Wij helpen u met het verhalen van uw letselschade!
Bent u gewond geraakt bij een verkeersongeluk?

Gewond door een verkeersongeluk, welke schade wordt vergoed?

Als fietser aangereden, een auto-ongeluk of een scooterongeluk, voorbeelden van een verkeersongeluk met letsel. Na een aanrijding wilt u uiteraard een letselschade vergoeding claimen. U lijdt immers schade door het verkeersongeluk. Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het indienen van een letselschade claim. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en verhalen alle letselschadeposten, waaronder ook het smartengeld.

Schade laten verhalen door onze letselschade advocaten is kosteloos. Als u op de fiets aangereden wordt, als voetganger of in de auto, dan heeft u namelijk recht op gratis hulp van een letselschadespecialist. In de wet is geregeld dat de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeluk deze kosten moet dragen. U maakt dus geen kosten voor onze rechtsbijstand bij letselschade.

Wat te doen na een verkeersongeluk?

Een verkeersongeluk is naar om mee te maken, zeker als u hierbij gewond raakt. Het is ook logisch dat u niet precies weet wat te doen na een verkeersongeval.  Daarom adviseren wij u graag. Het is ten eerste van belang dat vaststaat dat de veroorzaker van het ongeval bekend is en dat de toedracht van het ongeval vaststaat. Vul daarom altijd een schade aanrijdingsformulier in. Niet alleen na een auto- ongeluk, maar ook als u als voetganger aangereden bent of bij een ongeval tussen een fiets auto ongeluk. Een ingevuld en ondertekend schade- aanrijdingsformulier is namelijk op grond van artikel 150 van het Wetboek van Burgerlijke rechtsvordering een bewijsmiddel! Vergeet niet de situatieschets en uw letsel in te vullen. Dit kan belangrijk zijn voor de letselschadebehandeling!

Naast het invullen van het schade-aanrijdingsformulier is het van belang dat de namen en contactgegevens van eventuele getuigen bekend zijn.

Met name bij zogeheten “niet objectiveerbaar letsel” ontstaat er vaak discussie over de vraag of deze klachten wel aan het verkeersongeluk toegerekend kunnen worden. Voorbeelden van niet objectiveerbaar letsel zijn whiplashklachten na een aanrijding, nekpijn na een ongeval en hoofdpijn na een ongeluk. Het bijzondere van dit letsel is namelijk dat het vaak niet zichtbaar is op röntgenfoto’s. Ons advies is daarom om na een ongeval in het verkeer met letsel zo spoedig mogelijk onder behandeling te komen (en te blijven!) en uw letsel te laten documenteren!

Icon

Op welke schadevergoeding heb ik recht na een verkeersongeluk?

Op grond van de wet is er na een verkeersongeluk recht op de vergoeding van vermogensschade en immateriële schade. Bij vermogensschade gaat het om alle materiële schadeposten, op geld waardeerbare schade. Bent u gewond geraakt door het ongeluk? Er is dan altijd recht op smartengeld. Hoe ernstiger het letsel, hoe hoger de smartengeldvergoeding.

Letselschade is persoonlijk. Bij iedereen gelden andere unieke schadeposten. De hoogte van de schadevergoeding hangt ook af van vele factoren zoals de hoogte van het gemiste inkomen, de mate van arbeidsongeschiktheid, leeftijd en de ernst van het letsel. In het algemeen kunnen de volgende schadeposten bij letsel onderscheiden worden:

  1. Schade in het inkomen
  2. pensioenschade
  3. verplicht eigen risico
  4. kosten fysiotherapeut
  5. behandelkosten psycholoog
  6. reiskosten
  7. studievertraging
  8. onderhoudskosten
  9. ziekenhuisdaggeldvergoeding
  10. revalidatiecentrumdaggeldvergoeding
  11. reparatiekosten
  12. kosten zonder nut

Kosteloos letselschade verhalen

Bent u benieuwd waar u recht op heeft na een verkeersongeluk? Neem dan contact op met een letselschade advocaat van ons kantoor. Wij werken door heel Nederland en zijn altijd bij u in de buurt! Een intake vindt gewoon bij u thuis plaats. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Icon

Letselschade verhalen na een auto-ongeluk

Recht op een letselschade vergoeding na een auto-ongeluk is er op diverse gronden. Is er sprake van een kop staart botsing en is een ander hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u rechtstreeks een letselschade claim bij de WAM- verzekeraar van de veroorzaker van het auto-ongeluk indienen. Bij een achterop aanrijding is op de achterop aanrijder in de meeste gevallen aansprakelijk. op grond van art. 19 RVV 2013. Omdat alle auto’s in Nederland verplicht verzekerd zijn wordt de letselschade bij een aanrijding van achteren direct aan u vergoed door de letselschadeverzekeraar van de schuldige partij.

Bij een eenzijdig verkeersongeval kan niemand aansprakelijk gesteld worden. Dit geldt ook als het letselschadeslachtoffer het verkeersongeluk veroorzaakt heeft. In deze gevallen kan de svi verzekering uitkomst bieden. De svi verzekering (schade inzittendenverzekering) dekt namelijk de letselschade die na een auto-ongeluk geleden wordt. De toedracht is niet van belang voor de schadevergoedingsplicht van de svi- verzekering. Er kan dus altijd een beroep op gedaan worden. Niet alleen door de bestuurder, maar ook door alle overige inzittenden.

Als fietser aangereden, heb ik altijd recht op schadevergoeding?

Ja, als u als fietser aangereden bent door een auto, scooter of ander motorvoertuig is er altijd recht op een vergoeding van letselschade. Dit is natuurlijk het geval bij een aanrijding auto fiets waarbij de automobilist schuldig is. U kunt dan rechtstreeks bij de verzekeraar van de tegenpartij letselschade claimen voor de schade die u lijdt door bijvoorbeeld nekpijn na een ongeval of bij symptomen van een whiplash.

Zelfs als u wordt aangereden en er is niemand verantwoordelijk voor het ongeval is er recht op een letselschadevergoeding. Dit op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet. Op basis van deze wet ontvangt een aangereden fietser in iedere situatie een schadevergoeding. Is bij het ongeval tussen een auto en fiets de automobilist niet aansprakelijk? Dan is er ten minste recht op een letselschadevergoeding van 50%. Dit kan oplopen tot 100% op grond van de billijkheidscorrectie. Een aangereden fietser ontvangt dus ook bij eigen schuld aan het verkeersongeluk een schadevergoeding!

Icon

Als voetganger aangereden bij een verkeersongeluk

Wat hiervoor is besproken bij een een fietsongeluk geldt door het geval als iemand als voetganger aangereden is door een motorvoertuig. Bijvoorbeeld bij een aanrijding op het zebrapad. Er is dan net als iemand die als fietser aangereden wordt recht op een vergoeding van alle gemaakte kosten, inkomensschade en een smartengeldvergoeding!

Contact met een letselschade advocaat in de buurt

Bij letselschade na een verkeersongeluk wilt u uiteraard bij voorkeur geholpen worden door een letselschade advocaat in de buurt. Brugman Letselschade Advocaten heeft afspraaklocaties door het hele land. Wij zijn dus altijd in de buurt en komen daarnaast voor een intakegesprek bij u thuis. Wel zo fijn als u net een ongeval heeft meegemaakt.

Brugman Letselschade Advocaten is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk. Met meer dan 15 jaar ervaring kunnen wij u bijstaan bij alle soorten verkeersongevallen en bij zowel licht als zwaar letsel. Ook werken wij altijd geheel kosteloos voor u. De advocaatkosten worden op grond van de wet betaald door de aansprakelijke partij.

Lijdt u letselschade na een aanrijding en wilt u een letselschade claim indienen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij nemen dan direct contact met u op.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar