Wilt u uw letselschade verhalen op het Waarborgfonds Motorverkeer?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos

Waarborgfonds

Brugman Letselschade Advocaten

 

Waarborgfonds  Motorverkeer | U bent aangereden en hierbij letsel opgelopen. Maar de dader is doorgereden! Of het motorvoertuig dat u heeft aangereden bleek niet verzekerd te zijn. In deze gevallen kunt u voor het verhalen van uw letselschade een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Deze keert uw letselschade uit als u aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding van uw letselschade door het Waarborgfonds? Neem dan vrijblijvende contact met onze letselschade advocaten op. Wij helpen u graag en volledig kosteloos. Het Waarborgfonds betaalt op grond van de wet onze kosten. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur onze letselschade advocaten een mailbericht voor informatie en het verhalen van uw letselschade.

Wat is het Waarborgfonds Motorverkeer

Op grond van de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen zijn alle auto’s, motoren, scooters en brommers verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Bij een verkeersongeval heeft een slachtoffer dus altijd recht op een schadevergoeding van de letselschade. Helaas blijken in de praktijk niet alle auto’s enz. een dergelijke verplichte verzekering te hebben. En helaas rijden steeds meer mensen door naar een ongeval.

Het gevolg van het voorgaande is dat slachtoffers de letselschade die zij oplopen zelf moeten dragen. Daarom heeft de Wet Aansprakelijkheid Motorverkeer bepaald dat er ook een fonds moet zijn waaruit slachtoffers betaald moeten worden van niet verzekerde voertuigen en doorrijders. Dit fonds is het Waarborgfonds Motorverkeer.

Wanneer kan ik bij het Waarborgfonds terecht?

Brugman Letselschade Advocaten

Het Waarborgfonds is een vangnet. Dit betekent dat eerst de aansprakelijke partij zelf aangesproken moet worden. Daarbij geldt een onderzoeksplicht. U moet voldoende gedaan hebben om de dader zelf te vinden. Dit betekent onder andere dat u binnen 14 dagen na het verkeersongeval aangifte moet doen bij de politie als de dader is doorgereden. Doet u dit niet, dan vervalt in principe uw recht op schadevergoeding uit het Waarborgfonds.

U kunt een beroep doen op het Waarborgfonds Motorrijtuigen indien:

 • niet bekend is wie uw letselschade heeft veroorzaakt
 • blijkt dat het motorvoertuig dat de schade heeft veroorzaakt niet verzekerd is
 • het schadeveroorzakende motorrijtuig gestolen blijkt
 • de verzekeringsmaatschappij de schade niet kan voldoen, bijvoorbeeld bij een faillissement
 • De bezitter van de auto wegens gemoedsbezwaren een vrijstelling van de verzekeringsplicht heeft

Wilt u uw letselschade na een verkeersongeval verhalen op het Waarborgfonds Motorrijtuigen? Neemt u dan contact met ons op. Wij verhalen uw letselschade kosteloos voor u. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of ongeval op het werk. Met advocaten die door heel Nederland werken zijn wij altijd dichtbij. En wij komen gewoon bij u thuis om met u over de gevolgen van het ongeval te praten. Door de jarenlange ervaring van onze letselschade advocaten bent u ook voor zwaar letsel bij ons aan het juiste adres. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het verhalen van letselschade als gevolg van een whiplash, hersenletsel en dwarslaesie.

Bel onze letselschade advocaten voor een kosteloos en vrijblijvend advies: 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar