Is u een ongeval met een hersenkneuzing overkomen en lijdt u schade?
Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade voor u, 100% kosteloos!

Letselschade door een hersenkneuzing

Hersenweefsel is kwetsbaar, het raakt als snel door een klap op het hoofd beschadigd. Hierdoor kan er schade aan de hersenen en de bloedvaten die de hersenen zuurstof geven ontstaan. Er wordt dan gesproken van hersenletsel.

Een hersenkneuzing is eigenlijk altijd het gevolg van een ongeval. Dit kan een auto-ongeluk zijn, een fietsongeluk of een bedrijfsongeval. Omdat er altijd een trauma aan het hersenletsel vooraf gaat, wordt gesproken van traumatisch hersenletsel.

Een hersenkneuzing kan grote gevolgen hebben. Wij spreken dan van middelzwaar of zelfs zwaar letsel. Hierdoor kunnen beperkingen ontstaan, bijvoorbeeld op het gebied van werk en studie. Er ontstaat dan ook schade. Dit wordt letselschade genoemd.

Icon

klachten en beperkingen door een hersenkneuzing

Als er door een ongeluk een hersenkneuzing optreedt, dan zijn er vaak medische klachten, maar ook beperkingen. De meest voorkomende klachten na een hersenkneuzing zijn:

 • Cognitieve klachten (concentratie- en geheugenklachten)
 • Verlammingsverschijnselen
 • Gedragsproblemen
 • Een depressie en angstklachten
 • Verlies van zelfredzaamheid

Letselschade door een hersenkneuzing

Is het ontstaan van de hersenkneuzing het gevolg van een verkeersongeval of een ongeval op het werk? Dan kunt u vaak de schadelijke gevolgen van de hersenkneuzing claimen bij een letselschade verzekeraar. Dit kan vaker dat u wellicht denkt! Onze letselschade advocaten en letselschade juristen adviseren u graag. En indien gewenst verhalen wij uw letselschade op de aansprakelijke partij.

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken alleen ervaren en deskundige letselschade advocaten ondersteund door letselschade juristen en een medisch adviseur. En onze letselschade specialisten helpen u 100% kosteloos! De kosten van rechtsbijstand verhalen wij namelijk, samen met uw letselschade vergoeding, op de aansprakelijke partij!

Wilt u uw schade door een hersenkneuzing verhalen op de aansprakelijke partij? Neemt u dan contact met ons op; onze specialisten helpen u graag. Wij werken door heel Nederland en met 8 afspraaklocaties zijn wij altijd in de buurt!

Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht voor het verhalen van uw letselschade bij u in de buurt!

Icon

Schadeposten door een hersenkneuzing

Een hersenkneuzing kan grote gevolgen hebben. Het is immers zwaar letsel en dit zorgt vaak voor klachten en beperkingen. Als u door deze beperkingen niet meer (volledig) kunt werken of studeren, dan zorgen uw beperkingen ook voor schade. Maar ook op in uw privé situatie kunnen de beperkingen door een hersenkneuzing voor problemen zorgen. Bijvoorbeeld bij de opvoeding van uw kinderen, uw huishouden en hobby’s.

Schade door hersenletsel wordt letselschade genoemd. Deze schade bestaat uit 2 delen:

 1. Materiële schadeposten
 2. Immateriële schade

Materiële schadeposten

Materiële schadeposten zijn op geld waardeerbaar. U kunt deze letselschade berekenen. Het gaat dan om onder andere de volgende schadeposten:

 • Inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid
 • Een studievertraging
 • Medische kosten
 • Mantelzorg
 • Eigen bijdragen
 • Reiskosten
 • Hulp in het huishouden
 • Verzorgingskosten
 • Verpleegkosten
 • Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • Revalidatiedaggeldvergoeding
 • Kosten onderhoud huis en tuin

Wilt u uw materiële letselschade laten berekenen? Onze letselschade advocaten staan graag voor u klaar. Wij nemen samen met u de schadelijke gevolgen van het verkeersongeval of arbeidsongeval met u door en maken een schadestaat op. Indien gewenst verhalen wij uw letselschade, 100% kosteloos!

Icon

Wat is immateriële schade?

Immateriële schade berekenen is niet mogelijk. Het is namelijk een vergoeding voor pijnklachten, aangedaan leed en verdriet. Omdat een hersenkneuzing geldt als zwaar lichamelijk letsel, is er in de regel recht op een hoge schadevergoeding voor immateriële schadevergoeding.

Een veel gestelde vraag is hoe immateriële schade, beter bekend als smartengeld, berekent moet worden. Want hoe waardeer je pijn, leed en verdriet in geld? Smartengeld berekenen gebeurt op basis van de Smartengeldgids. Dit is een verzameling rechtszaken waarin in het verleden een bedrag aan smartengeld is vergoed. In deze gids wordt gezocht naar een vergelijkbaar letselschade slachtoffer, bijvoorbeeld een jonge man, werkend die lijdt aan een hersenkneuzing nadat hij op de fiets aangereden is. Het bedrag aan smartengeld uit dat voorbeeld wordt dan ik een concreet geval als uitgangspunt genomen.

Letselschade Advocaten

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u hulp bij het verhalen van uw letselschade als gevolg van een ongeluk met een hersenkneuzing tot gevolg? Neemt u dan contact met Brugman Letselschade Advocaten op. U weet dan zeker dat u de hulp krijgt van een ervaren, deskundige en erkende letselschade advocaat bij u in de buurt.

Brugman Letselschade Advocaten is al jaren het adres voor het verhalen van letselschade na een verkeersongeval, bedrijfsongeval of ander schade-evenement. Al onze letselschade advocaten zijn lid van de LSA, de specialistenvereniging van letselschade advocaten. Ook zijn wij aangesloten bij de Nederlandse orde van Advocaten.

Neem contact met ons op voor een 100% vrijblijvend letselschade advies gesprek bij u thuis. Wij zorgen ervoor dat u financieel volledig gecompenseerd wordt zodat u zich kunt richten op een maximale revalidatie.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar