Bent u als voetganger aangereden?
Laat u letselschade kosteloos verhalen!

Als voetganger aangereden, wat nu?

Bent u als voetganger aangereden, dan wilt u uw schade vergoed hebben, dat is heel normaal. In de meeste gevallen heeft u ook recht op een letselschadevergoeding. Als u als voetganger aangereden bent door een auto of scooter, dan is er op basis van de wet altijd een recht op een schade vergoeding!

U heeft recht op een vergoeding van de kosten die u maakt, maar ook voor schade door arbeidsongeschiktheid. En daarnaast heeft u recht op een vergoeding van de pijn die u lijdt. Dit noemen wij smartengeld.

Icon

Bent u als voetganger aangereden?

Dan dient uw letselschade vergoed te worden. Letselschade verhalen is echter niet iets wat u dagelijks doet, wij wel! Bent u als voetganger aangereden? Laat u door ons helpen, wij regelen alles voor u:

 1. Wij stellen de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk.
 2. De schade wordt door ons in kaart gebracht
 3. Onze medisch adviseur beoordeelt het letsel
 4. Wij onderhandelen met de verzekeraar en zorgen voor een maximaal resultaat

Wilt u de hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Voetganger aangereden door auto

De meeste ongevallen met voetgangers gebeuren met personenauto’s en scooters. En omdat een voetganger een kwetsbare verkeersdeelnemer is, zijn de gevolgen meestal ernstig. Ale een voetganger aangereden door een auto wordt, is er dan ook meestal sprake van letsel.

Indien u als voetganger bent aangereden door een auto, dan heeft u altijd recht op een letselschadevergoeding. Natuurlijk bij een aanrijding op het zebrapad, maar ook als u zelf de auto te laat ziet. Artikel 185 van de Wegenverkeerswet bepaalt namelijk dat u als kwetsbare verkeersdeelnemer extra beschermd moet worden tegen letselschade. Bent u dus als voetganger aangereden door een auto, dan heeft u altijd recht op ten minste 50% van uw letselschade.

IconVoetganger aangereden op zebrapad

Op een zebrapad moet u veilig kunnen oversteken. In de praktijk is niks minder waar! Auto’s, scooters en fietsers rijden vaak over het zebrapad zonde voorrang te verlenen aan personen die oversteken. Het is dan ook geen uitzondering dat een voetganger aangereden wordt op een zebrapad.

Uiteraard is er altijd sprake van aansprakelijkheid als een voetganger aangereden is op een zebrapad. De vraag is dan welke schade onderdeel uitmaakt van de letselschadevergoeding. Wij zetten de schadeposten bij letselschade voor u op een rijtje:

 • Schade in uw inkomen door arbeidsongeschiktheid.
 • Medische kosten
 • Kosten voor overname van huishoudelijke taken
 • Verzorgingskosten
 • Reiskosten
 • Een studievertraging
 • Verblijfkosten in het ziekenhuis
 • Reparatiekosten telefoon/ kleding
 • Onderhoudskosten huis en tuin
 • Meerkosten energie
 • Pensioenschade
 • Immateriële schade

IconGratis rechtsbijstand of no cure no pay?

No cure no pay betekent dat u alleen hoeft te betalen voor rechtsbijstand bij een positief resultaat. Bij Brugman Letselschade Advocaten werken wij niet met no cure no pay, uw letselschade advocaat werkt gewoon 100% kosteloos. Geen kleine lettertjes, geen addertjes onder het gras, gewoon kosteloos! Want als u als voetganger aangereden bent, dan heeft u recht op een gratis letselschade advocaat die u helpt bij het verhalen van uw letselschade.

Letselschade juristen en letselschade bureaus werken soms wel op basis van no cure no pay. Ons advies is om hier niet mee akkoord te gaan, u doet zichzelf dan te kort met als resultaat dat niet al uw letselschade vergoed wordt.

Doorrijden na ongeval

Helaas rijden steeds meer mensen door na een ongeval. De vraag is dan wie moet opkomen voor uw schade als de dader niet bekend is. U kunt dan onder omstandigheden terecht bij het Waarborgfonds. De voorwaarden zijn als volgt:

 1. U bent als voetganger aangereden door een auto, scooter of motor
 2. De dader is onbekend, het motorrijtuig is niet verzekerd of is gestolen
 3. De schade wordt binnen 3 jaar gemeld
 4. Is er sprake van doorrijden na ongeval? Dan moet u binnen 14 dagen aangifte doen.

Voldoet u aan de voorwaarden van het Waarborgfonds? Dan vergoeden zij uw letselschade als de dader is doorgereden na het ongeval. Dit geldt voor de materiële en immateriële schade.

Als voetganger gevallen over stoeptegel

De trottoirs in Nederland zijn niet allemaal even veilig. Met name omhoog staande stoeptegels zorgen voor gevaar. Indien u als voetganger gevallen bent over een stoeptegel, dan is de wegbeheerder aansprakelijk als de tegel meer dan 3 centimeter uitsteekt.

Wie u aansprakelijk kunt stellen hangt af van de plaats van het ongeval. In de meeste gevallen is de gemeente aansprakelijk voor uw letselschade vergoeding. Soms kan ook de Provincie of een particulier aansprakelijk zijn.

U heeft recht op een volledige schadevergoeding als u over een stoeptegel valt. Wij adviseren u graag en verhalen uw letselschade kosteloos voor u.

Door hond gebeten

Bent u als voetganger gebeten door een hond? Dan is de bezitter van de hond aansprakelijk voor uw schade. De vraag is dan wie de bezitter is. Wij adviseren u daarom bij een hondenbeet altijd te onderzoeken wie de hondenbezitter is. Dit is namelijk niet altijd de persoon die met de hond loopt. Vraag daarom altijd naar een legitimatiebewijs van de persoon die de hond uitlaat. Schrijf ook de naam van getuigen op. Dan weet u zeker dat u uw schade ook kunt verhalen.

Gebeten door een hond? Dit kan heel gevaarlijk zijn! Er kunnen infecties ontstaan en hondenbeten kunnen ook tot ernstige wonden en zelfs zenuwletsel leiden. Laat u daarom direct onder behandeling stellen van de huisarts of de spoedeisende hulp. Blijf dus nooit zitten met een hondenbeet, maar neem direct actie!

Nadat u bij de arts bent geweest is het tijd om uw letselschade te verhalen. Dit hoeft u niet zelf te doen, onze advocaten helpen u hierbij. En omdat de hondenbezitter aansprakelijk is als u door een hond gebeten bent, verhalen wij uw letselschade en de kosten van rechtsbijstand op de hondenbezitter. Bijna iedereen in Nederland is verzekerd door aansprakelijkheid van honden. Het is dan ook meestal de verzekeraar die uw letselschadevergoeding betaalt.

Bent u gebeten door een hond? Bel 0800 278 4626 of mail ons voor kosteloze rechtsbijstand.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar