de letselschade verzekeraar.

4. Vul bij 12. alle relevante hokjes aan!

Het kan zijn dat er meerdere opties op de aanrijding van toepassing zijn. Bij een kop-staart botsing kan het bijvoorbeeld gaan om een achterop aanrijding op een rotonde. Wees zo duidelijk mogelijk en kruis alle relevante hokjes aan. Er kan dan geen discussie over de toedracht en dus aansprakelijkheid ontstaan. U weet dan zeker dat uw schadevergoeding betaald wordt.

5. Getuigen van de aanrijding? Schrijf gegevens op!

Soms zijn er getuigen van de aanrijding. Dit kunnen zijn:

  • omstanders
  • passagiers

Al deze personen kunnen als getuige van de aanrijding dienen. Ook als de passagiers familie of vrienden zijn. Schrijf op het schade- aanrijdingsformulier de namen van deze personen op.

6. Laat de tegenpartij altijd verzekeringsgegevens invullen

Alle motorvoertuigen zijn verplicht verzekerd. Dit betekent dat u rechtstreeks de verzekeraar aansprakelijk stellen kunt. Hiervoor heeft u wel de verzekeraar en polisnummer nodig. Het is hiervoor belangrijk dat de persoon die aansprakelijk is deze gegevens invult.

7.  Vergeet de situatie niet te tekenen!

Een toedracht wordt pas echt duidelijk als deze getekend wordt. Probeer daarom zo duidelijk mogelijk te schetsen wat er gebeurd is. Gebruik daarbij pijlen om de rijrichting aan te geven en zet A en B bij de voertuigen. Een goede toedracht is essentieel om iemand aansprakelijk te kunnen stellen.

8. Onderteken beide het schade-aanrijdingsformulier 

Een schade-aanrijdingsformulier is pas geldig als het door beide partijen getekend is. Vraag daarom altijd aan de partij die u aansprakelijk stellen wilt om het schade-aanrijdingsformulier te onderteken. Teken het formulier zelf ook en geef de tegenpartij een door beide partijen ondertekend exemplaar mee.

9. Geef eventuele belangrijke informatie op bij “Mijn opmerkingen” (14)

Hier kunt u alles dat belangrijk kan zijn voor de letselschade claim. Bijvoorbeeld wat de reden van de aanrijding is (te hard rijden, telefoongebruik.) Het kan allemaal belangrijk zijn voor uw schadeclaim.

10. Vertrouwd u het niet of rijdt de tegenpartij door na een ongeval? Bel altijd 112!

Weigert de tegenpartij het schadeformulier in te vullen, is er discussie of is de dader doorgereden? Bel dan altijd 112. De politie kan dan een proces-verbaal opstellen. Dit kan u helpen bij bewijzen van de aansprakelijkheid

Schakel altijd een letselschade advocaat in

Wilt u een schadevergoeding claimen na een kop-staart botsing of kettingbotsing? Schakel dan een letselschade advocaat in. U weet dan zeker dat uw letselschade maximaal vergoed wordt. Bij Brugman Letselschade Advocaten krijgt u altijd gratis juridische hulp bij letselschade. U leest hier hoe wij het kan dat wij u gratis bijstaan.

Aanrijdingsformulier downloaden

Heeft u geen schadeformulier bij de hand? U kunt op deze pagina een aanrijdingsformulier digitaal invullen. Druk op de knop en u kunt het aanrijdingsformulier kosteloos downloaden. Stuurt u het daarna per mail of post aan ons retour? Dan regelen wij alles voor u, wij:

  • stellen de aansprakelijkstelling brief op
  • gaan de tegenpartij voor u aansprakelijk stellen
  • regelen een voorschot op de letselschade
  • stellen een schadestaat op
  • onderhandelen met de letselschade jurist van de verzekeraar
  • zorgen dat uw letselschade vergoed wordt

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

    3 meest gestelde vragen bij een schade- aanrijdingsformulier invullen

    • Kan ik het schade- aanrijdingsformulier ook invullen bij een fietsongeluk?

    U kunt een schade- aanrijdingsformulier inderdaad ook invullen als u als fietser aangereden bent. U heeft dan de gegevens van de persoon die u aangereden heeft en kunt getuigen invullen. Bij een fietsongeluk met een auto heeft u dan direct de verzekeringsgegevens en de toedracht staat vast.

    • Is het schade- aanrijdingsformulier ook geldig in het buitenland?

    Ja, als u een Europees aanrijdingsformulier invult. Deze kunt u gratis bij ons aanvragen. Overigens worden hierin dezelfde vragen gesteld als in het Nederlandse schadeformulier.

    • Kan ik altijd kosteloos gebruik maken van een letselschade advocaat?

    Bij ons helpen wij u altijd kosteloos bij een letselschade vergoeding claimen na een aanrijding. Dit geldt ook bij een eenzijdig ongeval als u een beroep kunt doen op een svi-verzekering.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar